Hoe Twitter-fans zich echt voelen over de opmerkingen van Dave Chappelle van Channing Tatum

Inhoudsopgave:

Hoe Twitter-fans zich echt voelen over de opmerkingen van Dave Chappelle van Channing Tatum
Hoe Twitter-fans zich echt voelen over de opmerkingen van Dave Chappelle van Channing Tatum
Anonim

Comedian Dave Chappelle's nieuwste special, The Closer, heeft de woede gewekt van Netflix's LGBTQ-personeel. Ze zeggen dat Chappelle's humor transfobisch is en vol haatzaaien. De cabaretier is het daar echter niet mee eens en zegt dat de reactie Amerika's "annuleringscultuur" aan het werk is. Hij heeft de steun van zijn baas bij Netflix, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Chief Content Officer Ted Sarandos van het streamingplatform zegt dat demonstranten er ten onrechte van uitgaan dat controversiële inhoud gewelddadig gedrag kan veroorzaken of motiveren.

Met andere woorden, voor Sarandos kan een slechte grap niet leiden tot een slecht einde. Desalniettemin is de Human Rights Campaign het daar niet mee eens, wijzend op de 44 transgenders die vorig jaar in de VS zijn vermoord. Demonstranten beweren dat Netflix profiteert van de controverse, willens en wetens geld verdienen door xenofobe spraak te verhullen in de taal van humor. Hollywood-acteur Channing Tatum waadde in de polemiek en maakte er een zeer gevaarlijke opmerking over. Fans zijn teleurgesteld over de woorden van Tatum, aangezien hij Chappelle blijkbaar nog steeds waardeert voor zijn eerdere werken.

De reactie op Dave Chappelle's speciale Netflix-grappen

De demonstranten van zowel binnen als buiten Netflix waren boos over opmerkingen van Dave Chappelle en over het gebrek aan reactie van de streaminggigant. In The Closer zegt de cabaretier, in de context van een grap, dat gender een feit is en beschuldigt LHBTQ'ers ervan te gevoelig te zijn. De show is in korte tijd een van de meest bekeken titels van Netflix geworden.

Demonstranten lezen een "lijst met vragen" voor. Volgens CNA Lifestyle riepen ze op tot "toevoeging van een inhoudswaarschuwing aan The Closer en tot hogere investeringen in LGBTQ-talent, zowel op het scherm als binnen het bedrijf." Aan de andere kant verzamelde zich een klein tegenprotest ter ondersteuning van de komiek.

LHBTQ-groepen zeggen dat studies stereotypen op het scherm in verband hebben gebracht met schade in de echte wereld. Netflix heeft de connectie echter verworpen en de artistieke vrijheid verdedigd, terwijl het zegt dat het de veroorzaakte pijn betreurt. De streamer zegt dat hij de show niet zal trekken en ook geen disclaimer zal toevoegen.

Channing Tatum's opmerkingen over de situatie

De acteur heeft online zijn wenkbrauwen opgetrokken omdat hij meedeed aan de controverse van Dave Chappelle met betrekking tot de transgendergemeenschap. In een Instagram-verhaal schreef Tatum: "Ik begrijp dat Dave op dit moment een zeer gevaarlijk persoon is om over te praten. Ik begrijp en haat het dat hij zoveel mensen pijn heeft gedaan met dingen die hij heeft gezegd."

Toen voegde hij eraan toe: "Ieder mens kan iemand pijn doen (meestal omdat ze gewond zijn), maar elk mens kan net zo goed anderen genezen en genezen. Dit kleine stukje genas me vroeger. Ik kan het niet vergeet dat."

Het "kleine stukje" waar Tatum naar verwijst, was een fragment uit een toespraak die de komiek in 2019 in het Kennedy Center hield terwijl hij de Mark Twain-prijs voor Amerikaanse humor in ontvangst nam.

In de toespraak zei Chappelle: "Ik was een zacht kind. Ik was gevoelig; ik huilde gemakkelijk en ik zou bang zijn om te vuistgevechten. Mijn moeder vertelde me dit ding … 'Zoon, soms je moet een leeuw zijn, zodat je het lam kunt zijn dat je werkelijk bent.' Ik praat deze sht als een leeuw. Ik ben voor niemand van jullie bang. Als het woord tot woord komt, zal ik met de beste van hen kletsen, zodat ik kan relaxen en mezelf kan zijn."

Hij vervolgde: "En daarom hou ik van mijn kunstvorm omdat ik elke beoefenaar ervan begrijp. Of ik het nu met ze eens ben of niet, ik weet waar ze vandaan komen. Ze willen gehoord worden. Ze' Ik heb iets te zeggen. Ze hebben iets opgemerkt. Ze willen gewoon begrepen worden. Ik hield van dit genre. Het heeft mijn leven gered." En hoewel de toespraak behoorlijk ontroerend was voor Tatum, verzekerde hij dat het "geen excuus is voor iets kwetsends om duidelijk te zijn."

Fans' reactie op de opmerkingen van Channing Tatum

De fans van de acteur konden niet anders dan teleurgesteld zijn. Een gebruiker schreef: "Channing is zojuist alle alfamannelijke vibes kwijtgeraakt waar hij op rekent." Het lijkt erop dat velen hem liever niet bij deze kwestie betrokken hadden gezien.

Een andere persoon zei: "Channing springt gewoon op de kar over Dave Chappelle. Channing is gewoon zwak en zacht … Wat een grap!"

Acteur en activist George Takei twitterde over de controverse en zei: "Als Dave Chappelle zo schaamteloos een andere minderheidsgroep had aangevallen, zoals Aziaten, moslims of joden, zou Netflix dan zo snel achter zijn artistieke vrijheid hebben gestaan? moeilijk om niet het gevoel te hebben dat transgenders in het Amerika van vandaag als een eerlijk spel worden beschouwd. Daarom moeten we ons uitspreken." Misschien verwachtten fans dit soort reactie van Tatum.

Aan de andere kant ging Jaclyn Moore, showrunner en schrijver van de serie Dear White People, naar Twitter om haar gevoelens hierover duidelijk te maken, en ze hield zich niet in. Ze schreef: "Ik vertelde het verhaal van mijn overgang voor Netflix en Most's Pride-week. Het is een netwerk dat mijn thuis is geweest op Dear White People. Ik heb er graag gewerkt. Ik zal niet met hen samenwerken zolang ze doorgaan uit en profiteer van flagrante en gevaarlijk transfobe inhoud."

De komiek krijgt nog steeds veel kritiek, terwijl andere beroemdheden zoals Tatum hun mening over deze kwestie blijven delen.

Aanbevolen: