Hier is waarom 'Kim Possible'-fans zeggen dat Shego een feministisch icoon is

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Kim Possible'-fans zeggen dat Shego een feministisch icoon is
Hier is waarom 'Kim Possible'-fans zeggen dat Shego een feministisch icoon is
Anonim

Kim Possible was een actievolle en opwindende show die zijn tijd ver vooruit werd beschouwd, van een vrouwelijke hoofdrolspeler met een mannelijke sidekick tot Shego - een stoere vrouwelijke antagonist die samen met Dr. Drakken tegen Kim zou strijden. Shego is een criminele huurling, de belangrijkste handlanger die de sluwe plannen van Dr. Drakken bij elkaar houdt.

Het is haar taak om Dr. Drakken te beschermen en hem te voorzien van wat hij nodig heeft voor zijn kwaadaardige plannen. Als iemand die werkt voor Dr. Drakken en aan de kant van de vijand, zou je verwachten dat Shego zich een achtergrondpersonage voelt, alleen daar om conflicten te veroorzaken voor de hoofdrolspelers. Maar het blijkt dat fans van Kim Possible Shego als zoveel meer beschouwen dan 'Kim Possible'-vijand.'

Fans denken dat Shego een feministisch icoon is

Kim Possible hielp de wereld te laten zien waartoe tienermeisjes in staat zijn. In een wereld waar meisjes vaak worden bespot, beschouwd als de 'zwakkere' en 'meer emotionele' sekse, was een invloed als Kim Possible nodig die de kindertelevisie echt op zijn kop zette, en fans verzamelde die ondanks hun groei nooit hun liefde en waardering voor de serie, want uiteindelijk werden ze vereerd met niet slechts één maar twee krachtige vrouwen.

Zowel Shego als Kim hielpen de 'damsel in distress'-stijlen te doorbreken die vaak op tv te zien waren, in een tijd waarin veel tekenfilms overleefden op gekke humor zoals Courage the Cowardly Dog en Spongebob Squarepants, en in het ergste geval scenario's, jaren '80 tekenfilms met inmiddels achterhaalde humor en stereotypen, zoals Johnny Bravo en Looney Tunes' Pepe Le Pew. Kim Possible had goede verhaallijnen en geweldige karakters en was een van die shows die jonge meisjes de broodnodige feministische rolmodellen gaf.

Hoewel Shego bedoeld is om de 'slechterik' te zijn, is ze een vaste favoriet onder de fans, grotendeels vanwege haar persoonlijkheid en sarcastische opmerkingen. Fans zeggen dat elke aflevering met Shego erin altijd leuk is en dat er iets heel sympathieks aan Shego is. Een Reddit-gebruiker uitte de consensus onder fans op Shego door te zeggen: "Shego is het BESTE personage van Kim mogelijk en ik zal geen andere meningen horen."

Er is zoveel meer aan Shego dan 'Villain'

Shego wordt door fans beschouwd als zoveel meer dan de sidekick van Dr. Drakken. In elke aflevering met Shego vs. Kim was het duidelijk dat Kim haar match had ontmoet, wat zou zorgen voor een betoverend en opwindend horloge, aangezien kijkers Shego zagen pronken met vaardigheden die vergelijkbaar waren met die van Kim.

Ze was angstaanjagender dan de man die als haar baas wordt beschouwd, en voor fans van de show is het belangrijkste en zo goed resoneert dat ze duidelijk een sterk, krachtig en slim personage is - evenals sarcastisch, sluw en meedogenloos.

Kim Possible was een show 'druipend van feminisme' en gaf ons een 'feministisch icoon dat haar tijd vooruit was' - het is geen wonder dat mensen zoveel van Shego houden. Van cosplayers tot mensen die de show opnieuw bekijken om hun nostalgische kick te krijgen - liefde voor Shego is niet moeilijk te vinden.

Een Twitter-gebruiker sprak zijn bewondering uit en zei: 'Ja, ik heb de laatste tijd VEEL Kim Possible gekeken, dus die naam kwam in me op. En ja, ze is een slechterik, maar ze is waarschijnlijk mijn favoriete personage in de hele show, mijlen boven de hoofdrolspelers van de show, ha. Ze is gewoon zo cool, ze zegt zingers als deze: "De voorspelling van vandaag: 100% kans op pijn."'

Er is iets leuks aan Shego

Shego lijkt verrassend veel op Kim; ze zijn allebei slim, brutaal, stout en hebben te maken met gekke mannelijke partners. Er is zelfs een Kim Possible-aflevering waarin Shego goed werd en beste vrienden werd met Kim. De gelijkenis kan gaan om uit te leggen waarom Kim en Shego vijanden waren - het is vrij gebruikelijk om met iemand te botsen als die op jezelf lijkt.

Er is ook een aflevering waarin wordt uitgelegd hoe Shego kwaadaardig werd. Het blijkt dat Shego niet altijd slecht was, oorspronkelijk werkte ze met haar familie als een team van helden, maar ze verliet hen voor een leven vol schurken. Hoewel er een fan-theorie is dat een attitudinator, hetzelfde apparaat dat op Kim's sidekick Ron werd gebruikt en dat hem slecht maakte voor een aflevering, in feite op Shego werd gebruikt.

Net zoals Kim Possible niet 'feministisch' genoeg kon zijn, was er een hele reeks uitmuntend talent aan het werk achter de schermen, die stemmen gaven aan de gedenkwaardige personages van de show. Christy Carlson Romano, die ook Ren speelde in Even Stevens, verzorgde de stem van Kim, terwijl actrice en komiek Nicole Sullivan de stem voor Shego verzorgde.

En het zal sommigen misschien verbazen om te ontdekken dat Rufus de naakte molrat zijn interessante 'lijnen' liet inspreken door Nancy Cartwright - dezelfde actrice die de stem is van Bart Simpson!

Poster voor Christy Carlson Romano's 'Kim Possible&39
Poster voor Christy Carlson Romano's 'Kim Possible&39

Wat fans het meest waarderen aan Kim Possible, was dat de vrouwelijke personages een stem gaven aan jonge meisjes overal en bijdroegen aan het veranderen van tv voor meisjes ten goede, door zich aan te sluiten bij andere shows geleid door sterke en multidimensionale en herkenbare vrouwelijke hoofdrolspelers zoals Lizzy McGuire en That's So Raven. Kim Possible werd voor het eerst uitgezonden in 2001 en wordt nog steeds, twee decennia later, beschouwd als zowel een klassiek tv-programma uit de jaren negentig als een inspiratiebron.

Aanbevolen: