Oppervlakkige eigenschappen die Emily Cooper en Carrie Bradshaw delen die ze zo ondraaglijk maken

Inhoudsopgave:

Oppervlakkige eigenschappen die Emily Cooper en Carrie Bradshaw delen die ze zo ondraaglijk maken
Oppervlakkige eigenschappen die Emily Cooper en Carrie Bradshaw delen die ze zo ondraaglijk maken
Anonim

Allereerst is Emily in Paris op geen enkele manier de nieuwe Sex and the City, ondanks dat beide shows van dezelfde maker komen, Darren Star. Hij begon met stadse glamour op tv te leuren met het iconische Beverly Hills, 90210. Sex and the City was Star's transcendentie in die handel - een rauwe en provocerende show gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell. Star maakte een cult van de real-life epische mislukkingen en komische wonderen die Bushnell heeft meegemaakt in New York City en zijn datingscene.

Ondertussen komt Emily in Parijs over als een parodie op verhuizen naar de Lichtstad. Het slaagt er niet in een komisch avontuur te zijn over een jonge Amerikaanse vrouw die zich aanpast aan een nieuwe cultuur. En het heeft veel te maken met de wederzijdse tekortkoming met Sex and the City - het irrationele hoofdpersonage dat niet leert van haar fouten. Het moet een of andere formule met een gebrekkige hoofdrolspeler zijn, maar onvolgroeide volwassenheid verpakt in couture? Dat is gewoon smakeloos.

Het is moeilijk om de toenemende parallellen van oppervlakkigheid tussen Emily Cooper en Carrie Bradshaw te negeren. Kijk maar eens naar deze lijst met hun gedeelde eigenschappen die ze zo ondraaglijk maken.

Ze leven duidelijk boven hun stand

Carrie Bradshaw en Emily Cooper beide in Parijs
Carrie Bradshaw en Emily Cooper beide in Parijs

Niemand weet echt hoe Emily Cooper en Carrie Bradshaw hun luxueuze levensstijl kunnen betalen. Volgens Grazia verdient een gemiddelde columnist als Carrie slechts $ 350 per column. Dat is gebaseerd op het salaris van journalist Glenna Goldis in The New York Observer, waar Candace Bushnell begin jaren negentig ook een datingcolumn schreef.

Carrie beta alt $ 700 per maand voor haar huurgecontroleerde appartement aan de Upper East Side van Manhattan, zoals de serie beweert (de gemiddelde huur is daar eigenlijk $ 2000). Houd er rekening mee dat ze altijd merkkleding draagt en ongeveer honderd paar Manolo Blahniks van $ 400 bezit. Ze gaat ook altijd uit eten en feesten bijna elke avond, ondanks dat ze zich volledig bewust is van haar financiële situatie. Carrie's creditcardmaatschappij vraagt de verkoopmedewerker in Dolce & Gabbana om haar creditcard doormidden te knippen met een schaar, zegt genoeg.

Emily is gewoon Carrie's versie van halverwege de jaren twintig. Ze loopt door Parijs met Chanel of Dior aan, bezoekt chique cafés en dure restaurants met haar gemiddelde marketingsalaris. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze haar eigen creditcard-moment krijgt. Carrie en Emily die boven hun stand leven, zijn goede escapistische tv. Maar het is moeilijk om daarvan te genieten als het een grote rol speelt in de veronderstelde dimensie van de personages.

Ze doen nauwelijks werk

Wat doet Emily eigenlijk eigenlijk? Ze zegt alleen dat ze in de marketing werkt, maar we zien haar alleen maar foto's of video's maken voor Instagram. Haar bijschriften zijn ook slechts hashtags die niet eens zijn geoptimaliseerd om in zoekresultaten te verschijnen. Het lijkt veel op Carrie's werk als schrijver. Geen enkele schrijver kan leven van slechts een wekelijkse column.

Emily Cooper van 'Emily in Paris' verkeerde voorstelling van social media marketeers
Emily Cooper van 'Emily in Paris' verkeerde voorstelling van social media marketeers

Je zou voor meerdere klanten per week moeten schrijven om rekeningen en huur te betalen. Dus het is twijfelachtig of Carrie zich die kosmos kan veroorloven die ze altijd drinkt. Maar op de een of andere manier moeten we geloven dat de banen van haar en Emily carrièredoelen zijn. Ik denk dat als niets doen en gewoon je "fantastische" zelf zijn, echt munten oplevert, zeker.

Ze hebben een zogenaamd aanvaardbaar ding voor genomen mannen

Net toen je dacht dat Carrie niet erger kon, bedroog ze Aidan Shaw met Mr. Big, die toen getrouwd was met Natasha Naginsky. Emily is niet beter. Aan het einde van het eerste seizoen slaapt ze met de vriend van haar goede vriend Camille, Gabriel.

Het gaat allemaal terug naar de formule van de gebrekkige hoofdrolspeler, maar het romantiseren van bedrog is net zo giftig als deze hoofdpersonages. Carrie en Emily zijn niet relatief onvolmaakte volwassenen. Het zijn volwassenen die ofwel opzettelijk weigeren om volwassen keuzes te maken of lijden aan besluitvormingstekorten veroorzaakt door een neurologische aandoening.

Ze hebben gewoon te veel rechten

De wereld draait om Carrie en Emily. Sommigen noemen het de ultieme tv-fantasie, maar dat is gewoon hol. Laten we het hebben over die tijd dat Carrie het zich niet kon veroorloven om haar appartement terug te kopen van Aidan nadat ze hun verloving hadden verbroken. Al haar vrienden boden beleefd aan haar het geld te lenen, behalve Charlotte. Carrie raakte overstuur, zelfs toen ze zei dat ze het geld van haar vrienden toch niet zou aannemen.

Ze stormde over Charlotte's appartement als een kleine middelbare scholier om te vragen waarom ze haar het geld niet zou aanbieden. "Ik zou het niet nemen," voegde ze eraan toe. Charlotte vroeg toen waarom het uitmaakt of ze het aanbood of niet. Carrie hield vol dat het is wat een vriend doet, maar voordat Charlotte haar punt kon uitleggen over haar rationele bedenkingen over het combineren van geld en vriendschappen, onderbrak Carrie haar gewoon en liet ze het allemaal over haar gaan alsof ze echt recht had op Charlotte's geld.

Emily Cooper en Carrie Bradshaw naast elkaar
Emily Cooper en Carrie Bradshaw naast elkaar

Charlotte die Carrie uitriep over haar financiële onverantwoordelijkheid, zou het hoogtepunt van de scène zijn, maar Carrie slaagde er toch in om de hot seat om te draaien. Emily is vrijwel hetzelfde op een manier dat ze ook niet openstaat voor de manieren van andere mensen. Als gevolg hiervan heeft ze de neiging om de Franse cultuur veel te minachten. Het was gewoon pijnlijk om te zien hoe ze volhield dat de chef-kok in het restaurant het bij het verkeerde eind had omdat hij haar steak niet meer kookte.

In de Franse cultuur is de kok van het restaurant de gastheer. Als klant ben je hun gast die geen klachten over het eten zou moeten maken voordat je het zelfs maar hebt geprobeerd. Emily had beter geweten dat ze dat niet had gedaan als ze maar haar best deed om meer over de Franse cultuur te weten te komen in plaats van de mensen om haar heen dingen op de Amerikaanse manier te laten doen. Ze uit zelfs haar ergernis over de Franse taal meer dan het leren ervan. Serieus, tot op de dag van vandaag is de Emily die naar Parijs had moeten gaan nog steeds Emily Charlton van Devil Wears Prada.

Aanbevolen: