Dit zijn de meest indrukwekkende Guinness-wereldrecords van Eminem

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest indrukwekkende Guinness-wereldrecords van Eminem
Dit zijn de meest indrukwekkende Guinness-wereldrecords van Eminem
Anonim

Rapper Eminem is absoluut een van de meest getalenteerde artiesten van zijn generatie. De muzikant werd begin jaren 2000 beroemd en sindsdien is hij een van de weinige rappers die erin slaagde succesvol te blijven. In de loop van zijn carrière bracht Eminem 11 studioalbums, één compilatiealbum, één EP, twee soundtrackalbums, twee samenwerkingsalbums en twee boxsets uit. Naast muziek hield de rapper zich ook bezig met acteren - hij speelde in 2002 in het muziekdrama 8 Mile en hij verscheen in de films The Wash, Grappige mensen , en Het interview.

Vandaag bekijken we enkele van Eminems meest indrukwekkende Guinness World Records. De muzikant zit zeker lang genoeg in de industrie om er een belangrijk stempel op te drukken - en deze platen bewijzen dat absoluut alleen maar. Van supersnel rappen tot een zeer unieke woordenschat - blijf scrollen om enkele van de meest indrukwekkende platen van de artiest te zien!

6 Meeste woorden in een hit single

We trappen de lijst af met het feit dat Eminem momenteel het record heeft in 'De meeste woorden in een hitsingle'. Volgens Guinness World Records heeft de rapper het record in handen sinds 2013 - of beter gezegd sinds 15 oktober 2013, toen "Rap God" werd uitgebracht als derde single van Eminem's achtste studioalbum, The Marshall Mathers LP 2. De rapper wist maar liefst 1.560 woorden te rappen in 6 minuten en 4 seconden, wat een gemiddelde is van 4,28 woorden per seconde!

5 Meest opeenvolgende nummer 1 op de Amerikaanse albumlijst

Volgende op de lijst is het record voor "meest opeenvolgende nummer 1 op de Amerikaanse albumlijst." De rapper is de eerste muzikant die 10 opeenvolgende nummer 1-albums op de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst heeft - een record dat hij brak toen zijn studioalbum Music to be Murdered in januari 2020 werd uitgebracht.

Momenteel staat rapper Kanye West vlak achter Eminem met negen opeenvolgende nummer 1 op de Amerikaanse albumlijst. Andere platen van Eminem die hem in staat stelden om dit record vast te houden zijn Kamikaze (2018), Revival (2017), The Marshall Mathers LP 2 (2013), Recovery (2010), Relapse (2009), Curtain Call: The Hits (2005), Encore (2004), The Eminem Show (2002) en The Marshall Mathers LP (2000).

4 snelste rap in een hit single

Naast het record voor de meeste woorden in een hitsingle, heeft Eminem ook het record voor 'Snelste rap in een hitsingle'. De zanger bezit dit record sinds 25 januari 2020, toen zijn nummer 1 single "Godzilla" werd uitgebracht. In een deel van het nummer rapt de rapper 225 woorden in 30 seconden - 7,5 woorden per seconde. Daarmee brak hij zijn eigen record dat hij vasthield als een functie op Nicki Minaj's hit "Majesty" uit 2018, waarin hij 78 woorden rapte in 12 seconden - 6.5 woorden per seconde. Daarvoor had Eminem ook het record met zijn hit "Rap God" uit 2013 waarin ze 97 woorden rapte in 15 seconden - 6,46 woorden per seconde.

3 Meeste likes voor een muzikant op Facebook (mannelijk)

Een ander Guinness World Record dat Eminem bezit, is 'Meest likes voor een muzikant op Facebook (mannelijk)'. De rapper heeft dit record sinds 22 april 2021 in zijn bezit.

Vanaf april 2021 heeft Eminem 91, 678, 128 likes op zijn Facebook-pagina, wat hem de populairste mannelijke muzikant op het socialemediaplatform maakte. Achter de ster staan muzikanten Justin Bieber, Michael Jackson en Bob Marley. Als het om muzikanten gaat, staat Eminem op de derde plaats na Shakira en Rihanna.

2 snelst verkopende rapartiest

De volgende op de lijst is het feit dat de muzikant ook het record heeft voor 'snelst verkopende rapartiest'. De rapper heeft dit record in handen sinds The Marshall Mathers LP in mei 2000 werd uitgebracht. Het album verkocht in de eerste week in de VS een record van 1,76 miljoen keer. Eminem heeft zeker bewezen dat hij een van de weinige rappers van zijn generatie is die meer dan twee decennia succesvol en relevant is gebleven. Het is veilig om te zeggen dat er veel kunnen rappen, maar niet veel kunnen zo snel rappen als de 48-jarige!

1 Grootste woordenschat voor een artiest

En tot slot, de lijst wordt afgerond met het feit dat Eminem het record 'Grootste woordenschat voor een artiest' heeft. Gebaseerd op een studie van juni 2015 door Musixmatch waarin de 99 bestverkochte acts aller tijden werden bekeken, heeft de rapper de grootste woordenschat in de branche. Volgens de studie gebruikte Eminem 8.818 unieke woorden in zijn muziek. De ster wordt gevolgd door Jay Z op de tweede plaats (met 6.899 unieke woorden), 2Pac op de derde plaats (6.569 unieke woorden), Kanye West op de vierde plaats (5.069 unieke woorden) en Bob Dylan op de vijfde plaats (4. 883 unieke woorden). Degenen die fans zijn van de rapper weten zeker dat Eminem geen onbekende is in een aantal zeer creatieve woorden!

Aanbevolen: