10 dingen die de werknemers van Eminem hebben gezegd over het werken voor hem

Inhoudsopgave:

10 dingen die de werknemers van Eminem hebben gezegd over het werken voor hem
10 dingen die de werknemers van Eminem hebben gezegd over het werken voor hem
Anonim

Werken met een raplegende als Eminem kan zowel een intimiderende als een once-in-a-lifetime ervaring zijn. Eminem, afkomstig uit het koude karakter van Detroit's battle-rapscene, staat bekend om zijn waanzinnige werkethiek, en hij zou niet zijn waar hij nu is zonder zijn sterke vastberadenheid. Hij is een doorzetter die altijd tot het uiterste gaat om te krijgen wat hij wil in het leven en ongetwijfeld geen ruimte geeft aan traag bewegende en nalatige mensen.

Dus, hoe voelt het om met de Rap God te werken? Maak je geen zorgen, want deze tien mensen zullen je het antwoord geven.

10 Byron 'Big Naz' Williams, voormalig lijfwacht

In de begindagen van The Slim Shady LP werkte Byron' Big Naz' Williams van mei tot december 1999 met Em als zijn lijfwacht. In die tijd was Eminem zo goed als nieuw in de wereld, waardoor hij onder druk stond na druk. Het zou uiteindelijk veranderen in een ernstige achteruitgang van zijn gezondheid en leiden tot zijn overdosis in 2007.

Volgens de voormalige lijfwacht was het bewaken van Eminem zoiets als '24/7 op hem passen'. In zijn boek Shady Bizzness: Life as Marshall Mathers' Bodyguard in an Industry of Paper Gangsters, herinnert Big Naz zich de tijd tijdens de Warped Tour waarin de rapper 14 verschillende drugs gebruikte, variërend van ecstasy tot paddo's.

9 Cara Lewis, Agent

Agenten zijn een van de belangrijkste hoekstenen voor de ontwikkeling van beroemdheden als artiesten, omdat ze data regelen voor rondleidingen en interviews. Voor hiphopartiesten is Cara Lewis geen vreemde vrouw, want ze vertegenwoordigt onder meer Eminem, Pusha-T, Travis Scott, Kanye West en Tupac Shakur. Ze was de belangrijkste persoon van de iconische 2000 Anger Management Tour, met onder meer Em, Dr. Dre, Snoop Dogg, Ice Cube en anderen, en The Monster Tour van Eminem en Rihanna.

Hoewel er geen directe link is over haar persoonlijke relatie met Em, is de kans groot dat de twee dezelfde arbeidsethos delen.

8 Paul Rosenberg, Manager & mede-oprichter van Shady Records

Paul Rosenberg werkt sinds de eerste dag bij Eminem en tot op de dag van vandaag is hij nog steeds de rapstermanager. In een gesprek met Billboard beschreef de Goliath Artist honcho zijn eerste ontmoeting met Eminem in Detroit's eigen Hiphop Shop. Hij herinnerde zich de overleden beste vriend van Eminem en collega-rapper van D12, Proof, die hem apart nam in de winkel om Eminems freestyles te bekijken.

"Ik dacht dat hij echt getalenteerd was, maar op dat moment had hij nog niet door wie hij was als artiest," zei Rosenberg. "(Op zijn debuutalbum Infinite) probeerde hij te klinken als andere mensen, zoals Nas."

7 Akon, medewerker

Akon beschreef hoe het voelt om voor Em te werken, met name voor Smack That van Akon's tweede album Konvicted uit 2006 en de remix op het verzamelalbum The Re-Up van Shady Records. Volgens hem behandelt Eminem rap als een baan van 9 tot 5 en is hij behoorlijk gedisciplineerd met zijn tijd.

"De eerste dag dat ik kom, kom ik rond 6 uur 's ochtends", herinnert hij zich bij Hot 97. "Alsof we een avondsessie gaan doen. Ik ga naar de studio; ze zeiden: 'Ze zijn net vertrokken!' Hij zei: 'Ik ben hier weg!' Ik zei: 'Ik ben net in de studio, kom je hier terug?' Hij zei: 'ja, ik ben er om 9.00 uur weer.'

6 Candice Pillay, medewerker

Candice Pillay is de vrouwelijke vocalist achter Dr. Dre's Genocide and Medicine Man met Eminem van het Compton-album van Doctor's 2015. In een gesprek met MTV News zei de Zuid-Afrikaanse crooner dat het een zegen is om met twee raplegendes te werken.

"Omdat we uit Zuid-Afrika komen, hebben we nooit alle rapmuziek gekregen die je in de Verenigde Staten hebt", zei ze. "We kregen de meest populaire, dus het waren Dre, Snoop, Em, Biggie en Pac. En ik ben altijd een grote Em-fan geweest. Dus het was een zegen voor mij om de kans te krijgen."

5 Sway Calloway, 'Sway In The Morning' presentator van Shade45 Radio Station

Vóór de roem hadden Eminem en Sway Calloway altijd een wederzijdse bewondering voor elkaar. Voordat hij ging presenteren, maakte Calloway deel uit van de hiphopgroep Sway & King Tech en werkte hij samen met Eminem aan The Anthem van hun album This or That uit 1999.

"Ik was trots", herinnert Calloway zich aan The Source over het nieuws dat Dr. Dre Eminem mede-ondertekent na de release van de Slim Shady EP. "(Het is) als een familielid dat een ander familielid ziet afstuderen in hun leven en doet wat ze altijd al wilden doen."

4 Angela Yee, voormalig Shady Limited Clothing Company & voormalig Shade45 Host

Bij de lancering van Shade45 was Angela Yee van 2008 tot 2010 presentatrice van het The Morning Show-programma. Ze is nu een van de drie Breakfast Shows op Power 105.1 naast Charlamagne Tha God en DJ Envy.

Tijdens een exclusief interview met 50 Cent's ThisIs50 hiphopnieuwsoutlet speelde Yee een 'smash-or-pass'-game tussen Drake, 50 Cent en Eminem met Hynaken & PowTV. Het antwoord? De score gaat naar haar voormalige werkgever, Eminem.

3 Yelawolf, Shady Records, voormalig ondertekenaar

Eminem tekende in januari 2011 voormalig XXL Freshman Yelawolf bij zijn Shady Records-onderneming. Helaas hadden de twee onderweg een niet zo gemakkelijke patch en creatieve botsingen, wat er uiteindelijk toe leidde dat Yelawolf Shady verliet in 2018.

"Het was als, 'Oh Marshall tekende een blanke jongen.' Iedereen wilde een stukje van dat verdomde project, "herinnerde Yelawolf zich aan HipHopDX over het produceren van zijn debuut met Shady, Radioactive, en hij was enthousiast omdat Yela de eerste blanke rapper was die Eminem tekende. "Producenten kwamen uit het houtwerk, schrijvers kwamen uit het verdomde houtwerk en al deze liedjes werden naar mij en Marshall gepitcht", voegde hij eraan toe.

2 Boi-1da, producent van Eminem

Boi-1da produceerde in 2010 Eminem's hit-single Not Afraid van Eminem's Recovery-album. De twee zouden blijven samenwerken tot hun laatste release Lucky You was van het Kamikaze-album van 2018.

"Het was surrealistisch; ik geloofde het bijna niet - totdat het uitkwam en ik het hoorde", herinnerde de Canadese producer zich de dag waarop Not Afraid werd uitgebracht. "Dat heeft mijn leven in zekere zin veranderd, ik nam mijn carrière serieus. Ik realiseerde me echt dat ik een gave had. Het was echt motiverend en ik wilde gewoon altijd mijn best blijven doen."

1 Mike Mazur, voormalig Cook Manager

Voordat Paul Rosenberg de gifspuwende rapper werd die we tegenwoordig kennen, was Eminem een kok bij Gilbert's Lodge en werkte hij onder een manager genaamd Mike Mazur. De manager citeerde Salon.com en herinnerde zich dat de rapster vroeger zo problematisch was, van het ene adres naar het andere verhuizen, maar hij was een modelmedewerker die 60 uur per week werkte.

"Hij wilde niet dat zijn dochter zou opgroeien zoals hij deed, van dag tot dag leven en van week naar week verhuizen," zei Mazur. "Hij zou binnenkomen om te werken en zich zorgen te maken en zeggen: 'De btch heeft mijn dochter meegenomen en laat me haar niet zien. Ik weet niet wat ik ga doen, ik weet niet wat ik ga doen.'"

Aanbevolen: