Billie Eilish' meest indrukwekkende Guinness World Records

Inhoudsopgave:

Billie Eilish' meest indrukwekkende Guinness World Records
Billie Eilish' meest indrukwekkende Guinness World Records
Anonim

Musicus Billie Eilish trok in 2015 de aandacht van de muziekindustrie met haar debuutsingle " Ocean Eyes" Vier jaar later Billie Eilish werd een van de meest populaire muzikanten met de release van haar debuutstudioalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go?. De zangeres - die in december 20 wordt - is sindsdien een vaste waarde geworden in de wereld van de rijken en beroemdheden en het lijdt geen twijfel dat de wereld nog veel meer van haar zal horen.

Vandaag bekijken we enkele van de meest indrukwekkende Guinness World Records die de muzikant bezit. Van het schrijven van geschiedenis bij de Grammy Awards tot een van de meest gezochte celebs op internet - blijf scrollen om erachter te komen welke records de jonge zangeres heeft gebroken!

7 Meest bekeken Wikipedia-pagina voor een post-millennial (generatie Z)

De lijst aftrappen is het record voor "Meest bekeken Wikipedia-pagina voor een post-millennial (Generatie Z)." Billie Eilish brak dit record op 5 mei 2021, met maar liefst 39 miljoen views op haar Wikipedia-pagina. Voorafgaand aan de getalenteerde muzikant was dit record in handen van Willow Smith en Millie Bobby Brown. Billie Eilish werd geboren op 18 december 2001 en is momenteel 19 jaar oud.

6 Eerste vrouwelijke artiest die alle vier de Grammy Award-algemene veldcategorieën wint tijdens één enkele ceremonie

Billie Eilish schreef ook geschiedenis bij de Grammy Awards 2020, toen ze de eerste vrouwelijke artiest werd die alle vier de algemene categorieën van de Grammy Award won tijdens één enkele ceremonie. Die avond ging Billie Eilish met de prijs naar huis in de categorieën Album van het Jaar (voor haar debuutstudioalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go?), Song of the Year en Record of the Year (beide voor Bad Guy”) en Beste Nieuwe Artiest.

De enige artiest die op één avond nog meer won, is Christopher Cross die in 1981 vijf Grammy's won (Album of the Year, Song of the Year, Record of the Year, Best New Artist en Best Arrangement).

5 jongste muzikant die een James Bond-themanummer schrijft en opneemt

De volgende op de lijst is het feit dat Billie Eilish de jongste muzikant is die een James Bond-themalied heeft geschreven en opgenomen. De zangeres was 18 jaar oud toen ze op 13 februari 2020 "No Time to Die" uitbracht - het themalied voor de aankomende James Bond-film met dezelfde naam. Voorafgaand aan Billie Eilish was het record in handen van de Britse muzikant Sam Smith, die 23 jaar oud was toen hij "Writing's on the Wall" uitbracht voor de Bond-film Spectre uit 2015.

4 Meest opeenvolgende platen van het jaar gewonnen bij de Grammy's

Een ander Grammy-gerelateerd record dat Billie Eilish in zijn bezit heeft, is dat voor "Meest opeenvolgende Record of the Year-awards gewonnen bij de Grammy's." Billie won twee opeenvolgende Record of the Year awards bij de Grammy's met de nummers "Bad Guy" in 2020 en "Everything I Wanted" in 2021. Billie Eilish deelt deze plaat met Roberta Flack die de prijs won in 1973 en 1974 en U2 die gewonnen in 2000 en 2001.

3 Meeste streams op Spotify in één jaar (vrouwelijk)

Laten we verder gaan met het record voor "Meeste streams op Spotify in één jaar (vrouwelijk)", dat Billie Eilish ook bezit. De muzikant brak het record in 2019 toen haar liedjes meer dan 6 miljard keer werden gestreamd op Spotify.

Voorafgaand aan Billie Eilish behoorde het record toe aan Ariana Grande, die in 2018 meer dan 3 miljard streams had. Momenteel is het record voor "Meeste streams op Spotify in één jaar" in handen van rapper en zanger Bad Bunny wiens liedjes werden in 2020 8,3 miljard keer gestreamd op Spotify.

2 Winnaar jongste album van het jaar bij de Grammy Awards

Volgende op de lijst is nog een ander Grammy-gerelateerd record - deze keer hebben we het over Jongste soloartiest die Album van het Jaar wint bij de Grammy Awards. Billie Eilish brak het record op 26 januari 2020, toen ze 18 jaar en 39 dagen oud was. Die avond won de zangeres in de categorie Album van het Jaar met haar debuutalbum When We All Fall Asleep Where Do We Go?. Voorafgaand aan de zangeres was het record tien jaar in handen van Taylor Swift toen ze de prijs in 2010 won met haar album Fearless - op het moment dat ze 20 jaar oud was.

1 Meest gezochte muzikant en vrouw op internet (huidig)

En tot slot sluiten we de lijst af met twee Guinness World Records die Billie Eilish bezit - "Meest gezochte vrouw op internet (huidig)" en "Meest gezochte muzikant op internet (vrouwelijke, huidig)." Billie Eilish is nog geen 20 jaar oud, maar ze heeft al een indrukwekkende carrière en verschillende Guinness World Records om over op te scheppen. Het lijdt geen twijfel dat de getalenteerde zangeres in de toekomst meer records zal breken als ze nieuwe muziek uitbrengt!

Aanbevolen: