De waarheid over het enorme vermogen van Damian Lewis

Inhoudsopgave:

De waarheid over het enorme vermogen van Damian Lewis
De waarheid over het enorme vermogen van Damian Lewis
Anonim

Damian Lewis is een ervaren acteur wiens Hollywood-carrière meer dan twee decennia omvat. Hij is inderdaad een constante aanwezigheid op het scherm geworden sinds zijn doorbraakrol in Steven Spielberg's HBO-serie Band of Brothers. Sindsdien heeft Lewis verschillende andere populaire tv-projecten op zich genomen. Om nog maar te zwijgen, hij heeft zelfs een Primetime Emmy gescoord.

Tegelijkertijd waagde Lewis zich aan speelfilms, variërend van opnieuw ontworpen Shakespeare-drama's tot Oscar-winnaars. Zoals verwacht heeft hij tijdens zijn carrière ook met verschillende A-listers gewerkt (Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Nicole Kidman en Brad Pitt om er maar een paar te noemen).

Wat dit alles in wezen betekent, is dat Lewis al die jaren ook een behoorlijk fortuin voor zichzelf heeft verdiend. Fans kunnen zelfs geschokt zijn om het enorme vermogen van de acteur vandaag te leren kennen.

Damian Lewis heeft naam gemaakt op televisie

Nadat hij aan Band of Brothers had gewerkt, voegde Lewis zich enkele jaren later bij de cast van Showtime's Homeland. Hij was een casting waarvoor showrunner Alex Gansa moest vechten. Lewis had toen nog maar een paar series gedaan na Band of Brothers. Deze omvatten de kortstondige NBC-serie Life.

"Alex drong aanvankelijk aan op Damian, maar mensen zagen het niet", vertelde de toenmalige president van Fox 21 Television Studios, Bert Salke, aan The Hollywood Reporter. “Het leven, op NBC, was net afgelopen. Het was niet ieders favoriete show.” Ze waren ook op zoek naar een meer gevestigde acteur, zoals Ryan Phillippe en Kyle Chandler. Ze vlogen zelfs uit om Alessandro Nivola te zien, maar de acteur wees de show af.

Gelukkig herinnerde Gansa zich een weinig bekende film waarin Lewis had gespeeld, genaamd Keane. Zo wist de acteur uiteindelijk iedereen ervan te overtuigen dat hij de juiste man was om krijgsgevangene/mol Nicholas Brody te spelen. Zijn optreden in de serie zou Lewis zijn eerste Emmy opleveren.

15 Dingen die je niet wist van achter de schermen van Homeland

Later werd Lewis ook gecast in het Showtime-drama Billions. En het bleek dat het enige tijd duurde voordat mede-makers Brian Koppelman en David Levien hem binnenhaalden.

“David Nevins op Showtime deed de eerste oproep aan Damian, die we niet kenden, maar die we enorm bewonderden”, onthulden ze tijdens een gesprek met Fandom. "Toen hadden we veel Skype-gesprekken met hem, pratend over het script, het personage, de wereld van hedgefondsen (hij wist veel over de Londense financiële scene) en we vertelden hem over het Amerikaanse landschap…" De acteur beloofde later om de serie na een ontmoeting met Koppelman en Levien in New York.

Damian Lewis speelde ook in deze Oscar-winnende film van Quentin Tarantino

In de loop der jaren speelde Lewis ook in verschillende ongelooflijke films. En in feite verschijnt hij zelfs kort in Quentin Tarantino's meest recente hit Once Upon a Time… In Hollywood, waar hij de jaren 60-acteur Steve McQueen portretteert. Het was een rol waarvoor hij niet eens auditie hoefde te doen, ondanks Tarantino's reputatie als moeilijk om mee te werken.

“'Kijk, ik doe deze film… Steve McQueen speelt erin, man… en ik heb gewoon altijd gedacht, man, dat je een geweldige Steve McQueen zou zijn… film?'” Lewis herinnerde zich zijn telefoongesprek met Tarantino tijdens een interview met GQ.

Lewis vond de rol geweldig, maar realiseerde zich later dat hij er haarproblemen mee had. “Ik had eigenlijk een beetje het gevoel dat Jon Bon Jovi Robert Redford speelde die Steve McQueen probeerde te spelen, zo zag ik eruit. En het voelde niet helemaal Steve McQueen genoeg', legde de acteur uit. "Het was te rechtlijnig en het zag er gewoon een beetje uit als soft rock uit de jaren 80."

Na wat aanpassingen aan de pruik, voelde Lewis zich veel beter, vooral toen mensen zeiden dat hij op McQueen leek.

Hier is de nettowaarde van Damian Lewis vandaag de dag

Met al het werk dat hij tot nu toe heeft gedaan, wordt het vermogen van Lewis momenteel geschat op tussen $ 15 en $ 25 miljoen. Tijdens zijn tijd bij Billions kreeg de acteur naar verluidt ongeveer $ 250.000 per aflevering. Er wordt ook aangenomen dat Lewis ongeveer hetzelfde cijfer ontving tijdens zijn tijd in Homeland.

En hoewel zijn miljardensalaris behoorlijk indrukwekkend was, zag Lewis nog steeds geen goede reden om in de show te blijven. "Het is moeilijk om creatief te blijven minen", legde de acteur uit over zijn karakter terwijl hij sprak met The New York Times. Lewis gaf ook toe dat hij meer tijd in Londen wilde doorbrengen na het recente overlijden van zijn overleden vrouw, Harry Potter-actrice Helen McCrory.

Dat gezegd hebbende, de fans van Lewis zullen misschien ook blij zijn te weten dat de acteur een toekomstig project in de maak heeft. Hij sloot onlangs een deal om de aankomende miniserie A Spy Among Friends te schitteren en te produceren. Lewis had onlangs zijn eigen productiebedrijf opgericht, Rookery Productions. Ondertussen bestaat de cast ook uit Guy Pearce en staat gepland om in Londen te filmen.

"Ik ben opgewonden om te produceren en te spelen in A Spy Among Friends", zei Lewis in een verklaring aan The Hollywood Reporter."Het was een fantastisch creatief proces om Spy te ontwikkelen en nu kan ik niet wachten om te beginnen met filmen met Guy en alle andere briljante acteurs die graag met ons hebben ingestemd."

Aanbevolen: