Is Alec Baldwin nog steeds geconfronteerd met een rechtszaak van de familie van een gevallen marinier?

Inhoudsopgave:

Is Alec Baldwin nog steeds geconfronteerd met een rechtszaak van de familie van een gevallen marinier?
Is Alec Baldwin nog steeds geconfronteerd met een rechtszaak van de familie van een gevallen marinier?
Anonim

In de afgelopen maanden was Alec Baldwin verwikkeld in controverse na het dodelijke schietincident in zijn Rust-filmset dat resulteerde in de dood van cameraman Halyna Hutchins en de niet-fatale schietpartij van regisseur Joel Souza.

Een medisch onderzoeker heeft sindsdien geoordeeld dat de schietpartij per ongeluk was. Dat gezegd hebbende, is Baldwin sindsdien ook het onderwerp geweest van verschillende rechtszaken over het incident.

En hoewel de nadruk lag op de Rust-tragedie, herinneren sommigen zich misschien dat Baldwin ook betrokken was bij een andere controverse over de familie van een gesneuvelde Amerikaanse marinier.

De acteur had Marine Lance Cpl aanvankelijk beschuldigd. Roice McCollum, de zus van Rylee McCollum, die een 'opstandeling' was omdat ze de bijeenkomst in Washington DC van voormalig president Donald Trump bijwoonde, die plaatsvond vlak voor de dodelijke rellen in het Capitool in de VS.

Sindsdien hebben de twee partijen het ook in de rechtbank uitgevochten, waarbij Baldwin zijn onschuld handhaafde.

Alec Baldwin maakte wat keuze Reacties op Instagram

Na de dood van Roice's broer tijdens zijn dienstplicht in Afghanistan, werd een GoFundMe opgericht namens zijn weduwe die hun kind verwachtte. Toen stuurde Baldwin Roice een cheque van $ 5.000 voor Rylee's weduwe.

Roice plaatste rond deze tijd ook een foto van het Make America Great Again-protest op Instagram, wat Baldwin ertoe bracht om te zeggen: Ben jij dezelfde vrouw naar wie ik de $ heb gestuurd voor de echtgenoot van je zus die werd vermoord tijdens de uitgang van Afghanistan?”

De opmerking leidde ook tot een privéberichtuitwisseling tussen Baldwin en Roice waarbij de acteur schreef: Toen ik de $ voor je overleden broer stuurde, uit echt respect voor zijn dienst aan dit land, wist ik het niet je was een relschopper op 6 januari.”

Als reactie zei Roice tegen de acteur: Protesteren is volkomen legaal in het land en ik heb al contact gehad met de FBI. Bedankt, fijne dag nog!”

De rechtszaak onthulde ook dat Roice al door de FBI was onderzocht nadat een buurvrouw haar bij de autoriteiten had aangegeven nadat ze had gehoord dat ze bij de rally was. Na haar interview met de FBI werd Roice 'vrijgesproken van enig vergrijp'.

Wat Baldwin betreft, de acteur had het niet en vertelde Roice in een privébericht: "Ik denk het niet. Uw activiteiten resulteerden in de onwettige vernietiging van overheidseigendommen, de dood van een wetshandhaver, een aanval op de certificering van de presidentsverkiezingen. Ik heb je foto opnieuw geplaatst. Veel succes."

Alec stopte niet bij zijn gesprek met de familie

Later sprak Baldwin ook zijn 2,4 miljoen volgers op Instagram toe: "Ik heb wat onderzoek gedaan. Ik ontdekte op IG dat deze vrouw [Roice McCollum] de broer (sic) is van een van de mannen die werd vermoord. Ik bood aan haar schoonzus [Jiennah McCollum] wat $ te sturen als eerbetoon aan haar overleden broer, zijn weduwe en haar kind. Wat ik deed. Als eerbetoon aan een gesneuvelde soldaat. Dan vind ik dit. De waarheid is vreemder dan fictie.”

Vervolgens liet hij zijn scheldwoorden van Roice zien.

Volgens de rechtszaak begon Roice "vijandige, agressieve, haatdragende berichten van de volgers van BALDWIN" te ontvangen, slechts enkele minuten nadat de acteur de post had geplaatst. De familie zei ook dat ze sindsdien met de dood zijn bedreigd.

De McCollums eisten als gevolg daarvan $ 25 miljoen aan schadevergoeding.

Wat is er gebeurd met de rechtszaak van de familie McCollum tegen Alec Baldwin?

In mei verwierp rechter Nancy Freudenthal de federale rechtszaak tegen Baldwin nadat hij had geoordeeld dat de familie McCollum niet kon bewijzen dat de acties van Baldwin op Instagram een zaak voor de rechtbank zouden zijn.

"De enige feitelijke beschuldigingen met betrekking tot de opzettelijke acties van de heer Baldwin zijn de weinige privé Instagram-berichten die hij naar Roice McCollum heeft gestuurd en de post op zijn eigen Instagram-feed", schreef de rechter.

“Mr. De openbare post van Baldwin op zijn eigen Instagram-feed kan redelijkerwijs niet worden beschouwd als uitdrukkelijk gericht op Wyoming, gezien [zijn] 2,4 miljoen Instagram-volgers.”

Freudenthal stelde ook vast dat er niet genoeg bewijs was om te bewijzen dat Baldwin van plan was schade toe te brengen aan de McCollums in Wyoming, waar de rechtszaak werd aangespannen.

“(Het) vermeend onrechtmatige gedrag van de heer Baldwin in New York, door middel van het plaatsen van een foto en inhoud op zijn eigen Instagram-feed, was niet opzettelijk gericht op een publiek in Wyoming, dus alle beschuldigingen dat het was bedoeld om (de McCollums) voornamelijk of in het bijzonder in Wyoming schade te berokkenen, is onvoldoende voor persoonlijke jurisdictie,”verklaarde de uitspraak verder.

Is de federale rechtszaak tegen Alec Baldwin voorbij?

Dat gezegd hebbende, verwierp Freudenthal de rechtszaak zonder vooroordelen, wat betekent dat de McCollums de mogelijkheid hebben om Baldwin opnieuw aan te klagen, wat ze van plan zijn te doen.

“We gaan ons opnieuw aanmelden in het rechtsgebied waar hij kan worden aangeklaagd”, verklaarde Dennis Postiglione, die de familie vertegenwoordigt.

“Het is zeker niet het einde van het verhaal.”

Wat Baldwin betreft, het lijkt erop dat de acteur gewoon van plan is verder te gaan.

"Dit is een belangrijke stap in de richting van de volledige afwijzing van de rechtszaak, die de heer Baldwin wil straffen voor het uiten van zijn politieke mening", zei Luke Nikas, de advocaat van Baldwin, na de uitspraak.

Aanbevolen: