Amber Heard gelooft dat schuldig vonnis een 'tegenslag' is voor vrouwen

Inhoudsopgave:

Amber Heard gelooft dat schuldig vonnis een 'tegenslag' is voor vrouwen
Amber Heard gelooft dat schuldig vonnis een 'tegenslag' is voor vrouwen
Anonim

De jury kwam uiteindelijk tot een beslissing in de lasterzaak van Johnny Depp tegen zijn ex-vrouw Amber Heard, en ze oordeelden in het voordeel van de Pirates of the Caribbean-ster.

Volgens CNN heeft de jury vastgesteld dat Amber Johnny in drie afzonderlijke verklaringen belasterde tijdens een opiniestuk uit 2018 dat ze schreef voor The Washington Post. Ze kenden Johnny $ 10 miljoen aan schadevergoeding toe, evenals $ 5 miljoen aan punitieve schadevergoeding.

Johnny diende de rechtszaak oorspronkelijk in nadat Amber beschreef dat ze het seksuele misbruik in de opinie had overleefd. Hoewel ze haar ex-man niet bij naam noemde, werd grotendeels aangenomen dat het over hem ging. Het Alice in Wonderland-aluin eiste oorspronkelijk $ 50 miljoen aan schadevergoeding.

Amber sloeg echter terug met een aanklacht wegens laster van $ 100 miljoen in 2020 na opmerkingen die Johnny's advocaat maakte over haar beschuldigingen van misbruik als een 'hoax'. De jury bepaalde dat de advocaat de Aquaman-actrice in één verklaring belasterde en haar daarmee $ 2 miljoen aan compenserende schadevergoeding toekende. Ze ontving geen punitieve schadevergoeding.

Amber zegt dat haar verlies slachtoffers zal kwetsen

Zowel Johnny als Amber hebben gereageerd op de beslissing van de jury. Amber – die aanwezig was in de rechtbank om de uitspraak te horen – heeft een verklaring vrijgegeven waarin wordt beweerd dat het vonnis een verlies is voor vrouwen overal.

Amber vervolgde: "Ik ben nog meer teleurgesteld over wat dit vonnis betekent voor andere vrouwen. Het is een tegenslag. Het zet de klok terug naar een tijd waarin een vrouw die zich uitsprak en zich uitsprak, publiekelijk beschaamd kon worden en vernederd. Het zet het idee terug dat geweld tegen vrouwen serieus moet worden genomen."

Johnny was tijdens de uitspraak niet aanwezig in de rechtbank. Integendeel, de acteur toert momenteel door Europa. Hij werd onlangs op het podium gebracht tijdens het concert van Jeff Beck om de muzikant op gitaar en zang te vergezellen. Het paar hintte eerder op plannen om een gezamenlijk album uit te brengen.

Ondanks zijn afwezigheid heeft Johnny een verklaring uitgegeven waarin hij zijn tevredenheid uit over de beslissing. "Zes jaar geleden waren mijn leven, het leven van mijn kinderen, het leven van degenen die het dichtst bij me stonden, en ook het leven van de mensen die mij jarenlang hebben gesteund en in mij geloofden voor altijd veranderd. Alles in een oogwenk van een oog, "verklaarde de acteur.

Johnny concludeerde: "En zes jaar later gaf de jury me mijn leven terug."

Het proces besloeg een volle zes weken, waarbij Johnny en Amber het grootste deel van de tijd in de rechtbank zaten. De procedure werd live gestreamd, waardoor fans inzicht kregen in het debacle. De publieke opinie was echter grotendeels in het voordeel van Johnny, en blijkbaar was de jury dat ook.

Aanbevolen: