Deze realityshow werd geslagen met een rechtszaak van $ 10 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze realityshow werd geslagen met een rechtszaak van $ 10 miljoen
Deze realityshow werd geslagen met een rechtszaak van $ 10 miljoen
Anonim

Fans van reality-tv zijn gewend aan de chaos en het drama dat hoort bij de shows waar ze het meest van houden. Of het nu Big Brother, Married at First Sight of Vanderpump Rules is, reality-tv-fans weten dat er iets interessants op hun pad komt.

Tijdens de jaren 2010 bracht één realityshow daten naar een nieuw niveau, en fans konden het niet laten om af te stemmen en alle drie de seizoenen van de show te bekijken. Helaas moest een deelnemer een onthullend moment doorstaan, wat ertoe leidde dat ze de show voor $ 10 miljoen aanklaagde.

Laten we terugkijken op deze datingshow en de daaropvolgende rechtszaak.

Reality-televisie is een wilde plek

De totale chaos die reality-televisie is, is al tientallen jaren een hoeksteen van het kleine scherm. Deze shows hebben een lange lijn als het gaat om de inhoud die ze produceren, en omdat deze shows door de jaren heen de grenzen hebben verlegd, hebben fans de kans gehad om wilde dingen te zien plaatsvinden.

Of dit nu datingshows, wedstrijdshows of zelfs shows zijn die alleen gericht zijn op het leven van mensen, realityshows lijken allemaal wat controverse te veroorzaken en een gesprek voor fans om over te praten. Elke pers is in de ogen van sommigen een goede pers, en een show trending op sociale media kan wonderen doen om een hit te worden.

De jaren 2000 waren een wilde tijd voor reality-televisie, en sommige netwerken leken gewoon wat dingen tegen de muur te gooien om te zien wat zou blijven hangen. Dit leidde tot een aantal shows in het volgende decennium en werden nog breder met hun uitgangspunt. Een goed voorbeeld is dating naakt.

'Dating Naked' had verschillende seizoenen

Naaktshow daten
Naaktshow daten

In juli 2014 ontketende VH1, die geen onbekende was in wilde realityshows, Dating Naked, een realityshow die erop gericht was kijkers te trekken door zo overdreven mogelijk te zijn. Dit was daten in een heel ander licht, en fans konden het niet laten om af te stemmen toen de show zijn debuut maakte.

Drie seizoenen lang bewees Dating Naked een blijvende kracht bij het publiek te hebben. De show was in staat om deelnemers te casten die de afleveringen interessant hielden, en dit was een enorme reden waarom de show slaagde. Nee, het leverde geen toekomstige sterren op, maar de deelnemers waren nog steeds interessant genoeg.

Natuurlijk wilden fans weten hoe het was om in de show te zijn, en deelneemster aan seizoen 3, Natalie Jansen, vertelde over haar ervaring.

"Ik vond het absoluut geweldig. Ik heb het gevoel dat het een once in a lifetime kans was en ik vond mezelf echt op bepaalde manieren waarvan ik niet had gedacht dat ik dat zou doen. Bijvoorbeeld door bepaalde situaties aan te pakken, verschillende mensen te ontmoeten van door het hele land en leren over hen. Alsof je er gewoon over nadenkt. Ik zou deze mensen nooit hebben ontmoet of geweten dat ze zouden bestaan zonder deze ervaring, en nu zijn veel van hen enkele van mijn beste vrienden."

Dit klinkt best cool, maar de waarheid is dat niet iedereen zo'n goede ervaring had. Eén deelnemer heeft zelfs een rechtszaak aangespannen tegen de show.

Een deelnemer aangeklaagd voor $ 10 miljoen

Naaktshow daten
Naaktshow daten

Jessie Nizewitz, die deelnam aan seizoen één van de show, was de deelnemer die de rechtszaak aanspande.

"Hoewel ik naar deze show ging in de wetenschap dat ik naakt zou zijn tijdens het opnemen, kreeg ik te horen dat mijn geslachtsdelen wazig zouden zijn voor tv. Als je een aflevering bekijkt, zul je zien dat de vervaging het eigenlijk minder maakt onthullender dan een bikini zou doen. Het is duidelijk dat ik niet verwachtte dat de wereld mijn geslachtsdelen zou zien, dit is niet wat ik had verwacht of wat andere deelnemers aan de show verwachtten, "zei de voormalige deelnemer.

Nizewitz was duidelijk diep getroffen door wat er zich had afgespeeld nadat de aflevering was uitgezonden, en ze ondernam juridische stappen tegen de show.

Volgens de rechtszaak, per NBC, "werd de eiser onmiddellijk belachelijk gemaakt door degenen die toekeken … De eiser heeft geleden en lijdt nog steeds onder extreme emotionele stress, mentale angst, vernedering en verlegenheid … Beklaagden wisten of hadden redelijkerwijs moeten weten dat het uitzenden van iemands vagina en anus op de nationale kabeltelevisie zou aanzienlijke en ernstige emotionele problemen veroorzaken."

Uiteindelijk verloor Nizewitz het pak en had het netwerk officieel geen warm water meer.

Per Deadline, "Rechter Anil Singh zag niet alleen af van de 19 augustus 2014, diende een klacht in, maar legde alle juridische kosten op de eiser."

Helaas stierf Nizewitz in 2019, enkele jaren nadat haar rechtszaak tegen het netwerk was afgewezen. Het is jammer dat haar tijd op de show eindigde met rampzalige resultaten.

Aanbevolen: