De meest indrukwekkende wereldrecords van Rihanna

Inhoudsopgave:

De meest indrukwekkende wereldrecords van Rihanna
De meest indrukwekkende wereldrecords van Rihanna
Anonim

Barbadiaanse zangeres Rihanna werd beroemd in 2005 met de release van haar debuutsingle "Pon de Replay" en sindsdien is ze vrijwel niet te stoppen. Hoewel het vijf jaar geleden is sinds de release van haar laatste album Anti en fans reikhalzend uitkijken naar nieuwe muziek van de zangeres, heeft RiRi zich bezig gehouden met haar cosmeticamerk Fenty Beauty en modehuis Fenty - evenals rollen in blockbusters als Valerian en de Stad van duizend planeten, Ocean's 8 en Guava Island.

Vandaag bekijken we welke wereldrecords de beroemde zanger momenteel heeft. Gezien het feit dat Rihanna al meer dan 15 jaar in de entertainmentindustrie zit, is het zeker geen verrassing dat de Barbadiaanse zangeres hier en daar een paar records heeft gebroken!

6 Rihanna is de rijkste vrouwelijke muzikant

Laten we beginnen met het feit dat volgens Guinness World Records Rihanna momenteel de rijkste vrouwelijke muzikant is. Hoewel RiRi niet de enige muzikant in de industrie is die erin is geslaagd om meer dan tien jaar relevant te blijven, is ze zeker de rijkste. Volgens Celebrity Net Worth wordt de Barbadiaanse zanger momenteel geschat op een vermogen van $ 1,7 miljard. Hoewel RiRi in de eerste plaats een muzikant is, komt een groot deel van haar vermogen uit haar Fenty Beauty Line, die meer dan $ 100 miljoen aan inkomsten genereert. De zangeres is ook eigenaar van een deel van het lingeriemerk Savage X Fenty dat momenteel ongeveer $ 1 miljard waard is. Met al deze bedrijven die de zangeres runt, is het geen verrassing dat ze zo rijk is!

5 Haar album 'ANTI' is het meest gestreamde album op Spotify

In 2016 bracht RiRi haar achtste studioalbum uit getiteld Anti en het werd meteen een enorme hit. Het album verkocht maar liefst 11 miljoen stuks en het staat zeker bekend als een van de beste werken van de zanger. Volgens Guinness World Records is Anti het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest op Spotify.

Rihanna heeft dit record in handen sinds 2016, toen het album maar liefst 1,6 miljard keer werd gestreamd op de streamingdienst. De nummers van het album die het meest werden gestreamd zijn "Work" (met Drake), "Needed Me" en "Love on the Brain".

4 Rihanna heeft de meeste MTV VMA-nominaties voor 'Beste samenwerking'

Volgende op de lijst is het record voor de meeste MTV VMA-nominaties voor Beste Samenwerking die Rihanna deelt met zangeres Ariana Grande. Beide artiesten werden zes keer genomineerd in deze categorie - RiRi brak het record op 16 juli 2018, terwijl Ariana Grande haar op 30 juli 2020 vergezelde. Rihanna werd in 2011 genomineerd voor het nummer "All of the Lights" (met Kanye West en Kid Cudi), in 2014 voor het nummer "The Monster" (met Eminem), in 2016 voor het nummer "This Is What You Came For" (met Calvin Harris) en "Work" (met Drake), in 2017 voor het nummer "Wild Thoughts" (met DJ Khaled en Bryson Tiller), en in 2018 voor het nummer "Lemon" (met N. E. R. D).

3 De zangeres is de vrouwelijke artiest met de meeste Amerikaanse nummer 1-singles in een jaar

Laten we verder gaan met het feit dat volgens Guinness World Records Rihanna de vrouwelijke artiest is met de meeste Amerikaanse nr. 1 singles in een jaar.

De zangeres brak dit record in 2010 toen ze vier hits had die nummer één werden op de Amerikaanse Hot 100. De nummers waren "Rude Boy", "Love The Way You Lie" (met Eminem), "What's My Name ?" (met Drake) en "Only Girl (In The World)".

2 en zij is de eerste vrouwelijke artiest die in vijf opeenvolgende jaren nummer 1 singles in het VK heeft

Een ander record van RiRi is dat ze de eerste vrouwelijke artiest is die in vijf opeenvolgende jaren nummer 1 in het VK heeft. De zangeres brak dit record in 2011 met singles van haar vijfde studioalbum Loud. Enkele van RiRi's nummers die de eerste plaats innamen, zijn "Only Girl (In The World)", "What's My Name?", "Run This Town", "Take A Bow" en "Umbrella".

1 Ten slotte is RiRi de eerste die 100 miljoen RIAA-enkele certificeringen beha alt

En tot slot, het afronden van de lijst is het record voor de eerste act die 100 miljoen RIAA-single-certificeringen behaalde. RiRi bereikte dit in juni 2015 toen de Recording Industry Association of America (RIAA) aankondigde dat de Barbadiaanse zangeres de eerste muzikale act werd die 100 miljoen gouden (500.000 eenheden) en platina (1 miljoen eenheden) single sales-certificeringen in de VS behaalde.. Enkele van de meest opvallende hits die de zangeres hielpen om dit record te bereiken, zijn "We Found Love", "Stay", "What's My Name?" en "Only Girl (In the World)". Met dit record liet Rihanna artiesten als Taylor Swift (89,5 miljoen RIAA enkele certificeringen), Katy Perry (79 miljoen RIAA enkele certificeringen), Kanye West (46,5 miljoen RIAA enkele certificeringen) en Lady Gaga (39,5 miljoen RIAA enkele certificeringen) achter zich..

Aanbevolen: