De waarheid over het enorme vermogen van Paul Giamatti

Inhoudsopgave:

De waarheid over het enorme vermogen van Paul Giamatti
De waarheid over het enorme vermogen van Paul Giamatti
Anonim

In Hollywood zijn er maar een handvol acteurs die echt alles hebben gedaan, en Paul Giamatti is een van hen. De Oscar-genomineerde heeft een carrière van tientallen jaren en is sinds de jaren '90 te zien in projecten op het scherm.

Giamatti's doorbraakrol was zelfs in het autobiografische drama Private Parts uit 1997, dat draait om het leven van Howard Stern (de radiopresentator speelde zichzelf). Sindsdien speelde Giamatti in verschillende veelgeprezen films.

In de loop der jaren heeft de in Connecticut geboren acteur ook gewerkt met mensen als George Clooney, Brad Pitt, Meryl Streep, Tom Hanks, Julia Roberts en Tom Cruise.

In de afgelopen jaren is Giamatti niet vertraagd. Sterker nog, hij bleef zijn diverse cv's met projecten aanvullen en vond tijd om wat seriewerk naast zijn films te doen.

Om nog maar te zwijgen, Giamatti slaagde erin om ook succesvol te gaan streamen. Het is duidelijk dat hij zich heeft gevestigd als een van de meest betaalbare acteurs die er zijn. En voor Giamatti verta alt zich dat in een behoorlijk indrukwekkend vermogen.

Paul Giamatti staat bekend om verschillende tv- en filmrollen

Na zijn doorbraakrollen boekte Giamatti meteen meer filmopdrachten. In hetzelfde jaar speelde de acteur samen met Julia Roberts in de klassieke rom-com My Best Friend's Wedding, wat een van Roberts' meest winstgevende films bleek te zijn.

In de film speelde Giamatti de hotelportier die medelijden heeft met Roberts' Jules. Kort daarna boekte de acteur rollen in films als Woody Allen's Deconstructing Harry en de voor een Oscar genomineerde film The Truman Show met Jim Carrey. Rond deze tijd werd Giamatti gecast in Steven Spielbergs oorlogsepos Saving Private Ryan.

Slechts een paar jaar later trok Giamatti speels een apenpak aan voor Tim Burtons Planet of the Apes. Dat betekende dat ik regelmatig op de set een lang en moeizaam make-upproces moest doorlopen. "In het begin was het moeilijk", gaf de acteur toe tijdens een interview met IGN.

“Niet bijzonder prettig; de tanden waren echt hard. De hele opeenhoping van de tanden, de make-up en de beweging maakten het bijna onmogelijk om gewoon de regels te zeggen."

Vanaf hier bleef Giamatti gewoon filmrollen boeken. Hij speelde bijvoorbeeld in komedies zoals Big Fat Liar en Thunderpants en werd vervolgens gecast in Alexander Payne's Sideways.

Hij volgde dit al snel op met een rol in de door Russell Crowe geleide Assepoester, wat Giamatti een Oscar-knik opleverde. De acteur speelde vervolgens in films als The Ides of March, The Illusionist, 12 Years a Slave, The Hangover Part II en Saving Mr. Banks.

Giamatti speelde ook een beetje in superheldenfilms en speelde een rol in de film The Amazing Spider-Man 2 uit 2014. Niet lang daarna voegde de acteur zich bij Dwayne Johnson in de rampenfilm San Andreas en verscheen hij in het biografische drama Straight Outta Compton.

Meer recentelijk nam Giamatti een aantal serierollen op zich, waaronder in het AMC-komedie-drama Lodge 49, dat de acteur-executive produceerde. Daarnaast speelde Giamatti een hoofdrol in Showtime's Billions als onbezonnen Amerikaanse procureur Chuck Rhoades.

Giamatti speelde onlangs in de Netflix-film Gunpowder Milkshake, samen met Karen Gillan, Carla Gugino, Lena Headey, Michelle Yeoh en Angela Bassett. Hij verscheen ook in Disney's live-action-adventure Jungle Cruise met Dwayne Johnson en Emily Blunt (maar hij was niet een van de Easter Eggs van de film).

Wat is het vermogen van Paul Giamatti vandaag?

Recente schattingen schatten het vermogen van Giamatti tussen $ 25 en $ 30 miljoen. Wat de inkomsten betreft, heeft de acteur de laatste tijd een fortuin verdiend in films. Uit rapporten blijkt zelfs dat Giamatti $ 300.000 heeft gekregen voor zijn ondersteunende rol in Jungle Cruise. Het is ook waarschijnlijk dat de acteur een vergelijkbaar tarief heeft weten te bemachtigen voor zijn werk aan Gunpowder Milkshake.

Tegelijkertijd blijft Giamatti inkomsten ontvangen van Billions, die is verlengd voor een zesde en laatste seizoen.

In de show deelde Giamatti ooit een topfactuur met voormalig co-ster Damian Lewis (hij verliet de serie na vijf seizoenen). Rapporten gaven aan dat Lewis ongeveer $ 250.000 per aflevering ontving, dus het is logisch dat Giamatti hetzelfde werd betaald.

Bovendien, aangezien hij de enige hoofdrolspeler in de serie wordt, is het ook mogelijk dat de acteur al een betere deal voor zichzelf heeft onderhandeld.

Het is ook vermeldenswaard dat Giamatti's productiebedrijf, Touchy Feely Films, in de loop der jaren betrokken is geweest bij diverse projecten. Deze omvatten Giamatti's films Pretty Bird, John Dies at the End, All is Bright en de kortstondige serie Lodge 49. Het bedrijf was zelfs betrokken bij de productie van het WGN-misdaaddrama Outsiders.

En als het gaat om toekomstige inkomsten, lijkt het erop dat het huidige vermogen van Paul Giamatti zal blijven groeien; hij is klaar om miljoenen meer binnen te halen. De ervaren acteur is al gehecht aan twee grote aankomende films. Deze omvatten het Payne-komedie-drama The Holdovers en San Andreas 2.

Aanbevolen: