Wat is er aan de hand met Kevin Spacey's carrière, en is hij eigenlijk van plan een comeback te maken?

Inhoudsopgave:

Wat is er aan de hand met Kevin Spacey's carrière, en is hij eigenlijk van plan een comeback te maken?
Wat is er aan de hand met Kevin Spacey's carrière, en is hij eigenlijk van plan een comeback te maken?
Anonim

Gezien wat we nu weten, lijkt het bijna onmogelijk te bevatten dat Kevin Spacey ooit een gelauwerde acteur was die werd beschouwd als een van de beste sterren van zijn generatie. Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden van de meeste celebs wiens carrières zijn ingeperkt door de MeToo-beweging, maar met Spacey in het bijzonder is het moeilijk om zijn klinkende enge persona te verzoenen met zijn vergane glorie.

Toen er voor het eerst beschuldigingen naar boven kwamen over Kevin Spacey, waren velen helaas niet verrast. Het gerucht gaat dat zijn seksuele intimidatie van jonge mannen lange tijd een publiek geheim was in Hollywood. Maar nu een aantal van de sterren die op het hoogtepunt van MeToo zijn geannuleerd en nu onverwachte comebacks maken, vragen we ons af of hetzelfde zou kunnen gebeuren met Kevin Spacey. Hoe zit het met de carrière van Kevin Spacey en is hij eigenlijk van plan een comeback te maken? Laten we het uitzoeken.

10 Een gerespecteerde acteur met enkele problematische vrienden

Er was eens Kevin Spacey een zeer gerespecteerde acteur die Oscars won voor zijn rollen in The Usual Suspects en American Beauty. Natuurlijk duurde het niet lang voordat verhalen over Spacey griezelig naar boven kwamen. Bryan Singer, die de acteur in de vorige film regisseerde, wordt al lang beschuldigd van seksueel wangedrag en hij en Spacey zijn naar verluidt vrienden, die samen zijn gefotografeerd in nogal problematische scenario's.

9 Anthony Rapp spreekt zich uit

In oktober 2017 deed acteur Anthony Rapp schokkende beweringen tegen Kevin Spacey. Hij beweerde dat de Oscar-winnaar hem aanrandde toen hij nog maar 14 jaar oud was. Dit bracht Spacey ertoe om elke overtreding te ontkennen en te proberen de aandacht van de beschuldigingen af te leiden door als homo uit de kast te komen, wat leden van de LGBT+-gemeenschap woedend maakte.

8 Meer mannen kwamen naar voren

Maar de beschuldigingen eindigden niet bij Anthony Rapp. Zijn moed om zich uit te spreken leidde ertoe dat talloze andere mannen naar voren kwamen met verhalen over Spacey die naar verluidt een roofdier zou zijn. Acteur Roberto Cavazos beweerde dat hij "een paar nare ontmoetingen" had met Spacey, terwijl regisseur Tony Montana beweerde dat Spacey hem betastte. Bovendien hebben anderen gezegd dat Spacey jonge acteurs lastig viel toen hij directeur was van het Old Vic Theatre in Londen.

7 Kevin Spacey wordt ontslagen

De aantijgingen lieten Spacey's toekomst als acteur onzeker. Hij werd ontslagen uit House of Cards en de filmrollen droogden op. In feite heeft de overvloed aan beschuldigingen een enorme leegte achtergelaten in de filmografie van de acteur, met uitzondering van een paar films die hij filmde vóór de MeToo-beweging.

6 Hollywood wordt beschuldigd van het beschermen van roofdieren

Of Spacey een comeback maakt of niet, hangt grotendeels af van hoe serieus Hollywood seksueel wangedrag neemt. Helaas lijkt het steeds waarschijnlijker dat er een comeback voor Spacey in het verschiet ligt, aangezien acteurs die met soortgelijke beschuldigingen te maken hebben gehad, weer in vorm zijn.

James Franco heeft bijvoorbeeld nog steeds een illustere Hollywood-carrière ondanks meerdere beweringen over seksueel wangedrag, terwijl Dustin Hoffman nonchalant doorging met zijn carrière nadat hij werd beschuldigd van het betasten van vrouwen.

5 Een stel van zijn aanklagers wordt dood

Hoewel Hollywood door sommigen werd gezien als een veilige haven voor roofdieren, is een grote tegenslag voor Spacey's mogelijke comeback de mysterieuze dood van veel van zijn aanklagers. Ari Behn, een Noorse schrijver, beschuldigde Spacey er voor het eerst van hem in 2017 te betasten, om slechts 2 jaar later te sterven.

Bovendien stierf in september 2019 een anonieme massagetherapeut die Spacey beschuldigde van mishandeling voordat de zaak voor de rechter kwam. Twee maanden later werd Linda Culkin, een verpleegster die beweerde dat Spacey haar patiënten had aangevallen, gedood nadat ze was aangereden door een auto.

4 Zijn laatste film

Kevin Spacey, ooit de trotse eigenaar van een illustere filmografie, heeft sinds 2018 geen film meer gemaakt. Zijn laatste film was de toepasselijke titel Billionaire Boys Club, die werd gefilmd vóór de MeToo-beweging. Nu vindt de in ongenade gevallen acteur zijn carrière aan flarden.

3 Deze iconische regisseur wilde met hem werken

Hollywood is voorlopig misschien terughoudend om Kevin Spacey te casten, maar dat weerhoudt Italiaanse filmmakers er niet van om bij hem aan de deur te kloppen. Voor zijn overlijden in 2018 zei de legendarische Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci dat Ridley Scott "zich zou moeten schamen" voor het opnieuw casten van Spacey in All the Money in the World, en voegde eraan toe: "En toen wilde ik meteen een film maken met Spacey." Hoewel Bertolucci kort na het maken van deze opmerkingen stierf, kwam er al snel een andere Italiaanse regisseur langs…

2 Hij is binnenkort te zien in deze film

Franco Nero, die vooral bekend is als de originele Django (voorafgaand aan de Tarantino-film), heeft Kevin Spacey gecast in zijn nieuwste film, The Man Who Drew God. De Italiaanse productie markeert de eerste rol van Spacey sinds de beschuldigingen. En het perceel? Het gaat over een man die ten onrechte wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, wat leidt tot een grote reactie op Twitter.

1 Zou hij ooit een comeback in Hollywood kunnen maken?

De waarheid is dat het onvermijdelijk lijkt dat met het verstrijken van de jaren de herinnering aan Spacey's aanklagers zal vervagen. Dit is het geval geweest voor talloze sterren die met schokkende controverses te maken kregen. We horen bijvoorbeeld zelden van de vele beschuldigingen van aanranding van Arnold Schwarzenegger, die zichzelf de afgelopen jaren opnieuw heeft uitgevonden als een veelgeprezen klimaatveranderingsactivist. Dienovereenkomstig zullen we waarschijnlijk een soortgelijk patroon zien bij Spacey, ondanks de ernst van de claims tegen hem.

Aanbevolen: