R. Kelly heeft de advocaat van Bill Cosby ingehuurd in de hoop zijn schuldig vonnis ongedaan te maken

R. Kelly heeft de advocaat van Bill Cosby ingehuurd in de hoop zijn schuldig vonnis ongedaan te maken
R. Kelly heeft de advocaat van Bill Cosby ingehuurd in de hoop zijn schuldig vonnis ongedaan te maken
Anonim

R. Kelly wil met de hulp van zijn nieuw aangestelde juridische team zijn veroordeling in zijn zaak inzake sekshandel ongedaan maken.

Volgens The Chicago Tribune heeft de "I Believe I Can Fly"-hitlijsttopper Jennifer Bonjean ingehuurd, die eerder Bill Cosby hielp zijn beroep te winnen, om Kelly's afpersingsveroordeling vorige maand aan te pakken.

Bonjean verspilde in een verklaring geen tijd om te laten weten dat zij en haar collega's van plan zijn er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat Kelly's aanklacht wordt ingetrokken - en ze is van plan om zeer binnenkort aan het werk te gaan.

"Ik maak me steeds meer zorgen over hoe de regering het statuut van RICO [Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act] misbruikt om te pleiten voor de verjaringstermijn en in wezen het hele leven van mensen voor de rechter te brengen", legde ze uit."Het wordt een formule voor de overheid. Je hebt het recht om jezelf te verdedigen tegen specifieke beschuldigingen."

Als een rechter Bonjean een nieuw proces ontzegt, zegt de laatste dat ze van plan is om onmiddellijk in beroep te gaan.

Bonjean heeft bewezen een kracht te zijn om rekening mee te houden op het gebied van de wet, en velen houden haar verantwoordelijk voor Cosby's vrijheid. Ze hielp de in ongenade gevallen acteur vrij te krijgen nadat een hooggerechtshof in Pennsylvania de veroordeling voor aanranding tegen hem had vernietigd.

Zoals eerder gemeld, werd Kelly veroordeeld voor één telling van afpersing, terwijl nog eens 14 onderliggende feiten seksuele uitbuiting van een minderjarige, ontvoering en omkoping omvatten.

Bovendien werd Kelly ook veroordeeld voor acht overtredingen van de Mann Act, een wet op de sekshandel die een persoon verbiedt om "voor immorele doeleinden" over staatsgrenzen te reizen.

De veroordeling van de R&B-zanger is inmiddels vastgesteld op 4 mei 2022, maar alleen de tijd zal uitwijzen of Bonjean haar magie opnieuw kan gebruiken.

Aanbevolen: