Dit zijn de langste Billboard nummer 1 hitnummers

Inhoudsopgave:

Dit zijn de langste Billboard nummer 1 hitnummers
Dit zijn de langste Billboard nummer 1 hitnummers
Anonim

Volgens een stuk dat in 2019 in Digital Music News werd gepubliceerd, is de gemiddelde lengte van een nummer in de Billboard Top 100 de afgelopen vijf jaar met ongeveer 20 seconden afgenomen. Rappers verkorten hun nummers tegenwoordig steeds meer en het gemiddelde lag in 2019 rond de 3 minuten en 30 seconden. Maar de lengte van nummers fluctueert al jaren, en hoewel we misschien geen seconde nadenken over zoiets schijnbaar alledaags als de looptijd van een nummer, zijn er duidelijke, waarneembare trends in de muziekwereld die de afgelopen decennia zijn gedocumenteerd.

Er was een tijd dat een nummer van 3 minuten en 30 seconden de norm was, en dit had een specifieke reden: het werd bepaald door de hoeveelheid muziek die een vinylplaat kon bevatten. Toen groepen niet langer gebonden waren aan die beperkingen, begonnen singles van 7 minuten de ether te raken en bekendheid te verwerven. Nu kan een lange speelduur zelfs als nieuwigheid in een nummer worden gezien; denk aan Guns 'N Roses' 'November Rain' of 'Free Bird' van Lynard Skynard. Deze maand heb je misschien gehoord dat er een nieuwe langste single op 1 staat. We beloven dat je er minstens een paar uit deze lijst zult herkennen, dus hier zijn de langste nummers die ooit de nummer 1 in de hitparade hebben bereikt.

7 'All Too Well (10 Minute Version)' - Taylor Swift

Natuurlijk, de reden dat we het zelfs maar over de langste 1-hits hebben, is omdat er net een nieuwe koningin op de troon is getreden. Taylor Swift's "All Too Well" debuteerde vorige week op 1 in de hitparade, waarmee het meteen het langste nummer ooit werd dat de eerste plaats bereikte, met een kloksnelheid van 10:13. Records zetten is, in de woorden van een ander nummer op haar meest recente album, "niets nieuws" voor Taylor. Ze heeft vele andere wereldrecords, waaronder Most Album of the Year Awards gewonnen bij de Grammy's door een zanger en Most Weeks op 1 in de Billboard's Artist 100 Chart.

6 'American Pie' - Don McLean

Om Taylor Swift de kroon te laten halen, moest ze de vorige recordhouder verdrijven voor het langste nummer dat ooit nummer 1 bereikte. Die iemand was niemand minder dan Don McLean, die al jaren het record had met zijn klassieker 'American Pie', een nummer dat fans boeide met zijn toegeeflijke popcultuurreferenties en agressief meezingbaar refrein. Het nummer duurt 8 minuten en 37 seconden, bijna drie keer de norm voor nummers in die tijd, dat was ongeveer drie minuten. Toen het nummer in 1971 als single op vinyl werd uitgebracht, moest het in twee delen worden gesplitst, waarbij beide kanten van de plaat in beslag werden genomen en Don McLean geen B-kant op de plaat kon opnemen, zoals gebruikelijk was voor singles op de plaat. tijd. Wees gerust, Don McLean is gevraagd naar zijn gevoelens over Taylor Swift die het record van hem afnam, en zijn antwoord bewees dat hij een relaxte kerel is: "Laten we eerlijk zijn, niemand wil ooit die nummer 1 plek verliezen, maar als ik moest verliezen aan iemand, ik ben zeker blij dat het een andere geweldige singer/songwriter was zoals Taylor."

5 'Hey Jude' - The Beatles

Met 7 minuten en 11 seconden was "Hey Jude" van The Beatles de langste single die bovenaan de hitlijsten stond toen het uitkwam, en bleef de recordhouder geruime tijd. Paul McCartney was degene die erop uit was dat het nummer lang zou duren, terwijl Beatles-producer George Martin erop stond dat dit tegen hen zou kunnen werken, omdat radio-dj's het niet zouden draaien als het te lang zou duren. Paul McCartney's arrogante (maar nauwkeurige) reactie? "Ze zullen het doen als wij het zijn."

4 'Rapture' - Blondie

Blondie's "Rapture" wordt nu herinnerd voor de iconische videoclip, maar het heeft om andere redenen zijn plaats in de geschiedenis veroverd. Na Don McLean, The Beatles en nu Taylor Swift, was het het langste nummer dat ooit de nummer 1 bereikte, met een looptijd van 6 minuten en 29 seconden, veel meer typerend voor een nummer dat destijds bovenaan de hitlijsten stond - maar nog steeds een indrukwekkende prestatie.

3 'We Are The World' - VS voor Afrika

Een van de langste nummers die ooit bovenaan de hitlijsten heeft gestaan, is niet eens van één artiest; het is door velen. 1985's "We Are the World" was een liefdadigheidslied om geld in te zamelen voor Afrika onder leiding van poplegende Michael Jackson. Om 6.22 uur bevat het nummer 46 zangers, waaronder sterren als Willie Nelson, Cyndi Lauper, Tina Turner en Stevie Wonder.

2 'Ik zou alles doen voor de liefde' (maar dat doe ik niet) - Meatloaf

1993 was het jaar van Meatloaf voor een run op de troon van het langste nummer dat ooit bovenaan de hitlijsten stond. Zijn 12 minuten durende "I Would Do Anything For Love (But I Won't Do That)" duurde ongeveer 12 minuten en stond 7 weken op 1 in de hitlijsten. De lengte van het nummer was echter nauwelijks het meest interessante kenmerk; mensen waren meer bezig met de vraag die de titel van het nummer oproept: wat is dat ene ding dat hij niet zal doen voor de liefde?

1 'Papa Was A Rolling Stone' - The Temptations

Detroit bracht in de jaren zestig de vijfkoppige zanggroep The Temptations voort, en de groep werd pioniers van Motown met 38 platen in de poptop 40. In 1972 brachten The Temptations een bewerking van 7 minuten uit van hun nummer "Papa Was a Rollin' Stone", minder dan de oorspronkelijke 12 minuten in de originele versie. Het behaalde de 1 plek, en het waren enorme commerciële successen en het waren records als deze die ervoor zorgden dat The Temptations in 1989 werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Aanbevolen: