Quentin Tarantino haatte deze Margot Robbie-vraag

Inhoudsopgave:

Quentin Tarantino haatte deze Margot Robbie-vraag
Quentin Tarantino haatte deze Margot Robbie-vraag
Anonim

Margot Robbie speelde haar rol als Sharon Tate in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood op een nogal onconventionele manier. Agenten boeken meestal audities voor hun acteurscliënten wanneer een project in ontwikkeling is, en castingdirectors zullen dan de opvallende artiest voor een bepaald onderdeel kiezen.

Robbie had nog nooit met Tarantino gewerkt, maar als een enorme fan van zijn films was ze vastbesloten om vroeg of laat deze prestatie te leveren.

Als gevolg hiervan besloot ze een brief aan de regisseur te schrijven waarin ze haar bewondering voor zijn werk uitdrukte en haar wens om in de toekomst samen te werken. Het bleek dat de timing van haar brief onberispelijk was: de maker van Django Unchained and Inglorious Basterds had net het script voor zijn nieuwste project voltooid.

Ze regelden kort daarna een ontmoeting en Robbie verzegelde praktisch de rol van Sharon Tate, de actrice die getrouwd was met regisseur Roman Polanski en uiteindelijk werd vermoord door leden van de Manson-familiecultus. Ze werd in de film afgeschilderd als een diep en complex personage, daarom nam Tarantino een uitzondering op een vraag die suggereerde dat hij Robbie een verminderde rol had gegeven.

Tarantino was niet onder de indruk van de vraag

De uitwisseling vond plaats op het 72e filmfestival van Cannes in Frankrijk, waar Once Upon A Time in Hollywood in mei 2019 in première ging. De vraag werd gesteld door Farah Nayeri, die werkt als cultuurschrijver voor de New York Times. Haar twistpunt was dat ondanks Robbie's indrukwekkende portfolio als actrice, ze maar een paar regels had gedurende de hele film.

'Once Upon a Time in Hollywood'-regisseur Quentin Tarantino beantwoordt samen met acteur Margot Robbie vragen op het filmfestival van Cannes 2019
'Once Upon a Time in Hollywood'-regisseur Quentin Tarantino beantwoordt samen met acteur Margot Robbie vragen op het filmfestival van Cannes 2019

"Je hebt Margot Robbie - een zeer getalenteerde acteur - in je film gestopt", poseerde Nayeri tegen Tarantino. "Ze was [met] Leonardo in Wolf of Wall Street, I, Tonya… Dit is een persoon met veel acteertalent. En toch heb je haar niet echt veel regels in de film gegeven. Ik denk dat dat een bewuste keuze van jouw kant. En ik wilde gewoon weten waarom dat was, dat we haar eigenlijk niet veel horen praten."

In één adem wilde ze ook weten wat Robbie vond van dit 'beperkte' karakter van haar rol. Tarantino was duidelijk niet onder de indruk van de vraag, en hij verwierp Nayeri met een one-liner: "Nou, ik verwerp gewoon je hypothese."

Robbie was veel diplomatieker

Robbie daarentegen was veel diplomatieker in haar reactie. "Zoals ik al eerder zei, ik kijk altijd naar het personage en wat het personage zou moeten dienen voor het verhaal," zei ze. Ze erkende wel dat er niet zoveel regels voor haar waren om uit te voeren, maar ze had niettemin het gevoel dat de diepte van het personage er nog steeds doorheen scheen. Dit was in haar ogen een passend eerbetoon aan Sharon Tate.

Margot Robbie speelde Sharon Tate in de film 'Once Upon a Time in Hollywood&39
Margot Robbie speelde Sharon Tate in de film 'Once Upon a Time in Hollywood&39

"Ik denk dat de momenten die ik op het scherm kreeg een kans gaven om Sharon te eren", legde Robbie uit. "Ik denk dat de tragedie uiteindelijk het verlies van onschuld was. En om die prachtige kanten van haar echt te laten zien, denk ik dat dit adequaat kan worden gedaan zonder te spreken."

Ze contrasteerde de rol met eerdere rollen die ze had gespeeld en gaf toe dat beperkte dialoog een beetje een nieuwe ervaring voor haar was. "Ik kijk vaak naar de interactie met andere personages om me te informeren", vervolgde ze. "Zelden krijg ik zoveel tijd in mijn eentje door een dagelijks bestaan te leiden."

Tarantino schrijft geen ondiepe karakters

Een andere van de beste actrices van deze generatie is Uma Thurman, die in het verleden regelmatig met Tarantino samenwerkte. Hun eerste project samen was Pulp Fiction, een van de allereerste foto's van de regisseur. Daarna speelde ze de hoofdrol in Kill Bill Volume 1 en 2, zijn klassieke vechtsportfilms uit 2003 en 2004. Als er één persoon is die het best geplaatst is om te spreken over zijn benadering van het schrijven van personages, vooral vrouwelijke, dan is zij het.

Uma Thurman als bruid in Tarantino's 'Kill Bill&39
Uma Thurman als bruid in Tarantino's 'Kill Bill&39

Zo hebben beiden bevestigd dat ze letterlijk hebben samengewerkt om de Bride, haar Kill Bill-personage, te creëren. Hoewel hun professionele samenwerking buitengewoon vruchtbaar was, was hun persoonlijke relatie een stuk lastiger. Zozeer zelfs dat Tarantino ooit zei dat 'het vertrouwen tussen hen was geschonden. Desondanks heeft Thurman zoveel aan haar interacties met hem ontleend, dat ze open blijft staan om in de toekomst opnieuw samen te werken.

Tarantino is inderdaad een beetje een excentriek genie. Het zou echter moeilijk zijn om echt te beweren dat hij personages schrijft die oppervlakkig zijn. Dat was zeker niet het geval met Sharon van Margot Robbie in Once Upon a Time in Hollywood, en hij maakte dit botweg duidelijk in zijn gesprek met Farah Nayeri.

Aanbevolen: