Volgens Anne Hathaway is dit hoe het is om met Meryl Streep te werken

Inhoudsopgave:

Volgens Anne Hathaway is dit hoe het is om met Meryl Streep te werken
Volgens Anne Hathaway is dit hoe het is om met Meryl Streep te werken
Anonim

In 2006 brak Anne Hathaway met de typische tienerrollen waarin ze tot dan toe speelde en ging ze een nieuwe uitdaging aan: Andrea 'Andy' Sachs spelen in wat nu wordt beschouwd als filmisch goud, A Devil Wears Prada. In de film, die het verhaal volgt van een aspirant-journalist die werkt als assistent van een draakachtige redacteur bij een topmodeblad in New York, schitterde Hathaway tegenover een van de meest legendarische (zo niet de meest legendarische) namen in de bioscoop: Meryl Streep, die vaak wordt aangeduid als de grootste actrice van haar generatie.

Ik speelde in een reeks kaskrakerfilms, van Sophie's Choice tot Kramer Vs. Kramer naar Out of Africa, heeft Meryl Streep haar positie als icoon van het scherm gevestigd vanwege haar vermogen om elk personage te belichamen en tot leven te brengen. Maar hoe is het eigenlijk om met haar samen te werken? Lees verder om erachter te komen wat Anne Hathaway te zeggen had over de hoofdrol tegenover deze filmgodin.

Bij karakter blijven

We vermoedden al dat Meryl Streep het type actrice is dat haar optreden nooit door iets laat verpesten. Volgens Anne Hathaway blijft de iconische ster tijdens de opnames op de set, zodat niets haar vertolking op het scherm van de kaart gooit.

Sprekend met Graham Norton (via Vanity Fair), onthulde Hathaway: Toen ik haar ontmoette, gaf ze me een knuffel … Ik dacht: 'Oh mijn god, we gaan de beste tijd hebben in deze film.' En dan zegt ze: 'Ah lieverd, dat is de laatste keer dat ik aardig tegen je ben.'”

Hathaway legde vervolgens uit dat Streep na de eerste knuffel veranderde in de 'ijskoningin' die haar personage was, Miranda Priestly. Ze hield haar maandenlang buiten op de set "totdat we de film promootten."

Een reünie kan op een dag gebeuren

Dus Meryl Streep en Anne Hathaway konden niet echt goed praten op de set, maar het had allemaal met kunst te maken. In het echte leven konden ze het goed met elkaar vinden en Hathaway heeft alleen maar aardige dingen over haar te zeggen. "Ze is de meest geweldige, warme persoon", zei ze (via Vanity Fair), voordat ze bevestigde dat ze naar een reünie van The Devil Wears Prada zou gaan.

“Zou dat niet leuk zijn? Ik zou dat graag doen, 'zei Hathaway. Toen voegde ze er helaas aan toe: "Maar ik weet niet of er een plan voor is." Verdorie!

Hier hopen we dat we op een dag een reünie te zien krijgen met Hathaway, Streep en de rest van de cast van de film.

Miranda Priestly spelen was een keerpunt voor Streep

Hoewel ze tijdens haar indrukwekkende carrière in de filmindustrie verschillende veelzijdige rollen heeft gespeeld, was het spelen van Miranda Priestly een keerpunt voor Meryl Streep. Een van de onvertelde waarheden over Meryl Streep is dat Miranda Priestly de eerste was in een zee van personages die ze had gespeeld waardoor een man haar benaderde en haar vertelde hoeveel hij verwant was met de rol.

“Het kostte [mij totdat] The Devil Wears Prada om iemand te spelen die moeilijk was, die moeilijke beslissingen moest nemen, die een organisatie leidde, [waar] een bepaald type man [in staat] was zich in te leven en te voelen het verhaal via haar", onthulde ze in een interview met NPR (via The List). "Dat is de eerste keer dat iemand ooit heeft gezegd dat ze zich zo voelden."

Gezien het aantal beroemde rollen die Streep tot dan toe in haar carrière had gespeeld, zegt dat veel over het soort vrouwelijke personages dat in Hollywood wordt aangeboden.

Haar het optreden geven

Anne Hathaway en Meryl Streep konden het niet alleen goed met elkaar vinden op de set van The Devil Wears Prada (ondanks dat Streep in karakter bleef). Streep drong er zelfs op aan dat Hathaway de baan kreeg!

Volgens Indie Wire vocht Meryl Streep voor Anne Hathaway om te verschijnen in The Devil Wears Prada als Andy Sachs, hoewel Fox aanvankelijk terughoudend was om haar in dienst te nemen. In die tijd speelde Hathaway voornamelijk in tienerrollen, zoals Mia Thermopolis in The Princess Diaries (die nog steeds vaak wordt gevierd op sociale media).

Het was de kleine rol van Hathaway in Brokeback Mountain die Streep won, die toen Tom Rothman bij Fox belde en zei: "Ja, dit meisje is geweldig, en ik denk dat we goed zullen samenwerken", (via Indie Wire).

Anne Hathaway was de negende keuze van de studio

Fox was niet alleen terughoudend om Hathaway in dienst te nemen voor de rol van Andy, maar ze hadden nog een aantal andere actrices in overweging voor haar. Acht andere actrices, om precies te zijn. Entertainment Weekly (via Indie Wire) onthulde dat Rachel McAdams van The Notebook-faam de eerste keuze van de studio was om tegenover Meryl Streep te schitteren.

Andere actrices die voor Anne Hathaway op de kaart stonden, waren Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson en Kirsten Dunst.

Hoewel ze allemaal geweldig zijn in hun vak, kunnen we ons maar één persoon voorstellen die Andy speelt!

Andere acteurs over het werken met Meryl Streep

Anne Hathaway is niet de enige actrice die een positieve ervaring heeft gehad met het werken met Meryl Streep. Volgens Shailene Woodley, die met de filmster aan de tv-serie Big Little Lies heeft gewerkt, is Streep net zo goed een professional als jij expert.

"Ze kent de regels van iedereen", onthulde Woodley (via Business Standard). "Ze kent mijn lijnen en de lijnen van Nicole Kidman en de lijnen van Reese Witherspoon en waarschijnlijk ook het geblaf van de hond," zei ze, sprekend over Streep.

Toen hij openhartig vertelde over het werken met Meryl Streep, zei Woodley verder dat de actrice 'heerlijk genereus' is en 'een meester in haar vak'. Haar arbeidsethos en vriendelijkheid zijn enkele van de favoriete dingen van de ster aan het werken met Streep.

Aanbevolen: