Hoe The Weeknd de regels van conventionele R&B-muziek veranderde en een bestverkopende artiest werd

Inhoudsopgave:

Hoe The Weeknd de regels van conventionele R&B-muziek veranderde en een bestverkopende artiest werd
Hoe The Weeknd de regels van conventionele R&B-muziek veranderde en een bestverkopende artiest werd
Anonim

The Weeknd heeft een van de meest legendarische carrières in de branche gehad. Hij begon klein en werkte zich op naar de top. Nu is hij headliner voor shows zoals Coachella, en rockt hij absoluut op het podium. Zijn liedjes zijn zo bekend en vaak hartverscheurend. Hij put meestal uit zijn echte ervaringen met zijn romantische partners om de teksten voor zijn liedjes te inspireren.

Met hits als Can't Feel My Face is het geen wonder dat iedereen van zijn muziek lijkt te houden. Zijn muziek is uniek en fris. Het verveelt nooit en is zo leuk om naar te luisteren. Zijn fans weten dat hij al zijn creativiteit gebruikt en al zijn passie in zijn muziek gebruikt. Hij is een van de beroemdste R&B-artiesten van zijn tijd, en hij heeft het zeker verdiend. Blijf scrollen om erachter te komen wat de Weeknd zo'n legendarische R&B-artiest maakte en hoe hij de grenzen van het genre verlegt.

8 The Hills - 2015

The Hills was een van de grootste hits van de Weeknd uit zijn carrière. Dit nummer hielp hem naam te maken in de muziekindustrie en het maakte hem beroemd. Iedereen luisterde ernaar toen het uitkwam. Hij voegde een onconventioneel element toe door verzen toe te voegen in zijn eerste taal, het Amhaars. Het toevoegen van deze verzen was iets nieuws dat R&B-muziek nog niet veel eerder had gezien. Veel andere artiesten gebruikten zijn idee voor inspiratie in hun eigen liedjes.

7 Anonieme Persona

Aan het begin van zijn carrière, begin jaren 2010, wist niemand wie de Weeknd was. Hij gebruikte zijn anonieme persona om hem te helpen een cult-achtige aanhang te krijgen. Deze persona stelde hem ook in staat om echt edgy thema's in zijn muziek op te nemen die niet typisch zijn voor R&B-muziek. Dit hielp het genre te groeien en verwelkomde meer artiesten zoals hij die de grenzen wilden verleggen. Hoewel de anonimiteit zeker tot meer vulgaire inhoud leidde dan verwacht, maakte het hem beroemd en hielp het hem een legendarische artiest te maken.

6 Drie albums in één jaar

Voor sommige artiesten is het een prestatie om één nummer in een heel jaar te produceren. Niet voor het weekeinde. Toen hij begon, was zijn doel om drie volledige albums in één jaar te droppen. Zijn motivatie was dat niemand het ooit eerder had gedaan. Hij wilde een gedurfde entree maken in de industrie, en hij wist dat het bereiken van het doel van drie albums in een jaar genoeg zou zijn. Het verruimde de ideeën over wat er mogelijk was in R&B-muziek, en het daagde andere artiesten uit hetzelfde te doen.

5 Hou meer van me met Ariana Grande

De meeste R&B-artiesten houden zich strikt aan hun genre. Soms zijn ze daar zo streng in dat ze zelden samenwerken met andere artiesten. The Weeknd wilde meer kansen, dus werkte hij samen met Ariana Grande. Deze samenwerking leidde tot zijn eerste Top Tien-single en maakte hem nog bekender. Het hielp hem ook meer fans te krijgen van de reguliere kant van de dingen.

4 verdiende het - 2015

Earned Het is zonder meer het bekendste nummer van The Weeknd. Het stond vier weken lang op nummer één in de Top 40. Dit sexy en broeierige nummer sloeg een toon met de wereld, en het bracht de Weeknd in de mainstream-status. Hij is een van de weinige R&B-artiesten in de geschiedenis die een nummer zo goed heeft uitgevoerd. Het was ook geen ongeluk. The Weeknd liet zien hoe het verbuigen van de traditionele regels van R&B-muziek tot enorm succes kan leiden door het succes van Earned It.

3 Samplingstijl

The Weeknd gaat graag op zijn eigen manier met zijn muziek om. Typische regels voor R&B-muziek laten artiesten samplen van nummers die jazzy zijn, een bluesvibe hebben of van oude hiphop. De Weeknd neemt deze route echter niet. Hij kiest ervoor om de meeste van zijn muziek te samplen uit alternatieve rock- en punkrockbronnen. Deze sampling-stijl verlegt de grenzen van wat normaal is voor R&B-artiesten. Het hielp hem fans te winnen buiten de gebruikelijke R&B-luisteraars. Hij wordt zelfs geprezen door critici van punkmuziek vanwege zijn samplingstijl.

2 De Arabische invloeden in zijn muziek

The Weeknd vindt inspiratie buiten de mainstream van R&B-muziek. Hoewel hij een grote popster is en ook bekend is in de R&B-gemeenschap, ha alt hij uit alle soorten plaatsen wanneer hij zijn muziek maakt. Een van die invloeden is zeker Arabisch. Deze invloed is te horen in nummers als Wicked Games.

1 De lyrische schuld

The Weeknd benadert de teksten in zijn liedjes heel anders dan typische R&B-artiesten. Artiesten als Marvin Gaye en Sam Cooke zongen met kwetsbaarheid en zachtheid en artiesten als Isaac Hayes hadden een hypermannelijk personage. Dit zijn de standaard routes in het rhythm and blues genre. The Weeknd benadert zijn teksten echter met het verlangen naar liefde, maar de kennis van de pijn die daarmee gepaard gaat. Hij zingt ook over zijn eigen fouten. Dit verlegt de grenzen van de normen in R&B.

Aanbevolen: