Hier is de waarheid over Adam Sandler's relatie met Netflix

Inhoudsopgave:

Hier is de waarheid over Adam Sandler's relatie met Netflix
Hier is de waarheid over Adam Sandler's relatie met Netflix
Anonim

Vooral in de afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat Netflix goed is in het aantrekken van toptalent (waaronder Meryl Streep, Brad Pitt en meer recentelijk Dwayne Johnson). Om nog maar te zwijgen, de streaminggigant staat erom bekend ook grote zakelijke deals met hen te sluiten, of het nu om films of tv-series gaat.

Lang voordat het met deze A-listers onderhandelde, had Netflix echter al meerdere deals gesloten met Hollywood-ster Adam Sandler. En vandaag lijkt hun partnerschap sterk te blijven.

Ze sloten een deal met Adam Sandler rond de tijd dat ze originele inhoud introduceerden

In het begin maakte Netflix gebruik van verschillende gesyndiceerde eigendommen om zijn abonnementsbasis uit te breiden. Daarom konden abonnees gedurende een bepaalde periode gemakkelijk vrienden, The Office en Parks and Recreation streamen. Uiteindelijk begon de streamingdienst echter originele content te introduceren. En als het op originele films aankwam, besloot het een deal te sluiten met Sandler en zijn Sandlerverse.

In 2014 kondigde Netflix aan dat het een deal had gesloten met Sandler en zijn bedrijf, Happy Madison Productions, om vier films te ontwikkelen voor streaming. Voor Netflix was de deal heel logisch, aangezien Sandler een enorme wereldwijde aanhang heeft. "Mensen houden van Adams films op Netflix en kijken ze vaak opnieuw en opnieuw", zegt Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos in een verklaring. "Zijn aantrekkingskracht strekt zich uit over kijkers van alle leeftijden -- iedereen heeft een favoriete film, iedereen heeft een favoriete regel -- niet alleen in de VS, maar over de hele wereld." Ondertussen gaf Sandler ook een korte verklaring af over het nieuwe partnerschap, waarbij hij gekscherend opmerkte: "Ik zei meteen ja om één reden en slechts één reden…. Netflix rijmt op Wet Chicks. Laat het streamen beginnen!!!!” Sandler's eerste Netflix-films zijn onder meer The Ridiculous 6, The Do-Over, Sandy Wexler en The Meyerowitz Stories (New And Selected).

Netflix is door de jaren heen hun deal met Adam Sandler blijven verlengen

Slechts een paar jaar later, in 2017, kondigde Netflix aan dat het al had besloten om zijn samenwerking met Sandler te verlengen. In een persverklaring onthulde Sarandos dat "zijn films buitengewoon succesvol zijn gebleken bij onze abonnees over de hele wereld." Het bedrijf onthulde ook dat Sandler's The Ridiculous 6 en The Do-Over de grootste releases voor Netflix scoorden. Sarandos voegde toe: "We zijn verheugd over de mogelijkheid om onze samenwerking met Adam en zijn hele team bij Happy Madison uit te breiden en de wereld aan het lachen te houden."

De nieuwe deal betekende dat Netflix nog vier originele films van de komiek ging financieren en Sandler kon niet blijer zijn. “Ik vind het geweldig om met Netflix te werken en met hen samen te werken. Ik vind het geweldig hoe gepassioneerd ze zijn over het maken van films en om ze voor de hele wereld te laten zien", aldus de acteur. "Ze hebben me het gevoel gegeven dat ik familie ben en ik kan ze niet genoeg bedanken voor hun steun." De verlenging omvatte de release van Murder Mystery, waarin Sandler samenwerkte met een oude vriend Jennifer Aniston.

Slechts twee jaar later kondigde Netflix ook aan dat Sandler met een Halloween-film voor de dienst zou uitkomen. Dat bleek Hubie Halloween te zijn, die een indrukwekkende cast verzamelde met onder meer Ray Liotta, Maya Rudolph, Rob Schneider, Steve Buscemi, Julie Bowen, Kevin James en Kenan Thompson. Kort daarna bevestigde de streaminggigant dat het zijn deal met Sandler verlengt. "Ze houden van zijn verhalen en zijn humor, zoals we zagen bij Murder Mystery", zei Sarandos. "Dus ik zou niet enthousiaster kunnen zijn om onze samenwerking met Adam en het Happy Madison-team uit te breiden en meer gelach over de hele wereld te bezorgen." De verlengde deal in 2020 omvat de productie van nog vier films voor Netflix.

Ze zijn misschien al lang partners, maar Netflix kan nog steeds nee zeggen tegen Adam Sandler

Een van de nieuwste films waar Sandler voor Netflix aan heeft gewerkt, is het comedy-drama Hustle. En hoewel het erop lijkt dat Netflix creatieve beslissingen over het algemeen aan Sandler overlaat, heeft de streaminggigant blijkbaar voet bij stuk gehouden als het op deze aankwam. In de film speelt Sandler een worstelende basketbalscout die probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen door een speler in het buitenland te rekruteren. Oorspronkelijk zou het personage van Sandler een speler in China rekruteren totdat Netflix hem overstemde.

"Het was oorspronkelijk geschreven dat ik een speler in China vind en op de een of andere manier is Netflix niet in China", onthulde Sandler tijdens The Dan Patrick Show, "Dus ze zeiden: 'Zullen jullie het alsjeblieft zo maken vinden we iemand in Latijns-Amerika of Europa?'” Uiteindelijk herschreven ze het script zodat Sandlers personage uiteindelijk naar Spanje zou vliegen, waar hij Memphis Grizzlies-speler Juancho Hernangómez zal ontmoeten."Dus voor je het weet ben ik op Mallorca." Tijdens het opnemen van de film realiseerde Sandler zich dat verhuizen naar Spanje toch een goede beslissing was. Het blijkt dat Hernangómez een behoorlijke acteur was. "Hij gedraagt zich in elke scène beter dan ik", zei Sandler over zijn laatste tegenspeler. Bij elke grap die hij zegt, heb ik zoiets van: 'Hij zei het soepeler dan ik zou hebben gedaan.'”

Onlangs heeft Netflix ook aangekondigd dat het een vervolg op Sandler's Murder Mystery uitbrengt. Fans zouden ook blij zijn te weten dat Aniston is bevestigd om terug te keren voor de tweede aflevering.

Aanbevolen: