Hoe kreeg TikTok-countryzanger Walker Hayes een Applebee's Deal?

Inhoudsopgave:

Hoe kreeg TikTok-countryzanger Walker Hayes een Applebee's Deal?
Hoe kreeg TikTok-countryzanger Walker Hayes een Applebee's Deal?
Anonim

Als je het lied van de zomer, " Fancy Like" van Walker Hayes nog niet hebt gehoord, hopen we dat je idyllische zomer terugtrekken in het bos was magisch en verjongend! Nu je thuis bent, wil je op dezelfde lijn komen als de rest van ons. We hebben deze zomer doorgebracht met dansen op "Fancy Like" en als je eenmaal luistert, begrijp je waarom. Een woord van waarschuwing: de melodie is pakkend als alles eruit komt, en de slimme teksten zullen in je hoofd blijven lang nadat je het nummer hebt uitgezet.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom Applebee's het nummer zo graag wilde pakken en een fikse deal overhandigde aan Walker Hayes in ruil voor gebruik in hun commercials. De tekst is tenslotte een ode aan het ketenrestaurant: "Yeah, we fancy like Applebee's on a date night." Het nummer is speels en zelfspot terwijl Walker Hayes brutaal zijn date-avonden met zijn vrouw beschrijft, de grap komt duidelijk voort uit het feit dat Applebee's allesbehalve fancy is. Dus hoe is dit allemaal verlopen en wat heeft TikTok ermee te maken? Lees verder om erachter te komen.

8 Zijn eerste hit was in 2018

Walker Hayes brak in de zomer van 2018 door in de country-radioscene met zijn hit "You Broke Up With Me". Fans hielden van de snel bewegende teksten en zangerige zang in het nummer, dat zou worden gecementeerd als zijn kenmerkende stijl met de toevoeging van "Fancy Like" aan zijn tophits. Op het eerste gezicht lijkt het nummer het verhaal te vertellen van een man die zijn ex-vriendin op een feestje ziet; ze begint jaloers te doen alsof ze nog steeds om hem geeft, waarop hij reageert: "Ik weet dat het moeilijk is om me op een rol te zien, maar hey, je hebt het uitgemaakt met mij." Het nummer is eigenlijk gebaseerd op de ervaring van Walker Hayes in Nashville toen zijn oude label zijn contract beëindigde en niemand in de muziekbusiness zijn telefoontjes opnam. Toen hij uiteindelijk tekende bij Monumental Records, kwamen zijn oude label en anderen terug rond, met hem willen werken, waarop het antwoord was… nou ja, weet je.

7 Hij had al een tijdje geen nummer meer

Na het succes van 'You Broke Up With Me' zag Walker Hayes opnieuw een carrière-inzinking. Gelukkig wist hij uit ervaring dat hij het niet het beste van hem moest laten worden, en na een paar jaar van stoppen, schreef hij "Fancy Like" met Cameron Bartolini, Josh Jenkins en Shane Stevens, waarvan de laatste die heeft geschreven voor countrysterren als Jo Dee Messina en Carrie Underwood.

6 Hij schreef het met de wang

Walker Hayes wilde de tekst gebruiken als een speelse prik tegen de opzichtigheid van de celebrity-cultuur en degenen die veel geld moeten uitgeven om plezier te hebben. Hij woont in Tennessee met zijn vrouw (die zijn geliefde op de middelbare school was) en hun zes kinderen, dus Walker Hayes is waarschijnlijk geen onbekende met een budget. Hij wilde een beroep doen op meer nuchtere stellen en gezinnen zoals de zijne. Hij heeft gezegd dat hij en zijn vrouw Laney echt regelmatig op date-avonden naar Applebee's gaan!

5 Zijn dochter heeft de dans verzonnen

Thuis vastzittend tijdens de pandemie, net als de rest van ons, begonnen Walker Hayes en zijn vrouw en kinderen gekke dansjes te verzinnen om op TikTok te posten voor de lol, zo simpel als een vervelingbreker. Dus toen hij "Fancy Like" aan zijn familie liet zien, was het idee gewoon logisch. Zijn dochter Lela, die zelf al een kampioen was in het doorstaan van enkele van Walker Hayes' meer ongewone opvoedingspraktijken, verzon de dans en maakte de video met haar vader op TikTok.

4 Het ging viraal op TikTok

De video sloeg aan als een lopend vuurtje, waarbij gebruikers de dans zelf leerden en hun eigen versies op TikTok plaatsten. Walker Hayes heeft een nieuwe video geüpload, deze keer inclusief zijn hele familie die de dans deed, en het nummer bleef maar groeien. Het is springerig en vrolijk en leuk om naar te kijken, dus het is geen wonder dat de dans megaviraal ging met 550 miljoen views en dat telt nog mee.

3 Het nummer bracht de Oreo Milkshake terug

Applebee's verspilde geen tijd om contact te zoeken; het lied werd uitgebracht in juni en in augustus hadden ze een deal gesloten. Het nummer is de afgelopen maand gebruikt in hun commercials en ze hebben zelfs de geliefde favoriete traktatie teruggebracht waar Walker Hayes over zingt: de Oreo-milkshake. De shake werd tijdens de pandemie stopgezet, dus fans zijn blij met de terugkeer ervan.

2 Ze hebben het 'Fancy Like'-menu

Het lijkt erop dat "Fancy Like" voorbestemd was voor een merkpartnerschap met Applebee's. Het is gewoon te perfect! Nu biedt Applebee's het "Fancy Like"-menu, waar je de biefstuk en milkshake van het nummer kunt bestellen."Ik heb die Bourbon Street Steak en de Oreo Shake, met ook wat slagroom erop / twee rietjes, één cheque, meid, ik heb je." De "Natty" in de volgende regel ("Ja, we spelen net als Natty, in het piepschuim / piep-pieken in de laadbak van de vrachtwagen helemaal naar huis") heeft waarschijnlijk de execs van Natural Light zichzelf voor de kop geslagen. Hé, er is nog tijd, jullie allemaal!

1 Er is een Kesha Remix

Nu heeft Kesha het leuk gevonden door een versie van het nummer op te nemen met Walker Hayes. Over de ervaring zei ze: "Ik ben altijd meer thuis geweest in een honky-tonk in mijn laarzen dan op een rode loper op hakken. Dit nummer bracht me meteen terug naar mijn roots. Het was zo leuk om met hem aan de teksten te werken - schreeuwen en de meest magische dingen vieren die meestal goedkoop, vies of gratis zijn. Dit nummer doet me denken aan al die goedkope sensaties van het diepe zuiden die me de wilde vrouw hebben gemaakt die ik ben." Kesha zingt het nieuwe tweede couplet van het lied, dat in deze versie luidt: "Don't need no Bentley, to impress me / I'll ride a bull into the party like a jetski / Boy, zet die dom neer, breng me naar Waffle House / geef me die goedkope sensaties, chillen in het diepe zuiden."

Aanbevolen: