Lady Gaga's meest indrukwekkende Guinness World Records

Inhoudsopgave:

Lady Gaga's meest indrukwekkende Guinness World Records
Lady Gaga's meest indrukwekkende Guinness World Records
Anonim

Muzikant Lady Gaga werd in 2007 beroemd met haar debuutsingle " Just Dance" en sindsdien wordt ze beschouwd als een van de meest getalenteerde popmuzikanten in de industrie. Gezien het feit dat de zangeres al meer dan tien jaar in de industrie zit, is het zeker geen verrassing dat ze een aantal indrukwekkende Guinness World Records heeft gebroken. van succesvolle hits en ze heeft zichzelf zelfs bewezen als actrice.

Vandaag bekijken we over welke plaat Lady Gaga echt kan opscheppen. Van geschiedenis schrijven bij de Academy Awards tot superpopulair zijn op Wikipedia - blijf scrollen om te zien welke records de ster brak!

9 Meest gedownloade vrouwelijke act in een jaar (VS)

Om de lijst af te trappen is het feit dat Lady Gaga het record heeft voor 'meest gedownloade vrouwelijke act in een jaar (VS)'. De getalenteerde muzikant brak het record in 2009 toen ze 11,1 miljoen downloads in de VS verkocht. Het is absoluut indrukwekkend dat Lady Gaga dit record al zo lang vasthoudt.

8 Meeste nominaties voor MTV Music Video Awards in één jaar

De volgende op de lijst is het record voor "Meeste MTV Music Video Awards-nominaties in één jaar", dat Lady Gaga in 2010 brak. Dat jaar werd Lady Gaga's hit "Bad Romance" genomineerd in de categorieën Video of the Year, Beste vrouwelijke video, beste popvideo, beste dansvideo, beste art-direction, beste choreografie, beste cinematografie, beste regie, beste montage en beste speciale effecten. Daarnaast werd het nummer "Telephone" met Beyoncé genomineerd in de categorieën Video of the Year, Best Collaboration en Best Choreography. In totaal werd de popster 13 keer genomineerd.

7 Meeste weken op de Amerikaanse hitlijst met digitale nummers

De zanger heeft ook het record voor "Meeste weken op de US Hot Digital Songs-hitlijst." Lady Gaga brak dit record met haar hit "Poker Face", die in 2009 en 2010 maar liefst 83 weken op de US Hot Digital Songs stond.

De popdiva houdt het record al meer dan tien jaar vast en het lijkt erop dat niemand het kan verbreken.

6 Meest bekeken Wikipedia-pagina voor een persoon (vrouw)

Een ander indrukwekkend record dat Lady Gaga bezit, is dat van 'Meest bekeken Wikipedia-pagina voor een muzikant (vrouw)'. De Wikipedia-pagina van de zanger werd tussen 1 december 2007 en 30 juni 2016 naar schatting 80 miljoen keer bekeken. De enige mensen die meer views op Wikipedia hebben, zijn Barack Obama en Michael Jackson.

5 Meeste Best Pop Duo/Group Performance Awards gewonnen bij de Grammy's

Volgende op de lijst is het record voor 'Meest beste Pop Duo/Group Performance-prijzen gewonnen bij de Grammy's'. Lady Gaga brak dit record op 4 maart 2021, toen ze de enige artiest werd die deze prijs meer dan eens won. Lady Gaga won het in 2019 voor het duet "Shallow" met Bradley Cooper - en ze won het opnieuw in 2021 voor haar duet "Rain on Me" met Ariana Grande.

4 Eerste vrouwelijke artiest die drie 10-miljoen verkochte singles beha alt

Een ander record waar een popster over kan opscheppen, is dat ze de eerste vrouwelijke artiest is die drie 10 miljoen verkochte singles heeft behaald. Lady Gaga brak dit record op 8 december 2020. De zangeres heeft drie singles meer dan 10 miljoen keer verkocht - 'Just Dance', 'Poker Face' en 'Bad Romance'.

In 2018 voegde Gaga een vierde single toe aan de plaat - haar duet "Shallow" met Bradley Cooper. Dit betekent dat Lady Gaga momenteel vier singles heeft die meer dan tien miljoen keer zijn verkocht en daarmee heeft ze artiesten als Katy Perry, Rihanna en Adele achter zich gelaten.

3 meest cumulatieve weken op de UK Singles Chart in één jaar

Het record voor "Meest cumulatieve weken op de UK Singles Chart in één jaar" is het volgende jaar dat de popdiva brak. In 2009 stond de zangeres in totaal 150 weken in de UK Singles Chart - waarvan 90 in de Top 40. Lady Gaga brak dit record met haar hits "Just Dance", "Poker Face", "Paparazzi", "Lovegame. " en "Slechte Romantiek."

2 snelst verkopende digitale album (VS)

Lady Gaga heeft momenteel ook het record voor 'Snelst verkopende digitale album (VS)'. De zangeres brak dit record met haar tweede studioalbum Born This Way. Het album had een indrukwekkende verkoop van 662.000 in de eerste week en debuteerde op nummer 1 op 11 juni 2011.

1 eerste persoon die in één jaar wordt genomineerd voor beste actrice en beste nieuwe nummer bij de Oscars

En tot slot, om de lijst af te ronden, is het feit dat Lady Gaga ook de eerste persoon is die in één jaar tijd is genomineerd voor Beste Actrice en Beste Nieuwe Lied bij de Oscars. De ster werd in 2019 in beide categorieën genomineerd - in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van zangeres Ally Maine in de remake van A Star is Born en in de categorie Best New Song voor de hit "Shallow" die ze samen met co-ster speelde Bradley Cooper.

Aanbevolen: