Hoeveel van het nettovermogen van Kim Basinger wordt besteed aan haar onroerend goed?

Inhoudsopgave:

Hoeveel van het nettovermogen van Kim Basinger wordt besteed aan haar onroerend goed?
Hoeveel van het nettovermogen van Kim Basinger wordt besteed aan haar onroerend goed?
Anonim

Kim Basinger heeft haar stempel gedrukt op Hollywood door te spelen in films als L. A. Confidential, Batman en Never Say Never Again. Maar na het spelen van vrijwel elk vrouwelijk archetype in de showbizz, sommige erger dan andere, en het verdienen van een Golden Globe en een Oscar (voor L. A. Confidential), werd Basinger kieskeurig. We weten allemaal wat er gebeurt met de carrière van een acteur als ze kieskeurig worden over welke rollen ze nemen - ze hebben de neiging om van de aardbodem te verdwijnen. Haar laatste rol was in de Fifty Shades-trilogie, die eindigde in 2018, maar sindsdien heeft ze niet meer geacteerd.

Dus het is veilig om te zeggen dat het vermogen van Basinger niet zo indrukwekkend is als dat van haar ex-man, Alec Baldwin. Vooral omdat Basinger niet de slimste is geweest met haar miljoenen. Ze is in wezen veel van haar vermogen omdat ze de beslissing heeft genomen om een hele stad te investeren.

Kim Basinger heeft een hele stad gekocht

Begin jaren negentig maakte Basinger een enorme investeringsfout. Volgens Celebrity Net Worth hebben enkele van haar familieleden haar overtuigd om "het grootste deel van het privé-land (1, 691 acres) in de stad Braselton, Georgia" te kopen. Basinger werkte samen met een pensioenfonds genaamd AmeriTech en ze kochten de stad met de bedoeling om het land te gebruiken om een soort Hollywood aan de oostkust te creëren. De stad zou een toeristische attractie worden met een eigen filmfestival en verschillende filmstudio's.

Hoewel sommige bronnen beweren dat Basinger $ 20 miljoen aan de stad heeft uitgegeven, heeft ze in werkelijkheid slechts $ 600.000 van haar eigen geld geïnvesteerd. Hoewel dat niet echt veel geld is voor een actrice die 20 miljoen dollar waard is, zorgde de investering voor de financiële problemen van Basinger en uiteindelijk, in 1995, moest ze delen van het land gaan verkopen om het hoofd boven water te houden.

Main Line Pictures klaagde Basinger aan voor $8.1 miljoen nadat ze naar verluidt haar mondelinge overeenkomst om te schitteren in de film Boxing Helena had verbroken. De studio kreeg later $ 8,9 miljoen, waardoor Basinger failliet ging. The B altimore Sun schreef destijds dat de faillissementsrechtbank "schijnbaar onsympathiek" was jegens Basinger, dus zette ze haar faillissement om in een Chapter 7-liquidatie.

"Dat betekende dat de meeste van haar activa - inclusief haar belang in Braselton - zouden moeten worden verkocht", schreven ze. "Onder Hoofdstuk 7 mag mevrouw Basinger misschien $ 75.000 van haar sieraden, meubels en kleding houden, een $ 300.000 plus IRA en $ 50.000 aan eigen vermogen, maar misschien weinig anders. Geen toekomstige inkomsten echter, onder Hoofdstuk 7 in de pot zou worden gegooid."

Maar later kon ze in beroep gaan tegen de zaak en schikte ze met de studio voor $ 3,8 miljoen.

Dus, na het Main Line-drama verloor Basinger een stad, miljoenen dollars en haar reputatie als betrouwbare actrice. Maar welke andere investeringen in onroerend goed heeft Basinger in de loop der jaren gedaan, naast de grote doozy die Braselton was?

Kim Basinger heeft geen enorme hoeveelheden geld uitgegeven aan onroerend goed

Ondanks investeringen in een hele stad, heeft Basinger niet echt grote bedragen uitgegeven aan onroerend goed. Ze heeft niet eens meer dan een miljoen dollar betaald voor een van haar huizen. Ze bezit een indrukwekkend huis in de buitenwijk Woodland Hills in Los Angeles, dat ze eind jaren zeventig kocht voor $ 150.000.

Anders dan dat, kocht ze in 2001 een ander huis in hetzelfde gebied voor $ 540.000. Het huis was bescheiden en Basinger zette het in 2017 op de markt voor iets minder dan $ 1 miljoen.

Volgens Architectural Digest is het huis een huis in cottage-stijl met één verdieping aan het einde van een doodlopende weg. Het heeft een metalen dak met houten gevelbeplating, afgewerkt met een verweerde verf. Er is een houten veranda aan de voorkant en binnen zijn er donker gebeitste houten vloeren en houten kozijnen in het huis met twee slaapkamers en twee en een halve badkamer. De woonkamer heeft hoge plafonds met dakramen en de familiekamer heeft verborgen opbergers. In de achtertuin is een beschutte veranda die uitzicht biedt op een bescheiden beekje dat uitmondt in een kleine vijver.

Basinger bezat blijkbaar ook een ander huis in Malibu dat werd verwoest door een brand die ook de huizen van een paar andere beroemdheden in het gebied opeiste. Basinger's dochter, Ierland, ging naar Twitter om over de tragedie te praten.

"Zoveel vrienden en vrienden en familie van vrienden verliezen alles wat ze bezitten bij deze branden", schreef Ierland. "Mijn moeder en haar partner verloren hun huis in Malibu in Woolseyfire en gelukkig zijn ze allebei veilig."

Maar behalve dat, lijkt Basinger geen enorme hoeveelheden geld uit te geven aan onroerend goed. Ze heeft nooit het typische herenhuis van beroemdheden gehad en koos voor meer bescheiden woningen. Maar hoe kon ze het zich überhaupt veroorloven? Ze heeft slechts een vermogen van $ 20 miljoen en ze werkt nauwelijks in Hollywood.

Aanbevolen: