Deze beroemde komiek haatte zijn tijd op 'SNL', hier is waarom

Inhoudsopgave:

Deze beroemde komiek haatte zijn tijd op 'SNL', hier is waarom
Deze beroemde komiek haatte zijn tijd op 'SNL', hier is waarom
Anonim

Voor veel comedians is een cast op Saturday Night Live als het winnen van de loterij. Het is niet alleen zo moeilijk te krijgen, maar het is ook een fantasie. Maar sommigen hebben absoluut geen interesse om deel uit te maken van de langlopende serie. Anderen komen in de show en hebben er uiteindelijk een hekel aan. Dit was het geval voor de iconische (en ronduit smerige) komiek Gilbert Gottfried.

Het lijdt geen twijfel dat Saturday Night Live een van de eerste keren was dat Gilbert Gottfried ooit een gezond salaris kreeg nadat hij het sinds zijn vijftiende door groezelige comedyclubs had gesjouwd. Ja, Gilbert bracht veel meer tijd door met werken dan op school. In zijn hilarische autobiografie "Rubber Balls and Liquor" (lees dat hardop voor), verklaarde hij zelfs dat hij een mislukking was in de klas. Maar het bleek dat Gilbert ook een beetje een mislukking was bij de geliefde NBC-schetskomedieshow. Hoewel hij al vroeg werd ontslagen, had hij van tevoren een hekel aan zijn ervaring in de show. Dit is waarom…

Waarom Gilbert Gottfried er een hekel aan had om in 1981 op Saturday Night Live te zijn

Gilbert was en is altijd hilarisch geweest. Zijn stand-up is beroemd en aanbeden in de comedywereld. Hij heeft ook een waanzinnig toegewijde fanbase. Iemand die volledig achter de belachelijke en vaak controversiële grappen staat die hij maakt om te choqueren. Eerlijk gezegd is er misschien geen grotere schokkomiek dan Gilbert Gottfried. Zelfs tijdens de hoogtijdagen van Howard Stern als de controversiële shock-jock, zou Gilbert opkomen en honderd keer ongepaster zijn … en ronduit grappig. Dit komt omdat Gilbert zich nooit volgens de regels heeft gespeeld. Hij gaat altijd in zijn eigen tempo. En dat is niet bepaald het type komiek dat gedijt bij SNL. Maar waarom vindt Gilbert zijn tijd in de show zo verschrikkelijk?

Tijdens een interview in 2021 met Joe Rogan, ging Gilbert in detail over waarom zijn ervaring op Saturday Night Live "vreselijk" was.

"Je zei dat SNL verschrikkelijk was?" Joe Rogan vroeg het aan de Aladdin-ster.

"Ah, ja. Nou, het seizoen waarin ik speelde -- [SNL-maker] Lorne Michaels vertrok en de originele cast vertrok. Dus mensen haatten de show voordat deze zelfs maar in de lucht was, "legde Gilbert Gottfried uit over de beginjaren van SNL (1981). "Maar toen was het idee van Saturday Night Live met verschillende castleden dat gewoon niet [oké]. Nu is het alsof de cast elke vijf minuten verandert. Maar toen was het van 'Nee!'. Het zou zijn alsof je zegt, midden in de Beatle-manie, dat, 'Oh, we krijgen vier andere jongens om The Beatles te worden' of toen Friends op was, 'We recasten Friends, maar bekijk het gewoon op dezelfde manier'."

De reactie op het wegwerken van de originele cast van SNL, waaronder Dan Akroyd, Jane Curtin, Gilda Radner, Chevy Chase en John Belushi, was absoluut negatief. Dus Gilbert en de rest van de cast van seizoen 6 werden met volslagen minachting ontvangen. Gek genoeg bevatte de nieuwe cast die in 1981 debuteerde Eddie Murphy, die later een SNL-favoriet werd. Maar dit was lang voordat hij de schijnwerpers op de show kreeg.

"Alle oorspronkelijke mensen waren weg", zei Gilbert. "Je wilt niet de vervanger zijn. Je wilt de vervanger zijn van de vervanger. Want dan krijg je een man die het offerlam is dat ze in het vuur gooien en dan is het als, 'Oh, nou [nu] het is beter dan die andere man.'"

Waarom en hoe Gilbert Gottfried werd ontslagen bij SNL

Behalve dat hij naar een show ging die alles tegen had vanwege de verandering van uitvoerend producent en, belangrijker nog, cast, genoot Gilbert niet van de routine van dit alles. En dit had deels te maken met het feit dat hij toen al een beetje anders was en marcheerde op het ritme van zijn eigen licht gestoorde trom. Dit werkte echter in zijn voordeel toen hij auditie deed voor de show.

Hoewel veel acteurs, waaronder Andy Samberg, vreselijke tijden hadden tijdens hun auditie voor Saturday Night Live, leek het Gilbert Gottfried niets te kunnen schelen. Hij vertelde Joe dat andere komieken die auditie deden voor de show erg ongelukkig waren met hun ervaring en dat de casting director en de uitvoerende producenten erg vijandig waren. Maar het kon Gilbert gewoon niets schelen, want hij was in een ander rijk. Hierdoor kon hij zijn verschillende audities voor de show nagelen. Dit gevoel bleef bij hem toen hij in de show was, maar toen werd van hem verwacht dat hij erom zou geven.

"Ik mocht de schrijvers niet en de schrijvers haatten me", zei hij tegen Joe. "Op een keer, om te bewijzen hoeveel ze me haatten, schreven ze een begrafenisschets waarin ik het lijk was. Dus ik moest daar gewoon in de kist liggen."

Helaas had Gilbert niet veel kans om zijn deuntje over hoe hij met de show omging te veranderen, aangezien hij en de rest van de cast door de pers uit elkaar werden gescheurd en de show in een grote schrijversstaking. Dit leidde tot zijn uiteindelijke ontslag na slechts 12 afleveringen.

Er zijn eindeloze verhalen over hoe grote beroemdheden erachter kwamen dat ze door SNL waren ontslagen. In het geval van Gilbert opende hij een fanmail waarin stond: "Beste Gilbert, het spijt me zo voor wat er met je is gebeurd…" Hoewel Gilbert geen idee had hoe deze fan van zijn ontslag afwist voordat hij dat deed, werd hij genoemd bijna onmiddellijk daarna het kantoor binnen om ontslagen te worden.

Aanbevolen: