Quentin Tarantino haatte Denzel Washington jarenlang, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Quentin Tarantino haatte Denzel Washington jarenlang, hier is waarom
Quentin Tarantino haatte Denzel Washington jarenlang, hier is waarom
Anonim

Als de meeste mensen een lijst zouden maken van de mensen in Hollywood die de elite het liefst niet zou willen beledigen, zouden Quentin Tarantino en Denzel Washington vrijwel zeker worden opgenomen. Tarantino wordt tenslotte vaak beschouwd als een van de machtigste filmmakers ter wereld en als Washington niet onder de indruk is van een acteur, komt dat soort dingen in de pers.

Natuurlijk zijn er een paar mensen in Hollywood die het zich kunnen veroorloven een machtige vijand te hebben, waaronder Denzel Washington en Quentin Tarantino. Met dat in gedachten is het best grappig dat Tarantino jarenlang erg boos was op Washington. Dat roept duidelijk een voor de hand liggende vraag op, waarom was Tarantino zo lang boos op Washington?

Tarantino's andere tegoeden

Sinds het begin van de jaren 90 is Quentin Tarantino een van de meest gevierde filmmakers ter wereld. De reden daarvoor is dat Tarantino een lange lijst van geliefde films heeft geregisseerd, waaronder Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglourious Basterds en Django Unchained.

Natuurlijk weten de meeste filmfans dat hij naast de regie van Quentin Tarantino ook de scripts voor al zijn beroemde films schreef. In feite houden mensen zo veel van zijn stijl dat er veel bekend is over hoe Tarantino zijn films schrijft en veel van zijn leeftijdsgenoten proberen zijn techniek te imiteren. Hoewel zijn schrijven zo geprezen is, hebben veel van zijn fans geen idee dat Tarantino aan de scripts van verschillende andere films heeft gewerkt.

Tijdens de vroege stadia van zijn Hollywood-carrière werd Quentin Tarantino gecrediteerd met het schrijven van de scripts voor True Romance en From Duck til Dawn. Tarantino wordt ook gecrediteerd met het bedenken van het verhaal voor Natural Born Killers en hij schreef een segment in de film Four Rooms. Bovenop al die films kreeg Tarantino geen erkenning voor zijn werk aan de scripts voor films als It's Pat, The Rock en Crimson Tide.

Een langdurige vete

Verbazingwekkend genoeg begon Quentin Tarantino een vete met een van de machtigste mensen in Hollywood vanwege zijn werk aan een van de films waarvoor hij niet werd gecrediteerd. Volgens de rapporten werd Tarantino gevraagd om binnen te komen en het script te herwerken voor Crimson Tide, een film die Denzel Washington samen met Gene Hackman kopte. Blijkbaar is de reden dat Tarantino werd ingehuurd om aan het script van die film te werken, dat iemand besloot dat de film wat popcultuurreferenties nodig had.

Volgens rapporten was Denzel Washington erg ongelukkig toen hij de resultaten las van Quentin Tarantino's Crimson Tide-herschrijving. De reden daarvoor is dat Washington naar verluidt geloofde dat de toegevoegde dialoog van Tarantino racistisch was.

Zodra Denzel Washington aanstoot nam aan de dialoog die Quentin Tarantino schreef voor het script van Crimson Tide, koos hij er naar verluidt voor om de schrijver te confronteren. Natuurlijk wordt niemand graag geroepen en dat is vooral zo als er andere mensen in de buurt zijn. Als gevolg hiervan vroeg Tarantino naar verluidt aan Washington om hun gesprek ergens privé te houden, maar zijn verzoek werd afgewezen. In plaats daarvan antwoordde Washington naar verluidt: "Nee, als we het gaan bespreken, laten we het dan nu bespreken."

Natuurlijk is de machtige regisseur zelf de enige persoon die weet waarom Quentin Tarantino deze interactie met Denzel Washington jarenlang aanhield. Dat gezegd hebbende, als de rapporten kloppen, lijkt het erop dat het echte probleem dat Tarantino had met Washington de vernedering was die hij voelde omdat hij gekleed was in het bijzijn van een groep mensen.

De strijdbijl begraven

Gedurende de hele carrière van Quentin Tarantino is hij altijd uitgesproken geweest. Hierdoor heeft de machtige regisseur het met meerdere sterren uitgespeeld. Sinds Denzel Washington is Tarantino echter in staat zijn harde gevoelens opzij te zetten toen de twee mannen vrede konden sluiten.

In 2012 ging Denzel Washington zitten voor een interview met GQ. Tijdens dat gesprek kwam het feit naar voren dat de kinderen van Washington in zijn voetsporen zijn getreden. De reden daarvoor is dat de oudste dochter van Washington, Katia, een baan had aangenomen als bemanningslid en als onderdeel van de redactie van Tarantino's film Django Unchained. Toen dat onderwerp eenmaal ter sprake was gekomen, was het niet meer dan normaal dat de interviewer Washington vroeg naar zijn vete met Tarantino en de beroemde acteur onthulde hoe hij er een einde aan zou maken.

“Ik heb die strijdbijl begraven. Ik zocht hem tien jaar geleden op. Ik zei tegen hem: 'Kijk, mijn excuses.' Dat moet je gewoon laten gaan. Ga je daar de rest van je leven mee rondlopen? Hij leek opgelucht. En dan zijn we tien jaar later en mijn dochter werkt met hem samen. Het leven is iets.' Aangezien Crimson Tide in 1995 uitkwam en Washington schatte dat hij de strijdbijl begin jaren 2000 met Tarantino had begraven, koesterde Quentin duidelijk jarenlang wrok.

Aanbevolen: