Waarom heeft deze zangeres uit de jaren 80 tientallen jaren na de release een nummer 1 nummer?

Inhoudsopgave:

Waarom heeft deze zangeres uit de jaren 80 tientallen jaren na de release een nummer 1 nummer?
Waarom heeft deze zangeres uit de jaren 80 tientallen jaren na de release een nummer 1 nummer?
Anonim

Kate Bush's nummer "Running Up That Hill" bereikte zijn hoogtepunt bijna 40 jaar nadat het werd uitgebracht, nadat het werd ontdekt door een nieuwe generatie fans dankzij een tv-show. 'Running Up That Hill', afkomstig van het Hounds Of Love-album van Kate Bush, is gestegen in de hitlijsten nadat ze te zien was in het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie Stranger Things. Het nummer zelf is eigenlijk het hele sci-fi-seizoen gespeeld, maar veel mensen herinneren het zich misschien van een bijzonder epische en emotionele scène met Max Mayfield, het personage van Sadie Sink.

Dit is niet het eerste succes van Kate Bush: de ervaren singer/songwriter is genomineerd voor Britten, Grammy Awards en Billboard Music Awards gedurende haar 40-jarige carrière, en haar lied werd zelfs gebruikt in de 2012 London Olympische Spelen. Dus waarom heeft deze legendarische 63-jarige Engelse singer-songwriter zo'n succesvolle comeback gemaakt, ondanks dat er geen nieuw album of nieuwe single is uitgebracht?

9 Het nummer van Kate Bush was te horen op Stranger Things

Kate Bush' emotioneel opzwepende ballad werd opgenomen als een belangrijk onderdeel in de verhaallijn van de populaire Netflix-sci-fi-show in het vierde seizoen.

Het nummer helpt Max (gespeeld door Sadie Sink) te ontsnappen aan de gruwelijke klauwen van de schurk Vecna. Wanneer alle hoop verloren lijkt te zijn, spelen haar vrienden haar favoriete nummer, 'Running Up That Hill', in de hoop haar terug naar de realiteit te brengen. Het nummer blijft het hele seizoen spelen en wordt gebruikt als een manier om Max te kalmeren en te beschermen tegen haar trauma.

Muziekbegeleider, Nora Felder, vertelde Variety dat ze van de Duffer Brothers de opdracht had gekregen om een nummer te vinden dat resoneerde met Max' 'complexe gevoelens'.

"Het trof me onmiddellijk met zijn diepe akkoorden van de mogelijke connectie met Max' emotionele strijd en kreeg meer betekenis toen het lied van Bush in mijn bewuste bewustzijn marineerde", legde ze uit. Nora heeft drie Emmy-nominaties voor Outstanding Music Supervision voor haar werk aan de show.

De eerste première in 2016, Stranger Things vertelt het verhaal van een groep kinderen en tieners die navigeren door de bovennatuurlijke gevaren in de fictieve stad Hawkins, Indiana, in de jaren tachtig.

8 'Running Up That Hill' wordt een hit in de VS

Kate Bush's "Running Up That Hill (A Deal With God)" is opnieuw opgenomen in de Billboard Hot 100 op nummer 8. Het piekte op nummer 30 in 1985. Het is Kate Bush's eerste Amerikaanse top 10 ooit. Zoals gemeld door Billboard, zag het nummer tijdens het Memorial Day-weekend alleen al in de VS een toename van de streaming op Spotify met 9.900 procent.

7 'Running Up That Hill' ha alt de Britse hitlijsten

In de Official Singles Chart op 3 juni 2022 kwam de single opnieuw binnen in de Britse top 10 op nummer acht en bereikte een nieuwe piekpositie van nummer twee de volgende week.

Chart-analisten waren van mening dat "Running Up That Hill" de nummer één had kunnen bereiken, maar omdat het een ouder nummer was dat opnieuw in de hitparade kwam, betekende de ACR-regel (accelerated chart ratio) van de Official Charts Company dat de 700, 000 streams per dag werden gehalveerd wanneer er rekening mee werd gehouden voor de grafiek, en geteld op minder dan de 400.000 streams per dag voor de nummer één "As It Was" van die week door Harry Styles.

6 'Running Up That Hill' bovenaan iTunes- en Spotify-hitlijsten

Dankzij de bekendheid van het nummer in Stranger Things, stond "Running Up That Hill" vrijwel onmiddellijk bovenaan de iTunes-hitlijsten. De emotionele ballad maakte ook verschillende streaming-doorbraken in de week nadat de show op het streamingplatform verscheen. Het staat momenteel bovenaan de wereldwijde Spotify-hitlijsten en is een van de meest gestreamde nummers ter wereld.

5 Kate Bush geeft zelden toestemming voor nummers om op tv te verschijnen

Kate Bush bracht eerder deze week een zeldzame openbare verklaring uit, waarmee ze het gebruik van het nummer haar goedkeuring gaf.

"Toen de eerste serie uitkwam, bleven vrienden ons vragen of we Stranger Things hadden gezien, dus we gingen kijken en vonden het geweldig", legde ze uit. "Sindsdien hebben we als familie elke serie bekeken… Toen ze ons benaderden om 'Running Up That Hill' te gebruiken, kon je zien dat er veel zorg was besteed aan hoe het werd gebruikt in de context van het verhaal en ik vond het erg leuk dat het nummer een positieve totem was voor het personage Max. Ik ben echt onder de indruk van deze nieuwste serie. Het is een episch stuk werk - de shows zijn buitengewoon goed in elkaar gezet met geweldige personages en fantastische SFX."

"Het is heel ontroerend dat het nummer zo hartelijk is ontvangen, vooral omdat het wordt aangedreven door de jonge fans die dol zijn op de shows. Ik ben erg blij dat de Duffer Brothers zulke positieve feedback krijgen voor hun nieuwste creatie Ze verdienen het."

4 Kate Bush' album 'Hounds Of Love' uit 1985 bereikt nummer 1 in de Billboard

"Running Up That Hill" herwon niet alleen succes alleen, maar blaast nu bijna 40 jaar na de release het album van Bush nieuw leven in. Hounds of Love uit 1985 heeft zojuist de nummer één plek in de alternatieve hitlijst van Billboard opgeëist. Sinds de release van het vierde seizoen van Stranger Things is de vraag met 2000 procent gestegen.

Billboard meldde dat Hounds Of Love in de trackingweek van 27 mei - 2 juni 17.000 equivalente albumeenheden verdiende, met een stijging van 2.086 procent. Hounds of Love is het bestverkochte album van Bush en is dubbel platina gecertificeerd in het VK.

3 Is 'Running Up That Hill' in andere shows geweest?

Dit is niet de eerste keer dat Kate Bush wordt ontdekt door een hele nieuwe generatie fans. Placebo coverde het nummer in 2003 en het werd populair toen het te zien was in de première van seizoen vier van The O. C. Deze versie werd later gebruikt in de trailer van de vampierfilm Daybreakers uit 2009.

De medepresentator van de Great British Baking Show, Noel Fielding, heeft ook de choreografie nagemaakt voor de doorbraakhit van Bush voor 'Comic Relief'. In 2012 ging een remix, met nieuw opgenomen zang, in première tijdens de slotceremonie van de Olympische Zomerspelen van dat jaar en werd populair in het Verenigd Koninkrijk. Het was ook te zien in de pilot-aflevering van de dramaserie Pose uit 2018. We zijn er zeker van dat het in tal van nieuwe shows zal verschijnen en een hele nieuwe generatie kennis zal laten maken met de schittering van de Britse zanger.

2 Wat is de betekenis van 'Running Up That Hill' van Kate Bush?

Natuurlijk brengen we allemaal onze eigen betekenissen in muziek en teksten. Omdat "Running Up That Hill" gaat over het sluiten van een deal met God, interpreteren mensen het vaak verkeerd.

"Ik probeerde te zeggen dat een man en een vrouw elkaar echt niet kunnen begrijpen omdat we een man en een vrouw zijn. En als we elkaars rol zouden kunnen verwisselen, als we dat een tijdje in elkaars plaats, ik denk dat we allebei erg verrast zouden zijn!" Kate Bush heeft het ooit uitgelegd. "En echt de enige manier waarop ik kon denken dat het kon, was ofwel… weet je, ik dacht een deal met de duivel, weet je. En ik dacht: 'Nou nee, waarom geen deal met God!' Weet je, want in zekere zin is het zo veel krachtiger het hele idee om God te vragen een deal met je te sluiten."

Het nummer was oorspronkelijk enorm controversieel en zelfs verboden in landen waar het nu nummer 1 is. "Maar ons werd verteld dat als we deze titel zouden behouden dat het in geen van de religieuze landen zou worden gespeeld, Italië dat zou doen' Als ik het niet zou spelen, zou Frankrijk het niet spelen en Australië zou het niet spelen!"

1 Wat is er met Kate Bush gebeurd?

De ooit zo populaire zangeres geeft nu de voorkeur aan een leven buiten de schijnwerpers. Kate Bush staat algemeen bekend om haar verlangen naar privacy.

Bush verdween voor het eerst uit het zicht in 1993 met haar man Danny. Ze verwelkomde haar zoon, Albert, in 1998 en vertelde het pas in 2000 aan de pers. Ze maakte haar muzikale terugkeer in 2005 met een album getiteld Aerial. Kate Bush woont sinds 2004 in South Devon. Ze nam een pauze van negen jaar voordat ze terugkeerde naar het podium met een concert van 22 shows in de Hammersmith Apollo in Londen, Engeland. Haar eerste liveshow in 35 jaar was online in 15 minuten uitverkocht.

"Mijn leven en mijn werk zijn erg met elkaar verbonden", onthulde Kate Bush in 2005. "Dat is gedeeltelijk waarom ik mijn privéleven graag privé houd."

De eerste zeven afleveringen van Stranger Things seizoen 4 worden momenteel gestreamd op Netflix, en de rest van het seizoen debuteert op vrijdag 1 juli.

Aanbevolen: