Drake's meest indrukwekkende Guinness World Records

Inhoudsopgave:

Drake's meest indrukwekkende Guinness World Records
Drake's meest indrukwekkende Guinness World Records
Anonim

Canadese muzikant Drake is al meer dan tien jaar succesvol in de rapindustrie, dus het is zeker geen verrassing dat de rapper een paarGuinness World Records Per slot van rekening heeft de 34-jarige in de loop der jaren zes studio-albums, drie compilatie-albums, twee extended play, zeven mixtapes en 139 singles uitgebracht - wat zeker niet iets is dat veel artiesten hebben kan opscheppen.

Vandaag bekijken we de meest indrukwekkende platen van Drake. Van welke plaat zanger Rihanna hij heeft verslagen tot hoeveel Billboard Music Awards hij in één jaar heeft gewonnen - blijf scrollen om erachter te komen!

8 Meeste Amerikaanse singles in de hitlijsten door een soloartiest

Het begin van de lijst is het feit dat Drake momenteel het record heeft voor "De meeste Amerikaanse singles-hitlijsten van een soloartiest." De Canadese rapper brak het record op 21 maart 2020, toen hij debuteerde op nummer 89 met zijn 208e inzending, 'Oprah's Bank Account'. Voorafgaand aan Drake was het record in handen van de Glee Cast, die 207 inzendingen had.

7 Meeste streams voor nummers van één album in een week (VS)

De volgende op de lijst is het record voor "Most streams for tracks from one album in a week (USA)", dat Drake op 8 april 2017 brak. In de Billboard's Streaming Songs-hitlijsten van die week had de Canadese rapper een maar liefst 21 nummers van zijn nummer 1-album More Life - A Playlist van October Firm, en ze werden een record van 384,8 miljoen keer gestreamd. De meest populaire nummers in die week waren "Passionfruit", "Portland", "Free Smoke", "Gyalchester" en "Sacrifces" - die allemaal debuteerden in de Top 10. Daarmee brak Drake zijn eigen record van mei 2016 toen hij 245,1 miljoen streams van nummers van zijn album Views heeft.

6 Meeste streams op Spotify in één jaar voor een mannelijke muzikant

Een ander vrij belangrijk Guinness World Record dat Drake bezit, is "De meeste streams op Spotify in één jaar voor een mannelijke muzikant."

De rapper brak dit record in 2016 toen zijn liedjes maar liefst 5,8 miljard keer werden gestreamd. Daarnaast was Drake in 2016 ook de meest gestreamde artiest op Spotify.

5 Meest gestreamde act op Spotify

Terwijl Drake in 2016 de meest gestreamde artiest op Spotify was, heeft de Canadese rapper ook het record voor 'Meest gestreamde act op Spotify' - alle jaren samen. De muzikant brak dit record op 27 april 2021, met maar liefst 37,9 miljard streams op Spotify. Het populairste nummer van de muzikant op het platform is "One Dance", dat 2,01 miljard keer is gestreamd - dat in de top vijf van meest gestreamde Spotify-nummers staat achter "Shape of You" van Ed Sheeran, Tones and I's "Dance Monkey", Post Malone's "Rockstar" en "Blinding Lights" van The Weeknd."

4 Grootst verkopende digitale artiest (VS)

De volgende op de lijst is het record voor "Biggest-selling digital artist (US)" dat Drake sinds 29 juni 2018 in zijn bezit heeft. Op die dag kondigde de Recording Industry Association of America aan dat hij gecertificeerd was voor 142 miljoen digitale singles. Achter Drake staan artiesten als Rihanna (124 miljoen digitale singles), Taylor Swift (108,5 miljoen digitale singles), Eminem (107,5 miljoen digitale singles) en Katy Perry (98 miljoen digitale singles).

3 Meeste Billboard Music Awards gewonnen door een artiest in één jaar

Een ander record dat de Canadese ster heeft, is 'De meeste Billboard Music Awards gewonnen door een artiest in één jaar'. Drake brak dit record op 21 mei 2017, toen hij 13 prijzen won bij de Billboard Music Awards.

Dat jaar nam de rapper prijzen mee naar huis in de categorieën Topartiest, Top Hot 100-artiest, Top mannelijke artiest, Top Billboard 200-artiest, Topnummerverkoopartiest, Topstreaming-nummerartiest, Top Rap-artiest, Top Billboard 200-album, Top Rap Album, Top Streaming Nummer (Audio), Top R&B Nummer, Top R&B Samenwerking en Top Rap Tour. Het lijdt geen twijfel dat 2017 een geweldig jaar was voor de Candiaanse ster!

2 Meest opeenvolgende weken in de top 10 van de Amerikaanse Hot 100 (mannelijk)

Op 17 september 2016 brak Drake het record voor "Meeste opeenvolgende weken in de Top 10 van de Amerikaanse Hot 100 (mannen) met een indrukwekkende 51 opeenvolgende weken in de Top 10. Drake begon het record op 3 oktober 2015, toen zijn hit "Hotline Bling" naar nummer 9 klom. Andere nummers die de muzikant hielpen dit record te breken, zijn onder meer "One Dance" en "Summer Sixteen". een Top 10-reeks van 45 weken.

1 Meest gestreamde album op Apple Music in 24 uur

En tot slot, het afronden van de lijst is het feit dat Drake momenteel het record heeft voor 'Meest gestreamde album op Apple Music in 24 uur'. De Canadese ster brak dit record op 29 juni 2018, toen zijn dubbelalbum Scorpion op de dag van release maar liefst 170 miljoen keer werd gestreamd op Apple Music. Het is veilig om te zeggen dat al deze platen bewijzen dat Drake een van de meest getalenteerde (en populaire) rappers van zijn generatie is!

Aanbevolen: