Sarah Jessica Parker vond deze beruchte scène in 'The Family Stone' ondraaglijk om te filmen

Inhoudsopgave:

Sarah Jessica Parker vond deze beruchte scène in 'The Family Stone' ondraaglijk om te filmen
Sarah Jessica Parker vond deze beruchte scène in 'The Family Stone' ondraaglijk om te filmen
Anonim

The Family Stone wordt door veel fans beschouwd als een van de beste kerstfilms van de jaren 2000. De feestelijke dramedy met in de hoofdrol Sarah Jessica Parker en Diane Keaton markeerde de terugkeer van Parker naar het grote scherm na haar superster-lanceringstijd op Sex and the City.

In tegenstelling tot veel andere kerstfilms, heeft The Family Stone donkere thema's en veel momenten die je hart raken en ervoor zorgen dat kijkers willen huilen (niet van het soort geluk dat je gewoonlijk voelt met Kerstmis).

Het bevat ook een aantal scènes die voor sommige acteurs moeilijk te filmen waren.

Sarah Jessica Parker is openhartig over haar tijd dat ze aan de kerstfilm werkte en vond het vooral 'ondraaglijk' om een ongemakkelijke scène te filmen waarin haar personage haar voet in haar mond stopt.

De film 'The Family Stone'

The Family Stone is een populaire kerstfilm met Sarah Jessica Parker, Diane Keaton en Rachel McAdams in de hoofdrollen. De film bevat ook Claire Danes, Dermot Mulroney en Luke Wilson.

De plot, die is geïnspireerd op het echte leven, volgt een vrouw genaamd Meredith, die met haar vriend Everett naar huis gaat om zijn familie met Kerstmis te ontmoeten.

Helaas eindigt de ontmoeting in een ramp, waarbij bijna de hele familie van Everett een hekel krijgt aan Meredith. Meredith voelt zich geïsoleerd tussen Everetts familie en belt haar zus om zich bij haar aan te sluiten.

Het personage van Meredith, gespeeld door Sarah Jessica Parker, is georganiseerd, gereserveerd en een beetje koud. Ze weet vaak niet hoe ze de kamer moet lezen en zegt dingen die ongepast en kwetsend zijn.

Merediths pijnlijke dialoog bereikt een kookpunt in een beruchte scène die Parker moeilijk kon filmen.

De scène die Sarah Jessica Parker "ondraaglijk" vond

In de beruchte scene zit Meredith op kerstavond met Everetts familie aan tafel.

Terwijl Everetts broer Thad, die homo is, van plan is een kind te adopteren met zijn partner Patrick, begint Meredith hen te ondervragen over het onderwerp 'natuur versus opvoeding'.

Ze beledigt het paar vervolgens door te zeggen dat niemand ervoor zou kiezen om een homoseksueel kind te krijgen als ze het konden helpen.

Thads ouders haasten zich om hem te verdedigen en schreeuwen tegen Meredith dat ze moet stoppen met praten. Terwijl ze overstuur de tafel verlaat, laat Thads moeder Sybill hem weten dat ze van hem houdt.

Wat Sarah Jessica Parker zei over het filmen van de scène

Natuurlijk maakte de inhoud van de scène het een uitdaging voor Parker om te filmen. In een interview met Vulture onthulde de actrice dat het 'ondraaglijk' was, vooral vanwege de stiltes die bij de scène hoorden.

"Ik wilde niet dat dat gemakkelijk zou zijn, en ik wilde niet dat het vertrouwd aanvoelde", herinnert ze zich.

"Ze doet zo haar best om een argument te verdedigen - om natuurlijk heel snel te corrigeren - maar het is een lang gekoesterde overtuiging", vervolgde ze, terwijl ze de gevoelens en het denkproces van haar personage uitlegde.

“Ze komt hier niet op als een gespreksonderwerp. Het is niet alsof je meedoet en zegt: "Ik vroeg me gewoon af: 'Heb je ooit gedacht dat het misschien makkelijker zou zijn als je die keuze niet had gemaakt, of als dit niet jouw leven was?'"

SJP legde uit: Dat is veel pijnlijker omdat het zo onthullend over haar was, maar ze was ook zo alleen. En ja, alle acteurs keken naar me. Ik wilde me geïsoleerd voelen, dus het was ondraaglijk, maar het voelde zo passend.”

Hoe ze zich voelde over het werken met Diane Keaton

In hetzelfde interview onthulde Parker dat ze aanvankelijk nerveus was over de samenwerking met Diane Keaton, hoewel de twee eerder hadden samengewerkt aan The First Wives Club.

"Ik heb niet veel tijd met haar voor de camera doorgebracht, maar ik was een beetje bij haar in de buurt geweest", legde Parker uit. “Ik was nerveus, maar daarvoor had ik tenminste wat uitwisselingen met haar. Ze was erg zenuwachtig. Ze was streng voor mij.'

Toen hem werd gevraagd om uit te wijden, onthulde Parker dat de dynamiek tussen hun twee personages ertoe leidde dat Keaton hard was voor Parker: "Ze was op een bepaalde manier hard voor mij, maar het was heel specifiek voor het verhaal op de camera, en niet persoonlijk en niet gemeen. Het was een enorme vreugde om die scènes met haar te spelen, en heerlijk angstaanjagend."

Hoe Sarah Jessica Parker kerst in het echt viert

In het echte leven zijn de kerstdagen van Sarah Jessica Parker meestal aangenamer dan die van Meredith. Ze vertelde over de kersttraditie van haar familie om samen tijd door te brengen, ongeacht hoeveel haar familie groeit en verandert.

“Ik heb een heel groot gezin en het is in de loop der jaren gegroeid omdat de volwassen kinderen getrouwd zijn en zelf kinderen hebben en ik ben heel dicht bij mijn familie” zei ze.

Hoe Diane Keaton Kerstmis in het echte leven viert

Toen haar werd gevraagd naar de kersttradities van haar familie, onthulde Diane Keaton dat het de traditie van haar familie is om Kerstmis aan het strand door te brengen: "[Haar vaders] hele droom in het leven was om een huis aan het strand te hebben. Dus hij kreeg een huis aan het strand waar hij stierf. En… we zijn allemaal samen en het is echt onze manier om Kerstmis te vieren door gewoon op het strand te zijn.'

Aanbevolen: