Dit is wat er aan de hand is met de spin-off 'Law and Order' van Dick Wolf

Inhoudsopgave:

Dit is wat er aan de hand is met de spin-off 'Law and Order' van Dick Wolf
Dit is wat er aan de hand is met de spin-off 'Law and Order' van Dick Wolf
Anonim

Dick Wolf heeft een Law & Order-imperium gecreëerd dat het landschap van misdaad-tv heeft veranderd en dit is wat er aan de hand is met zijn nieuwe Law & Order-spin-off. Sinds 1990 heeft Wolf zes misdaaddrama's gemaakt die hebben geleid tot vier internationale spin-offs, evenals het creëren van de Chicago-franchise die begon in 2012. Wolf's geschiedenis van misdaaddrama's leent zich voor zijn vermogen om langdurige en boeiende televisie-inhoud te creëren en te produceren.

De nieuwe Law & Order-spin-off komt op de hielen van een ongelooflijke doorlopende reeks Law & Order: SVU, het langstlopende scripted primetime-drama. De show volgt Olivia Benson (Mariska Hargitay), terwijl ze een taskforce binnen de NYPD leidt om gewelddadige seksuele misdrijven te onderzoeken. Rechercheur Elliot Stabler (Christopher Meloni) was lange tijd een belangrijk personage in de show, maar vanwege mislukte contractonderhandelingen verliet hij SVU en werd hij van de show afgeschreven. Met teleurgestelde fans en een geniaal idee zag Wolf geen andere optie dan een spin-off te creëren van weer een nieuwe Law & Order met Meloni voorop.

Meloni Returns

Een groot deel van de nieuwe spin-off-serie is nog onbekend, maar in de naamloze serie zal Elliot Stabler terugkeren, dit keer tegen de georganiseerde misdaad. De show volgt Stabler terwijl hij leiding geeft aan een afdeling georganiseerde misdaad binnen de NYPD. Het is bijna tien jaar geleden dat Meloni te zien was in Law & Order: SVU en deze show biedt hem een geweldige uitlaatklep om terug te keren naar Wolfs criminele universum. Het karakter van Stabler werd gezien als onbezonnen en agressief, maar gezien de aard van de misdaden die hij onderzocht, is het begrijpelijk. Hij kan echter charmant en geestig zijn, en ondanks enige agressie, kan zijn vermogen om een politie-taskforce te leiden niet in twijfel worden getrokken.

Wet en Orde Wereld

Met weer een Law & Order-show vragen sommigen zich af of het te veel is, maar gezien het trackrecord van de anderen is het duidelijk dat fans nog steeds dol zijn op de franchise. Na Meloni's vertrek uit SVU waren fans teleurgesteld en vroegen ze zich af of hij ooit zou terugkeren, dus de gedachte aan een show die alleen aan hem is gewijd, zal zeker de aandacht trekken van Law & Order-fans. Gezien zijn vergelding van de rol van Stabler, maakt dit een crossover met SVU mogelijk, aangezien zowel Stabler als Benson nu taakgroepen binnen de NYPD leiden. Om deze twee weer samen op het scherm te zien, zal iets buitengewoons zijn en iets waarvan velen dachten dat het nooit meer zou gebeuren. Het creëren van deze spin-off was een geweldige zet voor Wolf and the Law & Order-franchise, omdat het deuren opent voor weer een succesvolle serie.

Schrijver ontslagen te midden van protesten

Te midden van de protesten rond de dood van George Floyd door toedoen van de autoriteiten van Minnesota, werd een schrijver voor de nieuwe spin-off ontslagen wegens beledigende berichten op sociale media. Craig Gore, een schrijver voor meerdere shows, waaronder Wolf's Chicago P. D., plaatste controversiële berichten op zijn Facebook-pagina nadat plunderaars Los Angeles begonnen te terroriseren te midden van vreedzame protesten. Een post toonde een man in het zwart met zijn gezicht bedekt die een aanvalsgeweer vasthield met het bijschrift "Curfew…". Andere berichten gaven aan hoe hij "klootzakken zou opsteken" voor het knoeien met zijn eigendom. Meloni reageerde op een reeks tweets en zei dat hij niet wist wie Gore was en dat showrunner Matt Olmstead aan het roer van het project stond.

Tijdens deze gespannen tijd van raciale verdeeldheid tussen de politie en het publiek, kan een vraag worden gesteld over de verantwoordelijkheid van misdaadshows en de rol die ze spelen bij het creëren van een veilige en verantwoordelijke schermomgeving die verta alt zich positief in de samenleving. Hoewel ze doen alsof, klinken de berichten in de popcultuur luid en duidelijk en misdaadshows, met name die welke gericht zijn op politiewerk, moeten enige verantwoordelijkheid hebben om de integriteit te handhaven als het gaat om raciale vooroordelen en politiegeweld. Deze nieuwe spin-off moet nog worden gezien, maar gezien de aard van Wolfs eerdere projecten en het klimaat in onze samenleving, zal het zeker een positieve toevoeging zijn aan de Law & Order-franchise.

Aanbevolen: