Hier is waarom Olivia Rodrigo's 'Good 4 U' zo vertrouwd klinkt

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Olivia Rodrigo's 'Good 4 U' zo vertrouwd klinkt
Hier is waarom Olivia Rodrigo's 'Good 4 U' zo vertrouwd klinkt
Anonim

Vanaf het begin gaf Good 4 U fans grote Misery Business-vibes. In het nummer zingt Olivia over een ex die iets te vroeg met een nieuw iemand is samengegaan, waardoor ze onwel werd. In de videoclip, geregisseerd door Petra Collins (die eerder de videoclip van Selena Gomez voor Fetish regisseerde), speelt Olivia een cheerleader die, na een tijdje, het beu is om te doen alsof het goed met haar gaat, en in feite gaat ze volledig los en begint een serieuze wraakactie te plannen terwijl de video een duistere wending neemt. De videoclip van Good 4 U deed fans denken aan een Megan Fox-film uit de late jaren 2000, maar het nummer klonk ook bekend in de oren.

Sour is drievoudig platina gecertificeerd en is zelfs genomineerd voor 7 Grammy Awards, waaronder Best New Artist en Album of the Year. Dankzij deze indrukwekkende prestaties heeft de zanger een geschat vermogen van $ 5 miljoen. Maar ondanks al het succes van Olivia, blijkt dat ze nog steeds een behoorlijk aantal critici heeft, van wie velen nog steeds de neiging hebben haar creativiteit als songwriter in diskrediet te brengen of te ontkennen. Paramore is cool met Olivia Rodrigo's Good 4 U, maar fans vechten nog steeds. Dit is waarom Olivia's hitsingle zo bekend klinkt.

Olivia Rodrigo's 'Good 4 U' klinkt veel als 'Misery Business' van Paramore

Na de release van Olivia Rodrigo's derde single van haar debuutalbum Sour, begonnen fans erop te wijzen hoe vergelijkbaar Good 4 U klonk als Paramore's megahit Misery Business uit 2007. Mashups van beide nummers begonnen op sociale media te verschijnen en ze gingen vrij soepel met elkaar over.

Over hoe beide partijen deze overeenkomst hebben bereikt, zijn er tegenstrijdige berichten. Het label van Paramore, Warner Chappell Music, deelde een Instagram-verhaal van Olivia die nummer één op de Top 40-hitlijst bereikte met Good 4 U en voegde het bijschrift toe: "Een enorme shoutout naar onze schrijvers Hayley Williams en Joshua Farro." Hayley deelde het verhaal op haar Instagram en voegde eraan toe: "Onze uitgever is nu wild aan het worden." Volgens een insider van Variety is het krediet een interpolatie. Olivia zou contact hebben gehad met Paramore vóór de release van Good 4 U. Als dit is klopt, er blijft één vraag over: waarom stonden de namen van Hayley en Josh aanvankelijk niet in de aftiteling van het nummer? Tegenwoordig verschijnen hun namen op Spotify onder aftiteling voor Good 4 U.

Aan de andere kant meldt de celeb roddel Instagram-pagina DeuxMoi dat het team van Paramore naar verluidt juridische stappen heeft ondernomen en dat beide partijen een buitengerechtelijke schikking hebben bereikt waardoor Hayley en Josh nu 50% van de publicatie krijgen. Om deze reden, als Olivia de trofee voor Album van het Jaar mee naar huis neemt tijdens de 2022 Grammy Awards-show, zullen Hayley en Josh Farro ook de overwinning krijgen, aangezien ze nu worden vermeld als co-schrijvers van dit nummer.

Taylor Swift kreeg een schrijfcredit op het 'Sour'-album van Olivia Rodrigo

Good 4 U is het derde nummer op Sour met geluiden van een ander opgenomen nummer, aangezien Olivia heel openhartig was over de invloed van Taylor Swift op 1 Step Forward, 3 Steps Back. Olivia heeft Taylor en de beroemde componist Jack Antonoff vanaf het begin gecrediteerd nadat ze weliswaar hun lied New Year's Day had geïnterpoleerd. Bovendien gaf Olivia met terugwerkende kracht Taylor, Jack en St. Vincent songwriting krediet op Deja Vu voor de parallellen met hun nummer Cruel Summer.

Aan de andere kant werd Olivia ook beschuldigd van het coöpteren van een gitaarriff van Elvis Costello's hit Pump It Up uit 1978 op haar nieuwste single Brutal. Maar de doorgewinterde rocker maakte duidelijk dat hij niet op zoek is naar enige eer en tweette: "Dit vind ik prima. Het is hoe rock-'n-roll werkt. Je neemt de gebroken stukjes van een andere sensatie en maakt een gloednieuw speeltje. Dat is wat ik deed."

Miley Cyrus was het eens toen fans '7 dingen' vergeleken met 'Good 4 U' van Olivia Rodrigo

2021 was het 13 jaar geleden dat Miley Cyrus haar nummer 7 Things dropte als de eerste single van haar eerste studioalbum, Breakout. Dit nummer was een game-changer voor Miley, want het was haar eerste solo-single die ze uitbracht zonder banden met haar Disney-personage Hannah Montana. En om het 13-jarig jubileum van haar iconische nummer te vieren, ging Miley naar haar Instagram met een epische foto- en videodump, met albumhoezen, fragmenten van de videoclip en clips van haar live optreden door de jaren heen. Maar wat de aandacht van de meeste fans trok, was een screenshot van een tweet waarin Miley's nummer werd vergeleken met Olivia's Good 4 U. Een gebruiker schreef: "Olivia Rodrigo's Good 4 U is het 2021 Disney-equivalent van Miley Cyrus' 7 Things." Miley was het eens met de mening van deze fan en deelde de tweet.

Aanbevolen: