Hier is waarom Rufus uit 'Kim Possible' misschien bekend klinkt

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Rufus uit 'Kim Possible' misschien bekend klinkt
Hier is waarom Rufus uit 'Kim Possible' misschien bekend klinkt
Anonim

Natuurlijk, hij is een naakte molrat, maar dat betekent niet dat Rufus op 'Kim Possible' zich niet kan uiten met zijn stem. Maar moest Disney echt iemand inhuren om als een naakte molrat te praten?

Het blijkt dat de filmmakers een zeer herkenbare en gewaardeerde stem hebben gekozen om Rufus tot leven te brengen in de nieuwste versie met Kim Possible, Ron Stoppable en al hun vrienden (en vijanden). En het was de investering zeker waard.

Wie stemt Rufus in 'Kim Possible'?

Hoewel de nieuwe 'Kim Possible'-film uit noodzaak nieuwe acteurs voor opmerkelijke rollen opleverde (zoals Christy Carlson Romano's voormalige Kim) (het was tenslotte live-action), is er één ding dat dat niet is veranderen: de stem van Rufus.

De livefilm verruilde Christy Carlson Romano voor een jonge Sadie Stanley en Will Friedle voor een frisse Sean Giambrone, en bracht enkele andere wijzigingen aan in het verhaal. De nieuwe film was geen voortzetting/canon van de serie, maar eerder een heel ander verhaal. Het voegde zelfs nieuwe acteurs toe aan de mix, waarbij een derde lid het Kim-Ron-duo tot een heroïsch trio maakte.

Toch is de stem van Rufus in de animatieseries, films en spin-offs hetzelfde gebleven, en er lijken geen plannen te zijn om dat te veranderen. Het blijkt dat Nancy Cartwright enthousiast was om Rufus terug te brengen, ook al heeft ze het druk met ander stemwerk (en dat al tientallen jaren).

Wie is Nancy Cartwright?

Voor iedereen die haar naam niet kent, Nancy Cartwright is het brein achter de stem van Bart Simpson. Nancy kreeg de iconische rol en begon Bart helemaal terug in 1989 te uiten, en dat doet ze nog steeds. Het is een beetje een mysterie hoe ze al dertig jaar hetzelfde personage kan uiten, maar het is duidelijk dat Cartwright enkele trucjes in petto heeft.

Een van die trucs lijkt haar positieve houding en bereidheid om meer dan één personage aan te nemen. In 'The Simpsons' is het bekend dat Cartwright verschillende personages uitspreekt, waaronder meerdere in dezelfde aflevering.

Maar ze heeft ook tal van andere projecten aangepakt, waaronder verschillende stemacteursrollen voor 'Rugrats' (ze verving Chuckie's originele stemactrice), 'Lilo &Stitch' (ze was verschillende buitenaardse vrienden van Stitch's), en volwassen Chuckie op 'All Grown Up', de reboot van 'Rugrats'.

Haar cv houdt daar echter niet op; Nancy Cartwright heeft in de loop der jaren heel veel stemmen gedaan, in ieders favoriete geanimeerde programma's, en ze is ook persoonlijk verschenen voor live acteerrollen. Maar ze was vooral enthousiast om Rufus opnieuw te spelen in 'Kim Possible'.

Nancy Cartwright hield ook van 'Kim Possible'

In een interview dat de film 'Kim Possible' uit 2019 promootte, vertelde Nancy Cartwright wat het voor haar betekende om Rufus nieuw leven in te blazen nadat ze hem jaren geleden in de animatieserie had geportretteerd. De originele serie liep van 2002 tot 2007, met ook twee tv-films in de mix.

Toen het tijd was voor de revival van 2019, merkte Nancy op dat ze dol was op het verhaal van 'Kim Possible' omdat het een positieve boodschap had voor kinderen die in de loop der jaren helemaal niet is veranderd.

Hoewel de nieuwe film zich op een ander publiek richtte dan de originele serie, merkte Cartwright op dat de thema's altijd over integriteit en ware heldhaftigheid gingen, waarden die zelfs Rufus belichaamt in de serie en de film.

Komt 'Kim Possible' terug in een animatieserie?

Fans waren in de war toen de live-action 'Kim Possible' werd aangekondigd, deels omdat ze baalden en verrast waren toen de originele serie in 2007 eindigde. Om eerlijk te zijn, veel van de kijkers zijn volwassen geworden, maar wat is volwassenheid zonder een beetje nostalgische cartoons kijken?

Dus de live-film was een beetje een twist, hoewel fans van de eerdere serie Kim Possible zullen nemen in elke vorm die ze haar kunnen hebben. Toch lijkt de film niet het begin te zijn van een volledige revival.

Terwijl fans hopen op een 'Kim Possible' cartoon reboot, en de film eindigde met wat voorafschaduwing, lijkt het erop dat er geen plannen zijn voor Disney om de show (of een andere film) terug te kiezen. De film werd zelfs gevolgd door een miniserie, die kort na de film werd uitgezonden, maar het leek erop dat de show daarna een schot in de roos was.

In een interview na de release van de film legde titelpersonage Sadie Stanley uit dat ze het geweldig zou vinden om Kims verhaal voort te zetten en dat ze er zeker van was dat het zou gebeuren, of het nu in een vervolg of een serie zou zijn. Toen kwam de miniserie uit, en sindsdien krekels.

Destijds waren er geen andere opeenvolgende afleveringen of films gepland (of gepubliceerd), waardoor fans nog meer moesten speculeren. Maar voor iedereen die Rufus mist, heeft Nancy Cartwright genoeg ander stemwerk om van te genieten.

Aanbevolen: