Wat is er aan de hand met de zanger van Smash Mouth, Steve Harwell?

Inhoudsopgave:

Wat is er aan de hand met de zanger van Smash Mouth, Steve Harwell?
Wat is er aan de hand met de zanger van Smash Mouth, Steve Harwell?
Anonim

Steve Harwell was de zanger en oprichter van de Amerikaanse rockband Smash Mouth. Andere bandleden die het hebben gevormd waren Greg Camp, Kevin Coleman en Paul De Lisle. Smash Mouth heeft momenteel vier leden, Paul De Lisle, Michael Klooster, Randy Cooke en Sean Hurwitz. Ook bracht de band in totaal acht albums uit en kreeg hun derde, Smash Mouth, goud. Hun bekendste nummers zijn 'All-Star' uit 1999, 'Walkin' On The Sun' uit 1997 en 'I'm A Believer' uit 2001.

Voordat hij Smash Mouth oprichtte, was Steve Harwell een rapper bij FOS. Zijn zoon Presley stierf in 2001, zes maanden oud, als gevolg van acute lymfatische leukemie. Van Steve is bekend dat hij al jaren worstelt met middelenmisbruik. Harwell wekte onlangs verontwaardiging tijdens zijn optreden op een evenement in New York, wat ertoe leidde dat hij zijn pensionering aankondigde.

8 Steve Harwell kondigde zijn pensionering aan

De frontman van de rockband Smash Mouth, Steve Harwell, kondigde deze week zijn pensionering aan vanwege gezondheidsproblemen. De zanger kondigde in een verklaring aan dat hij zijn best deed om zijn fysieke en mentale gezondheidsproblemen te overwinnen en tevergeefs door te gaan met optreden voor zijn fans. Harwell lijdt aan een hartziekte die cardiomyopathie wordt genoemd. Bovendien werd bij hem een ziekte vastgesteld die de spraak en het geheugen aantast, bekend als Wernicke-encefalopathie.

7 Harwell gebruikte scheldwoorden en schreeuwde naar het publiek

In een recente show voor Smash Mouth op een bier- en wijnevenement in New York en in een veel verspreide video online, verscheen Steve vloekend en schreeuwend tegen de menigte. Een bandvertegenwoordiger zei dat de fysieke en mentale gezondheidsproblemen waar Steve aan lijdt hebben geleid tot zijn vreemde en gedesoriënteerde gedrag. Na de show kondigde Steve zijn pensionering aan. Hij was al van plan om een pauze te nemen van Smash Mouth, maar veranderde nu zijn beslissing en ging uiteindelijk met pensioen.

6 Steve maakte antisemitische gebaren

Tijdens de show van Smash Mouth in New York onlangs, leek Steve Harwell de nazi-groet te brengen, een antisemitisch gebaar, dat tot verontwaardiging leidde bij het publiek en de media. Bovendien beschreven sommige mensen het evenement als de meest chaotische show die ze in hun hele leven hebben meegemaakt, waarbij Steve zijn middelvinger opstak en tot God zwoer dat hij de families van de aanwezigen zou vermoorden. Een woordvoerder zei dat Harwell spijt heeft van zijn acties.

5 Hij bespotte Covid-voorzorgsmaatregelen vorig jaar

Tijdens de Sturgis-rally in South Dakota vorig jaar bespotte Steve Harwell Covid en sociale afstand. Hij riep: 'We zijn hier vanavond allemaal samen! F Dat Covid S'. De meeste bezoekers van het evenement droegen geen gezichtsmaskers en hielden geen sociale afstand tijdens de piek van de pandemie. Mensen waren verontwaardigd en uitten hun ongenoegen over het roekeloze gedrag van Smash Mouth op sociale media. De band gaf geen commentaar op de situatie.

4 Dit is niet de eerste keer dat Harwell menigten op het podium vervloekt

In 2015, tijdens het voedselfestival Taste of Fort Collins in Colorado, vervloekte Steve Harwell, de zanger van Smash Mouth, de menigte en dreigde hij mensen fysiek lastig te vallen. De 'All-Star'-zanger werd boos toen aanwezigen op het podium met brood naar hem begonnen te gooien en hen vertelde dat hij "hun a zou verslaan als ze nog een stuk stront op het fin'-podium zouden gooien. " Steve stopte daar niet en daagde degenen die brood gooiden uit om naar hen toe te komen om ze te verslaan terwijl hij verschillende scheldwoorden gebruikte.

3 Steve misbruikte zijn ex-verloofde Esther Campbell

Vorig jaar beschuldigde Esther Campbell, de ex-verloofde van Steve Harwell, hem ervan een gewelddadige dronkaard te zijn die haar verbaal en mentaal lastig viel en bedreigde. Ze vroeg om een straatverbod om Harwell bij haar weg te houden, zodat hij haar geen kwaad kon doen. De rechter gaf Campbell een tijdelijk straatverbod om te voorkomen dat Steve contact met haar zou opnemen of in de buurt zou komen van waar ze woont of werkt. Steve Harwell gaf geen commentaar op het nieuws.

2 Steve Harwell stortte eerder in elkaar op het podium tijdens een concert

In 2016, tijdens een optreden op het Urbana Sweet Corn Festival in Illinois, stortte Steve Harwell in op het podium en werd hij met een ambulance naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht. Het officiële Twitter-account van Smash Mouth gaf onmiddellijk commentaar op het incident en onthulde dat de gezondheidssituatie van Steve stabiel en onder controle is. Op verzoek van het publiek bleef de band op het podium zonder Harwell en voerden hun twee hits uit, 'I'm A Believer' en 'All-Star'.

1 Zijn nettowaarde bereikte $2,5 miljoen

Volgens Celebrity Net Worth bereikte het vermogen van Steve Harwell $ 2,5 miljoen tijdens zijn carrière van 33 jaar. Het grootste deel van het fortuin dat hij vergaarde, is het resultaat van zijn optredens als leadzanger van de rockband Smash Mouth. Bovendien verdiende Steve wat geld toen hij speelde in seizoen 6 van VH1's reality-tv-programma The Surreal Life. Met genoeg rijkdom in handen, lijkt het een goede optie voor Harwell om met pensioen te gaan, aangezien hij een welvarend leven kan leiden en tegelijkertijd mensen zijn vreemde vloeken en gedesoriënteerd gedrag op het podium kan besparen.

Aanbevolen: