10 'Beauty Tips' uit de jaren 60 (dat klinkt tegenwoordig belachelijk)

Inhoudsopgave:

10 'Beauty Tips' uit de jaren 60 (dat klinkt tegenwoordig belachelijk)
10 'Beauty Tips' uit de jaren 60 (dat klinkt tegenwoordig belachelijk)
Anonim

De schoonheidstrends van de jaren zestig bestonden uit dikke gevleugelde eyeliner, lange dikke wimpers, koele oogschaduw, subtiele lippen en een matte huid. Iconische vrouwen zoals Twiggy, Sophia Loren en Audrey Hepburn komen allemaal voor de geest als we denken aan klassieke voorbeelden van schoonheid uit de jaren 60.

Hoewel veel trends uit de jaren 60 de tand des tijds hebben doorstaan en vandaag een comeback hebben gemaakt, zouden er in dit decennium van revolutie en verandering een aantal twijfelachtige schoonheidskeuzes moeten blijven. Van pluizig haar tot hippe afslankmachines, deze tien 'schoonheidstips' die hieronder uit de jaren zestig worden genoemd, klinken tegenwoordig gewoon belachelijk.

10 popachtige wimpers

1960's supermodel Twiggy veranderde de manier waarop vrouwen hun make-up deden. De mod-make-uplook van het iconische model was in die tijd enorm populair, het creëren van een klassieke cat-eye en het aanbrengen van vloeibare liner-wimpers aan de onderkant, met verschillende lagen mascara. Terwijl vrouwen Twiggy's beroemde kattenoog blijven beheersen, lijkt het tegenwoordig belachelijk om een paar verlengde onderste wimpers toe te voegen met vloeibare eyeliner.

Tenzij het voor een modeshow of een Halloween-feest is, lijken deze popachtige wimpers een beetje extreem voor iemand om elke dag te dragen. In plaats van full-Twiggy te gaan, kies je voor het toevoegen van mascara op de onderste wimpers, zodat het niet lijkt alsof de rest van je kostuum thuis is gelaten.

9 Extreem volumineus haar

Er waren grote kapsels die uit de jaren zestig kwamen, maar niets kon wedijveren met extreem volumineus haar. Dankzij het overvloedige gebruik van haarlak in dat decennium konden vrouwen kapsels creëren die de maan konden bereiken. Of zoals Dolly Parton het zegt: "hoe hoger het haar, hoe dichter bij God."

Deze kapsels deden denken aan de jaren '50, maar ze waren nog steeds een trend in de jaren '60. Tegenwoordig zien we echter niet veel vrouwen met dit kapsel, en omdat ze de schadelijke chemicaliën in haarlak kennen, hebben veel vrouwen ervan genoten hun haar te laten ademen.

8 Bleke lipkleuren vergelijkbaar met huidskleur

1960's make-uplooks hadden alles te maken met de ogen, dus veel vrouwen gaven er de voorkeur aan om nude of bleke lippenstiften te dragen die vergelijkbaar waren met hun huidskleur. Vrouwen wilden niet dat hun lippen de belangrijkste focus zouden zijn, zoals bij hun dramatische ooglooks, dus het aanbrengen van een pastelroze of zelfs subtiele rode lip was de go-to. Tegenwoordig dragen vrouwen zowat elke kleur van de regenboog en zijn ze niet verlegen om een feloranje of zelfs zwarte lippenstiftlook te krijgen, aangezien bleke lippenstift een persoon echt kan wegspoelen.

7 Flippy Hair

Een andere belangrijke haartrend van de jaren zestig was het "flippy" haar. Dit flip-kapsel werd populair gemaakt door vrouwen als Jackie Kennedy en Mary Tyler Moore, en vrouwen zouden veel tijd besteden aan het perfectioneren van hun haar, waarbij ze niet minder veel haarlak gebruikten.

De trend heeft een comeback gemaakt en we hebben beroemdheden als Bella Hadid en Kim Kardashian zien schommelen met hoge paardenstaarten die hun haar op de punten zwaaien, maar op een heel subtiele manier vergeleken met de manier waarop vrouwen het in de jaren 60 droegen, waardoor ze meer op poppen leken met geplaagde wortels en grote hoeveelheden product.

6 Alleen zeep en water gebruiken om make-up te verwijderen en gezichten te reinigen

Vandaag de dag hebben vrouwen een precieze nachtroutine als het op hun huid aankomt, waarbij ze drie of vier producten op hun gezicht gebruiken voordat ze naar bed gaan. Met zoveel verschillende producten voor de normale tot vette huid, heeft iedereen zijn eigen technieken om zijn gezicht te wassen. In de jaren 60 was het gebruikelijk dat vrouwen gewoon een stuk zeep en water gebruikten om hun make-up af te wassen en hun huid te reinigen. Voor vrouwen van tegenwoordig klinkt dat gewoon hard en onaangenaam als ze make-up proberen af te doen.

5 Oogschaduw was altijd koel van kleur

Vrouwen in de jaren zestig hielden van een dramatisch oog en gebruikten meestal koele oogschaduws zoals blauw, grijs en wit. Deze lichtgekleurde schaduwen zouden de cat-eye of lange wimpers van een vrouw niet wegnemen en het is het tegenovergestelde van de oogschaduwtrends van vandaag.

Hoewel veel vrouwen houden van een coole look met mooie grijzen en blauwe tinten, zijn warme oogschaduwlooks nu enorm populair bij veel vrouwen die goud, bruin en rood dragen. Het dragen van deze warme oogschaduw is flatterend voor iedereen.

4 De huid moet altijd mat zijn

Als het op het gezicht aankwam, droegen vrouwen uit de jaren zestig een foundation met een matte afwerking. Volgens Vocal zouden vrouwen bleke crème foundations over hun hele gezicht aanbrengen en deze met doorschijnend poeder fixeren om een matte look te creëren. Denk niet eens aan contouren! Dit klinkt tegenwoordig misschien belachelijk, omdat veel vrouwen het leuk vinden om delen van hun gezicht te accentueren voor een mooie gloed en om hun wangen en kaaklijn te contouren om hun gelaatstrekken te versterken.

3 Haar strijken

Er zijn nu talloze haarstylingproducten die het haar kunnen stijlen, föhnen en krullen. In de jaren 60 moesten veel vrouwen hun hoofd naast een strijkplank leggen en hun moeder of vriend kleine haarlokjes laten strijken met een strijkijzer! De hitte van het strijkijzer maakte het haar glad, maar er zouden genoeg ongelukken gebeuren van vrienden die elkaars haar verbranden of afdrukken van het strijkijzer op hun haar achterlaten! Natuurlijk zien we dit vandaag niet dankzij de overvloed aan haarstylingtools die er zijn.

2 Hippe afslankmachines

Dit vintage fitnessapparaat uit de jaren zestig moest de taille van vrouwen slanker maken en hun buik en dijen strakker maken. De vibrerende band beloofde geweldige resultaten zonder dat je er enige moeite voor hoefde te doen. Volgens Science Mag kunnen vibratiemachines "spieren aansporen om harder te werken, wat mogelijk dezelfde effecten veroorzaakt als lichaamsbeweging." Deze vintage fitnessapparaten lijken echter een luie optie voor degenen die niet het werk willen doen en daadwerkelijk resultaten willen zien.

1 Hemelhoge Bijenkorven

De bijenkorf was een rage in de jaren zestig en was het resultaat van vrouwen die hun lange haar namen en het in een conische vorm op hun hoofd opstapelden, waardoor het de vorm van een bijenkorf kreeg. Van The Ronettes tot Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's, veel vrouwen droegen deze hair-d0. We zien echter niet veel vrouwen dit kapsel rocken omdat het er een beetje dom uitziet voor een werkdag.

Aanbevolen: