Hoeveel van het enorme vermogen van Jack Nicholson wordt besteed aan zijn onroerend goed

Inhoudsopgave:

Hoeveel van het enorme vermogen van Jack Nicholson wordt besteed aan zijn onroerend goed
Hoeveel van het enorme vermogen van Jack Nicholson wordt besteed aan zijn onroerend goed
Anonim

Jack Nicholson acteert al sinds 1956. Hij heeft zoveel bereikt in zijn 60-jarige carrière en heeft enkele van de beste rollen in Hollywood gehad, waaronder Jack Torrance uit The Shining, de Joker uit Batman en de duivel zelf in De heksen van Eastwick. Tijdens zijn zeer succesvolle carrière heeft hij vijf kinderen grootgebracht, waarvan er één in het familiebedrijf gaat. Nicholsons dochter Lorraine is zelf actrice en filmmaker. Het is dus veilig om te zeggen dat Nicholson zeker zijn indrukwekkende vermogen heeft verdiend. Maar hoe ziet zijn vastgoedportefeuille eruit?

Jack Nicholson's netto waarde is $ 400 miljoen

Met 79 acteercredits verspreid over meerdere decennia, heeft Nicholson echt een indrukwekkend vermogen. Volgens Celebrity Net Worth is Nicholson maar liefst $ 400 miljoen waard. Het meeste van dat geld is afkomstig van enkele van Nicholsons belangrijkste rollen, die hem destijds enorme loonstrookjes hebben betaald.

Dankzij Nicholsons meesterlijke vaardigheden om contact te maken, verdiende hij bijvoorbeeld $ 50 miljoen met het spelen van de Joker. Hij stemde ermee in om vooraf een cheque van $ 6 miljoen aan te nemen, zolang hij ook een deel van de kassa kon verwerven. Dit werkt meestal in het voordeel van de acteurs. Volgens Box Office Mojo verdiende Batman $ 400 miljoen, dus in totaal liep Nicholson weg met $ 50 miljoen.

Nicholson is echter altijd een van de best betaalde acteurs in Hollywood geweest. Voor One Flew Over the Cuckoo's Nest verdiende hij zijn eerste Oscar en een miljoen dollar. Vijf jaar later speelde hij als Jack Torrance in Stanley Kubrick's The Shining, wat hem $ 1,25 miljoen opleverde. Deze salarissen lijken vandaag misschien niet veel, maar toen waren ze veel.

Zijn salarissen zijn in de loop van de tijd beter geworden. Just Richest meldt dat Nicholson $ 4 miljoen verdiende voor Heartburn, $ 5 miljoen voor Ironweed, $ 10 miljoen voor Hoffa, $ 15 miljoen voor As Good as It Gets en $ 20 miljoen voor Anger Management.

Het is dus duidelijk dat Nicholson genoeg geld heeft om te doen wat hij wil. Maar in tegenstelling tot zijn mede-beroemdheden, is Nicholson grotendeels slim geweest met zijn miljoenen. Hij heeft enorm veel geld geïnvesteerd in onroerend goed.

Jack Nicholson heeft naar schatting een vastgoedportefeuille met een waarde van meer dan $ 100 miljoen

Nicholson heeft naar schatting een vastgoedportefeuille ter waarde van een vierde van zijn eigen vermogen, in totaal $ 100 miljoen. Volgens Celebrity Net Worth bezit hij ongeveer een dozijn eigendommen in de Verenigde Staten. Ze weten dit via zijn eigendomsgegevens.

Hij heeft een lange tijd een hoofdverblijfplaats op Mulholland Drive in Beverly Hills. Het is meer een complex met meerdere eigendommen van drie hectare. Het is dus veel meer dan een woning. Hij kocht het in 1969 voor slechts $ 5 miljoen, en heeft er door de jaren heen aan toegevoegd, vooral in 1993 en 2005. De toevoeging die hij in 2005 kocht, was het landgoed van zijn vriend Marlon Brando.

Volgens werk en geld sloopte Nicholson Brando's huis en plantte hij frangipanibloemen op zijn plaats als eerbetoon aan Brando's bijnaam voor zijn oude thuis - 'Frangipani'. Toen Brando daar nog woonde op Mulholland Drive, evenals Nicholson en collega-beroemdheid Warren Beatty, verderop in de straat, stond hun deel van de beroemde Los Angeles Road bekend als 'Bad Boy Drive'.

Nicholson heeft ook een paar andere huizen in Los Angeles. Hij heeft een huis in Santa Monica, een appartement in Venetië en een landgoed van 70 hectare in Malibu. Zijn mega Maliba-pad ging in 2011 op de markt voor $ 4,5 miljoen, maar Nicholson deed het af, waarschijnlijk omdat hij niet bereid was om voor lager dan zijn vraagprijs te verkopen.

Nicholson's andere eigendommen omvatten een huis in Shasta County, Noord-Californië, een huis aan de oceaan in Kailua, Hawaii, en hij heeft minstens één (misschien twee of drie, vermoedt Celebrity Net Worth) eigendommen in Aspen, Colorado. Nicholson verkocht in 2016 een huis in Aspen voor $ 11 miljoen, slechts een jaar nadat het voor $ 15 miljoen op de markt was gebracht.

Naast het kopen van huizen alsof het uit de mode raakt, verzamelt Nicholson ook onschatbare kunst. Zijn indrukwekkende collectie zou 150 miljoen dollar waard zijn. Hij heeft werken van artiesten als Andy Warhol, Jack Vettriano, Henri Matisse, Picasso, Rodin en Botero. Nicholson verzamelt echter alle soorten kunst. Hij begon zijn verzameling in de jaren zestig, dus het zou natuurlijk een flink stuk wisselgeld waard zijn.

Nicholson heeft dus een behoorlijk indrukwekkende vastgoedportefeuille en hij heeft genoeg kunst om al zijn huizen in heel Amerika te versieren. Met zoveel eigendommen als Nicholson heeft, zou je denken dat hij er een paar buiten de Verenigde Staten zou kopen. Maar dat is niet Nicholson, veronderstellen we. Hoe dan ook, we zijn jaloers op het waanzinnige aantal huizen van Nicholson.

Aanbevolen: