Wat is er gebeurd met 'Peter Pan'-ster Jeremy Sumpter?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'Peter Pan'-ster Jeremy Sumpter?
Wat is er gebeurd met 'Peter Pan'-ster Jeremy Sumpter?
Anonim

Ondanks kritiek op de ietwat problematische weergave van inheemse Amerikanen en vrouwen, is Peter Pan een altijd geliefd en vaak gereproduceerd verhaal gebleven over de ondeugende jongen die nooit oud wordt, en zijn avonturen in Neverland. Oorspronkelijk geschreven als een toneelstuk in 1904 door de Britse auteur en toneelschrijver J. M. Barrie, is Peter Pan meerdere keren aangepast op film, toneel en televisie, waaronder de aanstaande Peter Pan & Wendy live-action film, onderdeel van Disney's inspanningen om opnieuw uit te brengen hun geanimeerde klassiekers als live-action foto's.

Een van de meest dierbare bewerkingen van het personage is Peter Pan uit 2003, waarin Jeremy Sumpter de hoofdrol speelde als de jongen die nooit oud wordt. Sumpter, die in Kentucky woonde toen hij auditie deed voor de rol, was pas 13 jaar oud toen hij van de Verenigde Staten naar Australië verhuisde om de film op te nemen, en zou internationale erkenning krijgen nadat deze was uitgebracht. In 2004 zou hij Young Artist en Saturn awards winnen voor Best Performance by a Younger Actor voor zijn optreden. Maar wat heeft hij de afgelopen jaren uitgespookt?

7 Jeremy Sumpter's familie verhuisde naar Californië voor zijn carrière

Twee jaar voor zijn doorbraak als Peter Pan, begon Jeremy Sumpter op 11-jarige leeftijd te werken als tienermodel, waar hij Pre-Teen Male Model of the Year won bij de International Modeling and Talent Association. Dit leidde ertoe dat zijn familie naar Californië verhuisde, waar hij zijn acteercarrière zou beginnen, te beginnen in 2001 met een door Saturnus genomineerde rol in de Matthew McConaughy-film Frailty, en een gast op ER.

6 Jeremy Sumpter verhuisde naar Australië om 'Peter Pan' te filmen

In 2002 werd Sumpter geselecteerd voor Peter Pan en verhuisde hij naar de Gold Coast, Australië om te filmen. Tijdens de productie groeide Sumpter van 5 voet tot 5 voet acht inch, en de sets om hem heen moesten worden gerepareerd en vergroot om zijn veranderende lengte aan te kunnen. Sumpter deed de meeste van zijn eigen stunts voor de film en deed extra training door te surfen en cricket te spelen. De film werd kritisch goed ontvangen, maar haalde zijn budget niet terug aan de kassa, omdat hij werd uitgebracht naast The Lord of the Rings-finale, The Return of the King. Maar Sumpter begon net aan een carrière die twee decennia zou duren en die nog liep.

5 Sumpter bleef acteren in kleinere rollen

Peter Pan betekende niet het einde van Jeremy Sumpter's carrière, en hoewel hij sindsdien geen hoofdrol heeft gespeeld in een Hollywood-kaskraker met een groot budget, is zijn carrière nog lang niet voorbij. Hij volgde Peter Pan op met Cyber Seduction: His Secret Addiction, een televisiefilm die bedoeld is als een waarschuwend verhaal over de gevaren van verslaving aan internetpornografie. Dit leidde ertoe dat Sumpter de hoofdrol kreeg in Clubhouse, een televisieshow over een tiener die wordt ingehuurd als batboy voor zijn favoriete honkb alteam. Helaas werd de show halverwege seizoen één geannuleerd, met zes afleveringen die nog niet werden uitgezonden. In de jaren die volgden speelde hij bijrollen in televisiefilms en speelde hij het vriendje van een meisje dat werd vermoord in CSI: Miami.

4 Jeremy Sumpter deed mee aan een veelgeprezen televisieshow

In 2008 bereikte Sumpter's carrière een nieuwe mijlpaal toen hij zich aansloot bij de cast van het veelgeprezen NBC-sportdrama Friday Night Lights. Meer dan 20 afleveringen tussen seizoen drie en vier speelde Sumpter eerstejaars J. D. McCoy, een natuurlijke speler op het voetbalveld wiens talent de quarterback van het team bedreigt.

3 Jeremy Sumpter speelde een surfer in 'Soul Surfer'

Sumpter hield het jaar daarop vast aan verhalen met een sportthema toen hij verscheen in de biografische dramafilm Soul Surfer (2011), het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse surfer Bethany Hamilton wiens linkerarm werd afgebeten tijdens een gruwelijke haaienaanval. Al dat surfen in Australië moet zijn vruchten hebben afgeworpen, aangezien Hamilton zelf Sumpter koos om de broer van haar beste vriend in de film te spelen naast AnnaSophia Robb, die zelf als Hamilton werd gecast. In 2019 schreef Sumpter op zijn Instagram-account dat hij "zo veel plezier had met het maken van deze film!" Zijn rol in de film werd ook door zijn Twitter-volgers verkozen tot hun favoriete optreden van hem, dat niet Peter Pan was.

2 Sumpter is niet getrouwd of vader

Sumpter had een relatie met de Amerikaanse blogger en influencer Lauren Pacheco, en kondigde hun verloving aan in december 2015, na naar verluidt drie maanden daten. Na het beantwoorden van vragen op sociale media van fans over de relatie, kondigde Sumpter in oktober 2016 op sociale media aan dat de relatie was beëindigd door te schrijven: "Velen van jullie hebben gevraagd naar mijn relatie met Lauren Pacheco. We zijn niet langer verloofd om te trouwen. Ik wens haar het beste in het leven", vergezeld van een emoji voor biddende handen. In juni 2020 verduidelijkte hij dat hij geen vader was nadat er verwarring was ontstaan nadat hij een bericht 'gefeliciteerd met het ouder worden' plaatste over zijn tweelingzus en haar man.

1 Jeremy Sumpter houdt van sociale media

Sumpter is actief op sociale media en plaatst vaak "Flashback Friday"-berichten van afbeeldingen uit zijn jongere dagen, vooral foto's van hem als Peter Pan. In tegenstelling tot veel beroemdheden, gebruikt hij zijn Twitter-account om over zijn eigen interesses te praten, zoals welke shows hij binging. Hij reageert vaak op TMZ-koppen over wellustige roddels over beroemdheden. Hij is beschikbaar voor fans om te boeken op Cameo en heeft een videoblog die hij produceert via Fanward om contact te maken met zijn bewonderaars. Hij zit ook op TikTok en Instagram. Sumpter's IMDb-account heeft momenteel drie aankomende titels vermeld, en in november 2021 plaatste hij dat hij op het strand zijn volgende film aan het filmen was, dus fans hebben zeker veel om naar uit te kijken!

Aanbevolen: