10 'Beauty Tips' uit de jaren 70 (dat klinkt tegenwoordig belachelijk)

Inhoudsopgave:

10 'Beauty Tips' uit de jaren 70 (dat klinkt tegenwoordig belachelijk)
10 'Beauty Tips' uit de jaren 70 (dat klinkt tegenwoordig belachelijk)
Anonim

De jaren zeventig voelen misschien nog als de dag van gisteren voor sommige mensen die ze zich herinneren, maar ze zijn eigenlijk al lang voorbij. Hetzelfde kan niet gezegd worden van enkele van de schoonheidstrends van deze periode die terugkwamen en tegenwoordig weer in gebruik zijn. Sommigen van hen hebben een moderne update gekregen, terwijl anderen in het verleden zijn gebleven - en met een goede reden.

Niet elke schoonheidstrend is logisch of flatterend voor degenen die het dragen, ofwel omdat het op jongere mensen is gericht of omdat het er gewoon te gek uitziet. De jaren zeventig hadden, net als elke andere periode, een aantal geweldige trends, maar sommige schoonheidstips van het tijdperk klinken tegenwoordig nogal belachelijk.

10 Veel make-up

Tegenwoordig weet elk meisje en elke vrouw dat minder beter is dan meer, tenminste als het om make-up gaat. De basisregel is: accentueer of de lippen of de ogen (en wenkbrauwen), maar niet allebei, want dat zou overdreven zijn en de persoon er onnatuurlijk uit laten zien. Maar in de jaren 70 draaide alles om het schilderen van elk deel van het gezicht, van lippen tot wangen, ogen, wenkbrauwen, enzovoort.

9 Muttonchops

Er is een reden waarom zoveel moordenaars en slechteriken muttonchops dragen in oude films - het is gewoon voor geen enkele man vleiend. En zelfs degenen die het op de een of andere manier voor elkaar kregen, zouden er zonder twijfel beter uitzien. De muttonchops waren een grote trend in de 19e eeuw en ze kwamen terug in de jaren 70 met een knal, maar sommige trends moeten gewoon in het verleden worden gelaten.

8 Kleine maar hoge paardenstaart

Een goede paardenstaart kan iemand er geweldig en stijlvol uit laten zien, maar het moet wel goed zijn. Hoge paardenstaarten zijn nu enigszins populair, met dank aan Ariana Grande, maar ze zijn meestal lang - in feite, hoe langer hoe beter. De jaren zeventig gaven daarentegen de voorkeur aan zeer korte paardenstaarten, zij het hoge, waardoor het zou kunnen lijken alsof het haar van de persoon te kort was, maar ze wilde toch gewoon een paardenstaart dragen - zelfs als het niet waar was.

7 Stekelig haar

Oké, de kleine maar hoge paardenstaart zag er vreemd uit, maar er zijn nog ergere kapsels in de goede oude jaren '70. Deze periode zag de geboorte van punk, wat ook van invloed was op de manier waarop de fans zich kleedden en hun haar deden.

Een van de meest bizarre trends is het stekelige haar, wat misschien een goed idee lijkt om iemands levensstijl te eren, maar vanuit logistiek oogpunt is het een nachtmerrie.

6 Een mul

Als het moeilijk is om de muttonchops of het stekelige haar er goed uit te laten zien, dan is het bijna onmogelijk om een mul te dragen die echt vleiend is en niet alleen ronduit belachelijk. Dit type kapsel heeft een vreemde vorm, het maakt het hoofd vreemd gevormd, het gaat in verschillende richtingen en het moet een nachtmerrie zijn om te houden. Simpel gezegd, er is niets goeds aan.

5 Een hoofdband

Niet alleen individuele kapsels, maar ook haaraccessoires waren in de jaren 70 vaak minder flatterend. Een hoofdband is een goede accessoire, maar alleen voor mensen die aan het sporten zijn en hun haar uit hun gezicht moeten houden. En zelfs dan zijn er betere manieren om het te doen, zoals het haar in een paardenstaart doen of het vlechten, als het maar lang genoeg is. Een hoofdband kan het hoofd zweterig maken en het verbergt alleen het mooie haar dat mensen zo vaak hebben.

4 Bloemenclips

Een andere haaraccessoires die veel te wensen overlaten zijn bloemclips. Natuurlijk waren het vooral vrouwen die ze in hun haar deden, maar ze zouden beter af zijn geweest zonder.

De bloemenclips lijken een beetje te kinderachtig voor het dagelijks leven, vooral als de persoon die ze draagt al een volwassene is. Het ziet er misschien schattig uit bij kinderen, maar volwassenen zijn een heel ander verhaal.

3 Gezichtsedelstenen

Er zijn meerdere manieren om je gezicht te versieren met make-up… maar soms is make-up niet genoeg, en dan komt het gebruik van edelstenen om de hoek kijken. Helaas is het geen goed idee om regelmatig te dragen tenzij de persoon eruit wil zien alsof hij een ongelukje heeft gehad en glanzende patronen op zijn gezicht heeft geplakt. Wat nog erger is, is het combineren van face gems met de bovengenoemde zware make-up. Lekker.

2 Stompe pony

Van alle schoonheidstrends op deze lijst, kan deze voor sommige mensen echt werken - in ieder geval meer dan harders en stekelig haar. Maar het sleutelwoord hier is wat. Niet iedereen heeft de vorm van het gezicht om het voor elkaar te krijgen, en een pony verpesten en iemand er belachelijk uit laten zien in plaats van meeslepend is iets dat veel kappers kan overkomen. Bovendien ziet het er een beetje raar uit als de pony zo lang is dat het lijkt alsof de persoon geen wenkbrauwen heeft.

1 Onnatuurlijk lichtblond haar

Nogmaals, net als een stompe pony, ziet blond haar er bij veel mensen geweldig uit - vooral als het natuurlijke blondines zijn. Maar peroxideblond dat onnatuurlijk licht is, is een ander verhaal. Het kan de textuur van het haar beschadigen en een nadelige invloed hebben op de algehele gezondheid, maar het is ook moeilijk te onderhouden en kan er vreemd uitzien als de drager ook echt donkere wenkbrauwen heeft.

Aanbevolen: