Hoeveel geld was John Cleese zijn ex-vrouw Alyce Faye schuldig?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld was John Cleese zijn ex-vrouw Alyce Faye schuldig?
Hoeveel geld was John Cleese zijn ex-vrouw Alyce Faye schuldig?
Anonim

Komedie-legende John Cleese heeft een lang cv waar duizenden mensen in Hollywood jaloers op zijn. Aspirant-komieken kijken naar Cleese voor inspiratie en de meesten die hun showbizz-start in sketchcomedy krijgen, kijken op naar Cleese. Zijn tijd in de sketchcomedyshow Monty Python's Flying Circus en zijn BBC-sitcom Fawlty Towers maakten hem allebei tot een icoon. Zijn optredens in de Monty Python-films Monty Python and the Holy Grail, Monty Python's Life of Brian en Monty Python and The Meaning Of Life maakten van hem een instelling voor Britse humor. Ook zijn andere films, zoals A Fish Called Wanda en zijn optreden als Q in de James Bond-serie, amuseren het publiek al jaren.

Maar het is niet allemaal gemakkelijk geweest voor de Monty Python-aluin, Cleese heeft een ongelooflijk rotsachtig liefdesleven doorstaan. Cleese is vier keer getrouwd en drie keer gescheiden, en zijn derde scheiding zou zijn duurste zijn. Cleese's derde echtscheiding en de pijnlijke alimentatie die daarop volgde, zou een eerlijke waarschuwing kunnen zijn voor iedereen die trouwt zonder huwelijkse voorwaarden.

7 Cleese trouwde in de jaren 90 met zijn derde vrouw

Cleese Getrouwd met psycholoog Alyce Faye Eichelberger, die al een keer eerder was gescheiden, in 1992. De twee zouden 16 jaar samen blijven, wat het langste huwelijk van Cleese was, maar ze hadden samen geen kinderen. Daarvoor was Cleese getrouwd met actrice Connie Booth van 1968-1978 en samen schreef en speelde het paar in hun iconische show Fawlty Towers, waarvan sommigen beweren dat het Cleese's beste werk was. Vervolgens trouwde hij in 1981 met actrice Barbara Trentham en kreeg een kind met haar, maar de twee zouden uiteindelijk een paar jaar uit elkaar gaan en in 1990 officieel scheiden. Cleese en Faye zouden twee jaar later trouwen.

6 Rechtbanken zouden in het voordeel van Faye beslissen

De scheidingspapieren van het ex-echtpaar werden in 2008 ingediend, maar het nieuws over de scheiding en de zware financiële last die het op John Cleese legde, zou pas in augustus 2009 openbaar worden gemaakt. Na een moeizaam jaar heen en weer in een echtscheidingsgerecht met Faye oordeelde een rechter in haar voordeel dat Cleese Faye vooraf ongeveer $ 13 miljoen in contanten verschuldigd was en dat Cleese zijn nieuwste ex-vrouw tot 2016 maar liefst $ 1 miljoen per jaar aan alimentatie moest betalen.

5 Cleese beweerde dat dit hem minder geld zou opleveren dan zijn ex

Dankzij de uitspraak van de rechters, samen met de kosten die hij moest maken dankzij de advocaten die hij moest inhuren, beweerde Cleese dat de alimentatie Faye rijker zou maken dan hij, en om maar liefst $ 1 miljoen per jaar te betalen, zou Cleese ondanks zijn hoge leeftijd in Hollywood moeten blijven werken. Vergeet niet dat Cleese 70 jaar oud was toen Faye en hij scheidden.

4 Hoe slaagde hij erin om haar te betalen?

Cleese, hoewel hij duidelijk nog steeds restanten verzamelde van al zijn eerdere projecten, zou een enorme hoeveelheid regelmatig inkomen nodig hebben als hij Faye wilde betalen wat hij haar schuldig was. Net nadat de scheiding en schikking waren afgerond, lanceerde Cleese een sprekende tour genaamd The Alimony Tour: A Night With John Cleese, waar de acteur colleges zou touren en over zijn carrière zou spreken, grapjes zou maken over zijn scheidingen en vragen van het publiek zou beantwoorden. Hij zou er later in slagen om de overlevende leden van Monty Python een paar reüniespecials te laten doen, ondanks de hoge leeftijd van hem en de groep. Later zou hij nog een comedytour doen met zijn collega Python, Eric Idle, en in 2014 schreef hij zijn memoires So, Anyway. Cleese vond ook af en toe een baan in commercials of filmcameo's.

3 Cleese beweert dat de scheiding hem meer dan $20 miljoen heeft gekost

Bronnen geven tegenstrijdige schattingen met betrekking tot het totale geldbedrag dat Cleese zou verliezen, maar ze schatten allemaal dat de scheiding van Cleese hem ergens tussen de $23 miljoen en $50 miljoen heeft gekost. Cleese beweert naar verluidt dat de totale rekening $ 65 miljoen was, maar er is weinig bewijs om dat te bewijzen, behalve Cleese's woord, en Cleese is misschien een beetje een bevooroordeelde bron.

2 Cleese was degene die de scheiding aanvroeg

Voordat iemand te veel medelijden heeft met Cleese, die het ruwe einde van de deal kreeg toen hij zoveel geld moest betalen, is het belangrijk om te onthouden dat Cleese degene was die de scheiding aanvroeg, niet Faye. Hij was ook meerdere keren in het openbaar gefotografeerd met andere vrouwen tijdens hun 16-jarige huwelijk. Hun huwelijk was misschien ongelukkig, maar Faye is niet per se de schurk van dit verhaal. Dat gezegd hebbende, Cleese is ook niet noodzakelijk de slechterik. Echtscheidingen zijn gewoon rommelig, periode en einde van de discussie.

1 Cleese is voor de vierde keer hertrouwd

Cleese heeft misschien zijn vorige huwelijken opgegeven, maar hij heeft het huwelijk zelf niet opgegeven. Cleese keerde na zijn scheiding terug naar Londen na meer dan 20 jaar in Californië te hebben gewoond, en daar trouwde hij in augustus 2012 met de Engelse sieradenontwerper Jennifer Wade. Wade is ook een voormalig model en 32 jaar jonger dan Cleese. Cleese is nu 81 jaar oud en hij lijkt van plan te blijven werken tot ver op zijn oude dag.

Aanbevolen: