R. Kelly's muziekverkoop is met '500 procent' gestegen sinds zijn schuldig vonnis

R. Kelly's muziekverkoop is met '500 procent' gestegen sinds zijn schuldig vonnis
R. Kelly's muziekverkoop is met '500 procent' gestegen sinds zijn schuldig vonnis
Anonim

Er is meer dan een schuldig vonnis nodig om de fans van R. Kelly zover te krijgen hem niet meer te steunen, aangezien zijn muziekverkoop naar verluidt met 500% is gestegen sinds zijn laatste rechtszitting.

Op 27 september werd de hitmaker "I Believe I Can Fly" schuldig bevonden in een zaak van afpersing en sekshandel, wat resulteerde in een schorsing van alle muziekvideo's van Kelly op YouTube, zo maakte het platform later die week bekend.

En hoewel zijn video's niet langer te vinden zijn op een handvol videostreamingservices, lijkt het alsof mensen nog steeds van zijn albums genieten, waarbij de verkoop het hoogst was van het hele jaar.

Volgens NME gingen de totale streams van Kelly van 11,2 miljoen naar 13,4 miljoen, terwijl de albumverkoop met 517% toenam.

Dat is nogal een contrast in vergelijking met Kelly's cijfers in 2017, toen hij gemiddeld slechts 5,4 miljoen on-demand streams per week had.

Een golf van Kelly's streams lijkt te zijn veroorzaakt door het besluit van YouTube om de in ongenade gevallen R&B-ster permanent te verbieden, daarbij verwijzend naar een schending van de service van de site en 'richtlijnen voor verantwoordelijkheid van de maker'.

“Grote acties gepleegd door R. Kelly rechtvaardigen sancties die verder gaan dan de standaard handhavingsmaatregelen vanwege de mogelijkheid om wijdverbreide schade te veroorzaken”, zei Nicole Alston, YouTube VP of Legal.

“Uiteindelijk ondernemen we deze actie om onze gebruikers te beschermen, net als bij andere platforms.”

Na Kelly's veroordeling vorige week, was zijn team naar zijn officiële Facebook-pagina gegaan om een bericht van de Grammy-winnaar te delen, met de tekst: Aan al mijn fans en supporters, ik hou van jullie allemaal en bedankt voor alle steun. Het vonnis van vandaag was teleurstellend en ik zal mijn onschuld blijven bewijzen en vechten voor mijn vrijheid. ✊?❤️ nietschuldig”

Er is al gezegd dat Kelly's juridische team van plan is in beroep te gaan tegen de schuldigverklaring en beweert dat hun cliënt erin geluisd is door zijn slachtoffers, die op geen enkele manier werden verhandeld.

Of Kelly zijn zin krijgt als hij in beroep gaat, moet nog blijken.

Aanbevolen: