Matt Damon onthult zijn slechtste carrièrebeslissing en hoeveel geld hij had kunnen verdienen

Matt Damon onthult zijn slechtste carrièrebeslissing en hoeveel geld hij had kunnen verdienen
Matt Damon onthult zijn slechtste carrièrebeslissing en hoeveel geld hij had kunnen verdienen
Anonim

In een recent interview met Deadline gaf acteur Matt Damon toe dat hij zijn grootste carrièrefout had gemaakt: de hoofdrol in James Cameron's Avatar, de best scorende film aller tijden, afwijzen.

"Ik kreeg een filmpje aangeboden genaamd Avatar", verklaarde de ster. "James Cameron bood me 10% ervan aan. Ik ga de geschiedenis in… je zult nooit een acteur ontmoeten die meer geld afwees."

Tijdens een heruitgave in China, werd Avatar opnieuw de film met de hoogste brutowinst aller tijden, bovenaan Avengers: Endgame, die eerder kort de titel had gewonnen. De film had een brutowinst van in totaal $ 2,8 miljard, waarmee het record werd gevestigd aan de wereldwijde box office.

Avatar is ook een van de duurste films aller tijden, met een totaal budget van $ 237 miljoen, zonder correctie voor inflatie. Met inflatie kostte de film in totaal $ 286 miljoen.

Fans hebben geprobeerd te berekenen hoeveel geld Damon zou hebben ontvangen als hij de rol had aangenomen. De berekening van een fan schat dat Damon $ 275 miljoen aan Avatar had kunnen verdienen, waardoor velen tot de conclusie kwamen dat Damon een van de meest winstgevende filmrollen aller tijden afwees.

De acteur verklaarde dat hij de rol afwees omdat hij bezig was met het opnemen van de Jason Bourne-films, en de morele beslissing nam om de franchise niet te verlaten ten gunste van Avatar. Sam Worthington, de acteur die uiteindelijk in de rol werd gecast, kreeg naar verluidt niet de 10% die Damon kreeg aangeboden, omdat hij op dat moment relatief onbekend was.

Damon beschouwt het afwijzen van de rol nog steeds als zijn grootste spijt als acteur, vooral nadat hij ervan op de hoogte was gebracht dat er drie vervolgen op de originele Avatar-film zullen komen.

Damon verklaarde dat Kransinski hem in een gesprek met acteur en regisseur John Krasinski geruststelde in zijn kenmerkende grappenstijl dat niets anders zou zijn in je leven als je Avatar had gedaan, behalve dat jij en ik dit gesprek zouden hebben in de ruimte.”

Desalniettemin heeft Damon nog steeds veel spijt van zijn beslissing om de franchise af te wijzen en beschouwt hij het als de grootste blunder van zijn carrière - zelfs meer dan het afwijzen van de rol van Two Face in The Dark Knight.

Hoewel hij denkt dat hij de morele keuze heeft gemaakt, ha alt Damon nog steeds herinneringen op aan wat had kunnen zijn als hij had besloten de rol op zich te nemen - en al het geld dat hij zou hebben verdiend.

Aanbevolen: