Dit is wat andere basketballegendes hebben gezegd over de erfenis van Kobe Bryant

Inhoudsopgave:

Dit is wat andere basketballegendes hebben gezegd over de erfenis van Kobe Bryant
Dit is wat andere basketballegendes hebben gezegd over de erfenis van Kobe Bryant
Anonim

Kobe Bryant was zijn hele leven toegewijd aan één ding: basketbal. 20 jaar lang was Bryant erop gebrand zijn vak aan te scherpen en te werken om zijn naam onder de groten te krijgen. Bereiken dat hij deed, leidde zijn team, de Los Angeles Lakers, om vijf NBA-kampioenschappen te winnen. Door zijn toewijding aan zijn basketbal verdiende Bryant de liefde en het respect van miljoenen fans van over de hele wereld, van wie velen diepbedroefd waren toen hij stierf in 2020.

Meer dan de aanbidding die Bryant van zijn fans ontving, is de erfenis die hij achterliet, die werd geprezen door spelers in de NBA, van wie sommigen een carrière hebben gemodelleerd. Van MichaelJordan tot StephenCurry, dit is wat andere basketbalgrootheden hebben gezegd over de erfenis van Bryant:

9 Michael Jordan

Twee keer in zijn leven heeft Michael Jordan de internetmeme-waardige kreten geschreeuwd, en een van die keren was toen hij een eerbetoon bracht aan Kobe Bryant. Tijdens de herdenkingsdienst van Bryant, waarin Beyonce een oprechte prestatie gaf, zei Jordan: Wat hij bereikt heeft als basketbalspeler, als zakenman en verhalenverteller, en als vader: in het basketbalspel, in het leven, als ouder, Kobe heeft niets in de tank achtergelaten. Hij liet het allemaal op de grond liggen.'

8 LeBron James

Dagen nadat Bryant stierf, brachten de Los Angeles Lakers eer aan Kobe Bryant voor de eerste wedstrijd na zijn dood. Onder degenen die werden gevraagd om te spreken was LeBron James, een van degenen die het dichtst bij Bryant stonden, en noemde hem grote broer. James koos ervoor om af te wijken van zijn geschreven toespraak en sprak in plaats daarvan vanuit het hart.“Ik weet dat we op een gegeven moment een herdenking voor Kobe zullen houden, maar ik beschouw dit als een feest vanavond. Dit is een viering van de 20 jaar van het bloed, het zweet, de tranen, het kapotte lichaam, het opstaan, het zitten, de ontelbare uren, de vastberadenheid om zo groot mogelijk te zijn. Zei LeBron.

7 Shaquille O'Neal

Sprekende bij de herdenking van Bryant, zei Shaquille O'Neal; “Zoals we weten, zal de erfenis van de Black Mamba meer zijn dan een van de beste basketballers aller tijden. Geloof me, Kobe was echt een begaafde en intelligente student van het spel. Ik herinner me dat hij zei: 'Deze jongens spelen dammen, en ik ben hier aan het schaken', en ik zei altijd: 'Ik denk het wel, Kobe, ik weet niet hoe ik moet schaken.'”

6 Magic Johnson

Op het afscheidsfeest van de Lakers van Kobe zei Johnson, die zelf een grote Laker is, over Kobe's nalatenschap: We zijn hier om grootsheid te vieren, voor 20 jaar, uitmuntendheid, voor 20 jaar. Kobe Bryant heeft het spel nooit bedrogen, hij heeft ons als fans nooit bedrogen, hij heeft door blessures gespeeld en we hebben vijf kampioenschappen om te laten zien. Als je aan deze stad denkt, is deze man de afgelopen twintig jaar de grootste en grootste beroemdheid geweest die we in deze stad hebben gehad, twintig jaar lang.”

5 Stephen Curry

Op de vraag wat hij het meest bewonderde aan Bryant als basketbalspeler, zei Stephen Curry: Toen ik opkwam in het spel, was hij de man die we aanbaden en imiteerden zijn bewegingen op het veld. Elke keer dat hij op televisie was, wilden we kijken. Hij ging altijd over grootsheid. Ik herinner me de eerste game; pre-season, mijn rookie-jaar, en hoe geweldig dat moment was. Je zit daar en vraagt jezelf af: 'Waarom betekent hij zoveel?' Hij was zo aanwezig dat we allemaal begrepen hoeveel basketbal voor hem betekende.'

4 Kareem Abdul-Jabbar

Kareem Abdul-Jabbar, de topscorer aller tijden van de NBA, ontmoette Bryant toen hij minstens 11 of 12 jaar oud was. Hij en de vader van Bryant waren vrienden en bij het overlijden van Kobe betuigde hij zijn condoleances aan de hele familie. In een gesprek met ESPN lang voor Kobe's overlijden, zei Kareem: Ik heb nog nooit iemand gezien die zich voorbereidde. Hij was 17 jaar oud en was klaar om NBA-basketbal te spelen. Dat is best verbazingwekkend.”

3 Larry Bird

In een interview in 2015 met Colin Cowherd, uitgevoerd vlak voordat Bryant met pensioen ging, zei Larry Bird over zijn nalatenschap: "Ik denk dat Kobe absoluut een van onze beste spelers ooit is. Hij is een echte kampioen. Hij heeft vijf kampioenschappen gewonnen, ik heb ze allemaal bekeken. Hij is gewoon een geweldige speler en hij heeft al zoveel jaren geweldige shows gegeven."

2 Scotty Pippen

Hoewel Pippen het langst de rechterhand van Jordan was, heeft Pippen in het verleden gezegd dat Kobe een veel betere speler was als het gaat om het vergelijken van Kobe en Jordan. " Kobe zou me bellen en mijn hersens kiezen. Het was geweldig om te weten dat hij dat bij veel spelers deed. Hij deed het voor mensen uit alle lagen van de bevolking, of het nu een filmproducent of een bestsellerauteur was. Kobe was een zeer intelligente man. Hij geloofde in het streven om de beste te zijn. Ik haat het dat we hem niet vertelden hoe geweldig hij werkelijk was omdat hij zo hard zijn best deed om Michael Jordan te zijn, en als ik terugga en naar zijn video's kijk, zeg ik tegen mezelf: 'Verdomme! Hij was beter dan Michael Jordan.'"

1 Dwayne Wade

Wade ontmoette Bryant voor het eerst tijdens zijn rookieseizoen in de NBA. Kobe was een van zijn drie favoriete spelers, naast Michael Jordan. Niet iedereen krijgt de kans om tegen zijn idool te spelen, maar Wade wel, en het was een moment voor hem. Over Bryant gesproken, Wade zei: … Het jaar daarop werd Shaq naar Miami geruild, en meteen werden Kobe en ik tegen elkaar opgespeld, en ik heb zoiets van 'Nee, dit is een van mijn favoriete spelers'. Maar, we waren uit op kampioenschappen en elke keer dat we tegen elkaar speelden, moest ik doen alsof het me niets kon schelen. Dat was moeilijk omdat ik opgroeide met de wens om zoals hij te zijn.”

Aanbevolen: