Heeft het verlaten van 'Billions' invloed gehad op het vermogen van Damian Lewis?

Inhoudsopgave:

Heeft het verlaten van 'Billions' invloed gehad op het vermogen van Damian Lewis?
Heeft het verlaten van 'Billions' invloed gehad op het vermogen van Damian Lewis?
Anonim

Damian Lewis heeft een lange weg afgelegd sinds hij voor het eerst begon met acteren. De Britse artiest wordt momenteel geschat op minstens $ 15 miljoen. Dit is na tientallen toneel-, film- en tv-credits in zijn carrière, die serieus van start ging in 1993 - in de tv-film met de titel Mickey Love.

Lewis kreeg wereldwijde erkenning voor zijn vertolking van majoor Richard Winters van het Amerikaanse leger in Band of Brothers, een miniserie die in 2001 op HBO werd uitgezonden. Deze rol leverde hem een Golden Globe-nominatie op voor Beste Acteur.

Hij kreeg naar verluidt de rol na een dronken schermtest met de inmiddels miljardair regisseur Steven Spielberg, die de acteur in wezen zijn grote doorbraak op televisie bezorgde. Na zijn ster-turn in Band of Brothers gingen de sluizen van kansen echt open voor Lewis.

Hij was een sterattractie in Showtime's populaire actiedrama Homeland, en meer recentelijk kreeg hij veel bijval voor het spelen van Bobby Axelrod in de financiële dramaserie van het netwerk, Billions.

Fans van laatstgenoemde waren teleurgesteld toen werd aangekondigd dat hij de show zou verlaten na het tragische overlijden van zijn vrouw Helen McCrory begin vorig jaar. In zo'n korte tijd sinds die belangrijke beslissing blijft het totale vermogen van Lewis intact.

Damian Lewis liet 'miljarden' achter aan het einde van seizoen 5

Gedurende vijf seizoenen tussen 2016 en 2021 portretteerde Lewis een ambitieuze en egocentrische miljardair hedgefondsmanager op Billions. Het is een rol waarmee hij echt synoniem is geworden.

"Als ik in New York over straat loop, is het: 'Axe, you the man!'", vertelde hij vorig jaar in een interview met de New York Times. "Hij is echt een verachtelijk mens, maar het lijkt niemand iets te kunnen schelen."

Dat specifieke interview kwam in de onmiddellijke nasleep van de onthulling dat hij niet zou terugkeren voor seizoen 6 van de show. Lewis had de tijd genomen om zijn eigen toekomst te bespreken, en die van Billions, post-Axelrod.

Aan het einde van seizoen 5 gaf Bobby eindelijk op in de voortdurende strijd tussen hem en New York AG Chuck Rhoades (Paul Giamatti), en rende hij onderduiken.

Terwijl Axe op de vlucht is, zal Lewis zelf meer tijd thuis doorbrengen met zijn twee kinderen. Hun moeder bezweek in april vorig jaar aan borstkanker. Hoezeer het ook om creatieve redenen was, deze trieste tragedie bevestigde het besluit van de acteur om aan het einde van seizoen 5 weg te lopen van Billions.

De nettowaarde van Damian Lewis blijft hetzelfde als vorig jaar

Tegen de tijd dat hij de Showtime-serie verliet, verdiende Lewis een knappe $ 250.000 per aflevering. Vertaald naar ongeveer de 12 afleveringen in een normaal miljardenseizoen, zal de 50-jarige ongeveer $ 3 miljoen per jaar mislopen.

Dat is een aanzienlijk bedrag, dat uiteindelijk zijn vermogen waarschijnlijk negatief zal beïnvloeden. In de tussentijd is er echter niet veel verschil met de waarde van zijn totale vermogen vorig jaar en vandaag. In ieder geval liet de in Londen geboren artiest de deur openstaan voor een toekomstige terugkeer naar Billions, ook al was het maar met een beperkte capaciteit.

Brian Koppelman, de mede-bedenker van Billions, stond er ook op dat de optie van een terugkeer open bleef voor de uitblinkende ster. "Het afscheid… en de hallo's op miljarden zijn nooit permanent; niets staat in steen gebeiteld", zei hij in een interview met Entertainment Weekly. "Maar dat gezegd hebbende, Damian's tijd als een vaste klant op Billions is tot een einde gekomen."

Deze maand viert Lewis zijn 51e verjaardag samen met zijn tienerdochters.

Damian Lewis staat op het punt om 'A Spy Among Friends' te headlinen

Lewis' terugkeer naar het VK betekent niet dat hij zijn carrière volledig op pauze zet. Hij is momenteel betrokken bij de productie van A Spy Among Friends, een spionageminiserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Ben Macintyre uit 1992.

Lewis zal opnieuw een hoofdrol spelen, dit keer als Nicholas Elliott, een voormalige, echte MI6-spion. Guy Pearce (The King's Speech, The Hurt Locker) vervoegt hem in de cast als Kim Philby, Elliotts vriend en collega die overloopt naar de Sovjet-Unie.

De show is momenteel in productie in Londen en zal later in de loop van het jaar worden uitgebracht. Voor fans die niet kunnen wachten om Lewis weer op hun scherm te zien, kunnen ze hem als Nicholas Elliott zien op BritBox in het VK en op het on-demand platform van Spectrum in de VS.

De dramaserie speelt zich af in het tijdperk van de Koude Oorlog en zal uit slechts zes afleveringen bestaan. Details over de beloning van Lewis voor de productie zijn nog niet publiekelijk bekend, maar het zal zeker een manier zijn om eventuele verloren toekomstige inkomsten van miljarden goed te maken.

Aanbevolen: