Rihanna's meest indrukwekkende Guinness World Records

Inhoudsopgave:

Rihanna's meest indrukwekkende Guinness World Records
Rihanna's meest indrukwekkende Guinness World Records
Anonim

Muzikant Rihanna werd beroemd in 2005 met de release van haar debuutsingle "Pon de Replay" en sindsdien is ze een vaste waarde in de muziekindustrie. Tegenwoordig wordt de Bardabische zangeres beschouwd als een van de meest getalenteerde, succesvolle en trendsettende muzikanten van haar generatie met miljoenen trouwe fans over de hele wereld.

Gezien het feit dat RiRi al meer dan 15 jaar in de branche zit, is het zeker geen verrassing dat ze hier en daar een Guinness World Record brak. Vandaag bekijken we de meest indrukwekkende records waar Rihanna over kan opscheppen. Van de rijkste vrouwelijke muzikant in de fabriek tot de eerste artiest ooit die 100 miljoen RIAA-single-certificeringen behaalde - blijf scrollen om te zien hoe RiRi geschiedenis schreef!

7 Rijkste vrouwelijke muzikant

Om de lijst af te trappen is het feit dat Rihanna momenteel het record heeft als rijkste vrouwelijke muzikant. De Barbadiaanse zangeres brak het record op 4 augustus 2021, toen haar vermogen werd geschat op 1,7 miljard dollar. Terwijl de zangeres beroemd werd vanwege haar muziek, verdiende ze het grootste deel van haar geld via haar mode- en beautymerk Fenty.

6 Meest gestreamde album op Spotify door een vrouwelijke artiest

Volgende op de lijst is het record voor "Meest gestreamde album op Spotify door een vrouwelijke artiest", dat Rihanna momenteel ook bezit. RiRi brak het record in 2016 toen haar achtste studioalbum Anti maar liefst 1, 6 miljard keer werd gestreamd op het populaire muziekstreamingplatform.

Enkele van de meest gestreamde nummers van het hitalbum zijn 'Work' met Drake, 'Needed Me' en 'Love on the Brain'.

5 Meeste opeenvolgende jaren met een Britse nummer 1 single

Laten we verder gaan met het record voor "Meest opeenvolgende jaren met een UK No.1 single", die momenteel in handen is van drie acts: Elvis Presley, The Beatles en Rihanna. Elvis brak het record in de periode 1957-63, de Beatles kwamen bij de club in de jaren 1963-69, en meest recentelijk werd Rihanna de eerste vrouw die de nummer 1-singles in zeven opeenvolgende jaren behaalde. De zangeres sloot zich aan bij het record met haar succes in de jaren 2007-13. De Barbadiaanse zangeres voegde zich bij Elvis Presley en The Beatles op 9 november 2013, toen het nummer "The Monster", waarop ze samenwerkte met rapper Eminem, bovenaan de officiële UK Singles Chart debuteerde.

4 Meeste MTV VMA-nominaties voor beste samenwerking

Een andere plaat die Rihanna deelt met een andere artiest is die voor 'De meeste MTV VMA-nominaties voor beste samenwerking'. Rihanna brak dat record op 16 juli 2018, toen ze voor de zesde keer genomineerd werd in de categorie Beste Samenwerking - dit keer voor het nummer "Lemon" dat ze samen met N. ERD RiRi hield dit record in haar eentje tot 30 juli 2020, toen Ariana Grande haar vergezelde toen ze dat jaar twee keer genomineerd was in die categorie - voor haar samenwerkingen met Justin Bieber op "Stuck With U" en Lady Gaga op "Rain on Me".

3 Meest gevolgde artiest op Songkick

Volgende op de lijst is het record voor "Meest gevolgde artiest op Songkick", dat de Barbadiaanse zanger ook bezit. RiRi brak dit record op 25 februari 2020, toen ze werd gevolgd door 3.867, 117 fans op Songkick.

Na Rihanna zijn Coldplay (3, 840, 257 fans) Drake (3, 759, 150 fans), Eminem (3, 713, 517 fans) en Maroon de meest gevolgde artiesten op de live-muziekevenementen 5 (3, 369, 601 ventilatoren).

2 Meest opeenvolgende weken op nummer 1 in de UK Singles Chart (Solo Female)

Een ander behoorlijk indrukwekkend record dat de Barbadiaanse zangeres bezit, is "Meeste opeenvolgende weken op nummer 1 op de Britse singles-hitlijst (solo vrouwelijk)." Rihanna brak dit record in 2007 met haar hit "Umbrella." De getalenteerde muzikant deelt dit record met wijlen zangeres Whitney Houston wiens nummer "I Will Always Love You" 10 opeenvolgende weken bovenaan de Britse hitlijst stond, vanaf 5 december 1992. tot 6 februari 1993. Rihanna's "Umbrella" bereikte hetzelfde door op nummer 1 te staan van 26 mei 2007 tot 28 juli 2007.

1 Eerste daad om 100 miljoen RIAA enkele certificeringen te behalen

En tot slot, het afronden van de lijst is het feit dat Rihanna de eerste act is die 100 miljoen RIAA-single-certificeringen beha alt. Op 30 juni 2015 kondigde de Recording Industry Association of America aan dat de zanger van Barbados de eerste muzikant is geworden die "100 miljoen gouden (500.000 eenheden) en platina (1 miljoen eenheden) single sales-certificeringen in de VS heeft behaald." Enkele van de meest succesvolle singles die RiRi hielpen om dit record te bereiken, zijn de 9x multi-platina "We Found Love" en drie 6x multi-platina hits: "Stay", "What's My Name?" en "Alleen meisje (in de wereld)." Als het op dit record aankomt, wordt Rihanna gevolgd door Taylor Swift die 89,5 miljoen RIAA-single-certificeringen behaalde, Katy Perry die 79 miljoen RIAA-single-certificeringen behaalde, Kanye West die 46,5 miljoen RIAA-singles behaalde, en Lady Gaga die 39,5 miljoen RIAA-singles behaalde. certificeringen.

Aanbevolen: