Uma Thurman en Arpad Busson: hun lelijke kostelijke strijd uitgelegd

Inhoudsopgave:

Uma Thurman en Arpad Busson: hun lelijke kostelijke strijd uitgelegd
Uma Thurman en Arpad Busson: hun lelijke kostelijke strijd uitgelegd
Anonim

Uma Thurman, 51, heeft niet veel geluk gehad in de liefde. Op 18-jarige leeftijd trouwde ze met Gary Oldman, 63. Ze scheidden twee jaar na het huwelijk dat Thurman een "fout" noemde. Tien jaar later trouwde ze met Ethan Hawke, 50, met wie ze twee kinderen deelt - Stangers Things-ster Maya Hawke, 29, en Blackout-acteur Levon Roan Thurman-Hawke, 19.

Thurman en Hawke gingen in 2003 na vijf jaar huwelijk uit elkaar. In 2005 deelde de Pulp Fiction-actrice haar worstelingen na de scheiding in The Oprah Winfrey Show en zei dat het "extreem moeilijk" was, vooral "voor het hele gezin". Twee jaar later begon ze te daten met de in Londen gevestigde Franse financier, Arpad Busson, 58.

Ze verloofden zich in 2008. Zes jaar later beëindigden ze de "giftige" relatie en begonnen ze een voogdijstrijd van drie jaar voor hun dochter, Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson (AKA Luna), 9. Thurman kreeg uiteindelijk de primaire voogdij over Luna. Maar het was niet gemakkelijk om daar te komen. Dit is wat er echt gebeurde in dat bittere voogdijproces.

Hun aan-en-uit relatie

Laten we voor de context teruggaan naar waar het allemaal begon. Het is onduidelijk hoe ze elkaar hebben ontmoet, maar het stel begon in 2007 te daten. Een jaar na hun verloving zou Thurman het naar verluidt afblazen. Ze gaf zelfs zijn acht-karaats diamanten ring terug. Maar het duurde niet lang voordat de actrice opnieuw werd gespot met de hedgefondsmagnaat.

De twee bleven hun trans-Atlantische relatie tot een succes maken. "We kunnen nergens anders wonen omdat de vader van mijn kinderen hier woont", zei de Kill Bill-ster over waarom ze in New York moest blijven.

Ondertussen heeft Busson ook twee zonen uit zijn eerdere relatie met het Australische supermodel Elle Macpherson, 57 - Arpad Flynn Alexander Busson, 23, en Aurelius Cy Andrea Busson, 18. Op dat moment was Macpherson net getrouwd met Miami vastgoedmagnaat Jeffrey Soffer, die zelf drie kinderen heeft. Ze stopten er ook mee in 2017, hetzelfde jaar dat de voogdijzaak van Thurman en Busson uiteindelijk eindigde.

In 2012 verbrak de Batman & Robin-ster voor de tweede keer haar verloving met de oprichter van de EIM Group. Thurman was net in juli van dat jaar bevallen van hun dochter Luna. De eerste rapporten speculeerden dat de twee weer bij elkaar zouden komen zoals hun tijdelijke splitsing in 2009.

Tijdens een interview uit die tijd zei de actrice dat ze "nu gelukkiger is dan ik in vele, vele jaren ben geweest" en dat ze "probeert een zo vredig mogelijk persoonlijk leven te leiden". Ze kwamen uiteindelijk weer bij elkaar. Maar in april 2014 beëindigde de actrice de verloving voorgoed. Zes maanden later diende Busson een noodbevel in voor de voogdij over de toen tweejarige Luna.

Hij heeft er geen formele verklaring over vrijgegeven, maar de vertegenwoordiger van Thurman vertelde ET: "Het is jammer dat deze zeer persoonlijke discussie over het bezoekrecht van de heer Busson en zijn deelname aan de besluitvorming openbaar is gemaakt. We hebben echter zijn optimistisch dat een eerlijk akkoord voor beide partijen buiten de rechtbank zal worden bereikt."

Hoe Uma Thurman de voogdijstrijd won

Er was veel drama tijdens het proces. Busson sloeg soms een hoorzitting over. Toen getuigde Thurman details over haar "moeilijke" relatie met haar ex-verloofde. "Hij was erg moeilijk om mee om te gaan," zei ze. "Hij was heel boos. Hij werd gemener en gemener." Ze noemde zelfs een enorme ruzie die ze hadden na de hereniging in 2009. De actrice moest hun reis naar de Bahama's annuleren vanwege een ernstig fietsongeval waarbij haar oudste dochter, Maya, betrokken was.

"Hij had een zeer agressieve driftbui in het bijzijn van alle kinderen, hij begon te schreeuwen en te schreeuwen door het hele huis", herinnert ze zich. "Het was erg schokkend en traumatisch voor mezelf en de kinderen." Ze onthulde ook dat ze vanaf dat moment meer pauzes hadden tot de tijd dat ze in 2011 zwanger werd van Luna. "Hij keek me aan en zei: 'Nou, het kind wil je achternaam niet delen, kan geen Amerikaans staatsburger zijn en kan geen een Amerikaans paspoort hebben en katholiek worden opgevoed'."

Na hun definitieve splitsing zei Thurman dat ze "geruime tijd niets van Busson had gehoord", maar dat zijn secretaresse "contact had en zei dat hij [onze dochter] op bezoek wilde hebben." Toen begon het voogdijgeschil. De Gattaca-ster deelde dat wanneer Luna "haar vader lange tijd niet ziet, ik denk dat het alleen maar angst veroorzaakt. Het lijkt alsof ze van streek is of iets haar dwarszit rond de hele kwestie."

In januari 2017 werd het voor de rechter duidelijk dat Thurman het meest geschikt was voor de primaire voogdij over Luna."Op dit moment heeft Luna alle voordelen in het leven", zei rechter Matthew Cooper. "Ze heeft twee ouders die van haar houden, twee ouders die ruimschoots voor haar zorgen."

Hij vervolgde: "Het enige dat ontbreekt - en ik hoop dat het er komt - is dat haar ouders een soort plek in het leven kunnen bereiken waar ze hun rancune en hun woede tegen elkaar opzij kunnen zetten en zich kunnen verenigen - nooit van elkaar houden of zelfs van elkaar houden - in ieder geval in staat zijn om samen te werken." Buiten het Hooggerechtshof van Manhattan zei Thurman die dag dat "het geweldig is om sluiting te hebben." De advocaat van Busson zei dat ze "opgetogen waren dat dit tot een minnelijke schikking kwam".

Aanbevolen: