Hoe Willa Ford stopte met muziek en een interieurontwerper werd

Inhoudsopgave:

Hoe Willa Ford stopte met muziek en een interieurontwerper werd
Hoe Willa Ford stopte met muziek en een interieurontwerper werd
Anonim

De jaren 1990 en vroege jaren 2000 kunnen worden beschouwd als een van de pieken van de popmuziek, aangezien de periode diende als de beginjaren voor de carrières van veel grote popartiesten zoals Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake en meer. Terwijl sommigen een megasterrenstatus en icoonstatus bereikten, waren er anderen die hun succes een kortstondige ervaring vonden.

In 2001 verscheen een nieuw popmeisje genaamd Willa Ford op het toneel met de rebelse top-30-single 'I Wanna Be Bad'. Later bracht ze haar debuutalbum Willa Was Here uit. Hoewel Willa Ford van plan was om in 2003 een vervolgalbum uit te brengen, werden die plannen geschrapt vanwege de ondermaatse prestaties van haar single "A Toast To Men", en na enkele moeilijke platenlabelproblemen besloot ze helemaal te stoppen met muziek. Hieronder staat een lijst van de persoonlijke en carrière-inspanningen die voormalig zangeres-actrice Willa Ford is begonnen sinds ze haar muzikale carrière achter zich heeft gelaten.

6 Ze verdiende wat acteerervaring

Willa Ford maakte haar filmdebuut in 2007 en speelde Anna Nicole Smith in een Lifetime biopic over de vervaagde ster. Ze speelde twee jaar later in de horrorfilm Friday the 13th en boekte gastrollen in verschillende tv-shows. Begin 2014 werd ze gecast in een hoofdrol van een onafhankelijke film met de titel Assassin's Fury, hoewel ze werd ontslagen en vervangen kort nadat het filmen begon vanwege vermeend moeilijk gedrag op de set. Producer Fabio Soldani noemde haar een "nachtmerrie" om mee te werken. Nadat ze in een aantal onafhankelijke films was verschenen, was haar laatste acteerkrediet een rol in de overlevingsthrillerfilm Submerged uit 2016.

"Ik denk gewoon dat ze anders naar de wereld keek dan wij", vertelde Ford aan Billboard met verwijzing naar haar ervaring met het spelen van Smith. "Het was leuk om de wereld een tijdje door haar ogen te zien."

5 Ze had er geen probleem mee om haar seksualiteit te omarmen

Begin 2006 poseerde Willa Ford voor Playboy in een naaktfoto, ondanks het feit dat ze een paar jaar eerder een aanbod om voor het tijdschrift te poseren had afgewezen, uit angst dat haar familieleden het zouden zien. In de maanden voordat haar Playboy-nummer op de tribunes verscheen, was ze te zien in de pin-upkalender van FHM en nam ze deel aan de Lingerie Bowl.

4 Reality TV-wedstrijden

Naast muziek en acteren waagde Willa Ford zich ook in de reality-tv-wereld, met kortstondige realityshows zoals Pants Off-Dance Off en The Ultimate Fighter. Daarnaast gaf ze rondleidingen door haar huis op Celebrity Homes en MTV Cribs. Eind 2006 deed ze mee aan Dancing With The Stars met Maksim Chmerkovskiy, waarbij ze tijdens de vijfde week van het seizoen werd uitgeschakeld.

3 Huwelijken en moederschap

In augustus 2007 trouwde Willa Ford met voormalig professioneel hockeyspeler Mike Modano, hoewel People Magazine hun scheiding slechts een paar weken voor hun vijfjarige huwelijksverjaardag aankondigde. Hoewel het onbekend is wanneer de scheiding werd afgerond, trouwde ze met voormalig NFL-speler Ryan Nece, die eerder speelde voor de Tampa Bay Buccaneers. De twee kondigden aan dat ze het volgende jaar een kind verwachtten, en in september beviel ze van een zoon.

2 Ze overwoog ooit om fulltime terug te keren naar muziek

Begin 2010 verscheen Willa Ford in The Viper Room in Los Angeles om een origineel nummer uit te voeren, hoewel het nooit werd uitgebracht. In een interview in 2017 met Billboard waarin ze besprak waarom ze de muziekbusiness verliet, verklaarde Ford dat ze mogelijk terug zou willen keren naar muziek en touren, waarbij ze muziek haar 'eerste passie' en 'eerste liefde' noemde, en haar wens uitdrukte om een album te maken. zonder de steun van een platenlabel. Ze overwoog zelfs om op te treden in homobars in de VS, omdat haar debuutsingle haar een aanhang van LGBTQ+-fans opleverde. Twee jaar later veranderde ze echter van gedachten en vertelde Glamour Magazine dat ze niet wilde terugkeren om iets met haar vroegere carrière na te streven.

1 Ze werkt nu als interieurontwerper

Nadat Willa Ford betrokken was geraakt bij verschillende aspecten van de entertainmentwereld, kwam ze in een andere branche terecht die niets te maken had met wat ze eerder kende. In 2013 startte ze haar eigen interieurontwerpbedrijf WFord Interiors, dat diensten levert in de hele regio Los Angeles en San Francisco. In augustus 2019 keerde ze kort terug naar reality-tv en verscheen ze in Scott Disick's Flip It Like Disick-show op E!, en werd ze onderdeel van Disick's team om huizen te renoveren. Haar interieurontwerp is te zien in verschillende tijdschriften, die ze ook laat zien op de Instagram van haar bedrijf.

"Terwijl ik steeds meer aan het ontwerpen was, begon ik te beseffen dat ik me elke dag op dezelfde manier voldaan voelde als toen ik in de studio was", vertelde Ford Glamour in een interview over de E! show en waarom ze besloot om van carrière te veranderen. Hoewel interieurontwerp duidelijk niet altijd haar plan was, lijkt ze blij met de carrière die ze heeft gekozen.

Aanbevolen: