Wat is er met G-Unit gebeurd? Hier is alles wat de voormalige bemanningsleden van 50 Cent hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Wat is er met G-Unit gebeurd? Hier is alles wat de voormalige bemanningsleden van 50 Cent hebben gedaan
Wat is er met G-Unit gebeurd? Hier is alles wat de voormalige bemanningsleden van 50 Cent hebben gedaan
Anonim

In het begin van de jaren 2000 kon niemand ontsnappen aan de dominantie van G-Unit in de rapgame. De originele line-up bestaat uit 50 Cent en zijn oude vrienden Lloyd Banks en Tony Yayo voordat Young Buck en The Game later de vacante posities opvulden. Naast de twee studioalbums voor Billboard-charting, sloot G-Unit ook verschillende lucratieve commerciële deals met Reebok en vormde ze hun eigen kledinglijn.

Helaas komt er altijd een einde aan goede dingen. G-Unit bestaat uit creatieve koppen, en het is gebruikelijk om ze te zien botsen. De leider van de groep, 50, heeft zijn eigen bemanningsleden publiekelijk in elkaar geslagen en ze hebben elkaar de afgelopen jaren naar de keel gestoken. Om alles samen te vatten, dit is wat er met G-Unit is gebeurd en wat de leden tot nu toe hebben gedaan.

6 50 Cent houdt zich bezig met 'Power'

Hoewel hij niet zo actief is in rap als in de jaren 2000, heeft 50 Cent zichzelf bezig gehouden als acteur. Zijn laatste Starz-hit, Power, was zo succesvol dat het geschiedenis schreef als de meest gewaardeerde show ooit van het netwerk. Nadat de seizoensfinale in 2019 werd uitgezonden, kondigde het netwerk verschillende opkomende spin-offs aan die zich afspelen in het Power-universum.

Dat gezegd hebbende, het is niet het enige dat ervoor zorgt dat er geld op de bankrekening van de Get Rich or Die Tryin' rapper komt. Hij richtte verschillende bedrijven op, waaronder SMS Audio, SK Energy, Effen Vodka en meer. Hij cureerde ook het debuutalbum van wijlen Pop Smoke, Shoot for the Stars, Aim for the Moon, dat een van de beste postume platen werd die hiphop ooit heeft gezien in de afgelopen jaren.

5 Tony Yayo worstelt om terug te keren naar het rapspel

Helaas zat Tony Yayo tot 2004 enige tijd achter de tralies tijdens het hoogtepunt van het commerciële succes van G-Unit, waardoor zijn functie vacant kwam voor Young Buck. Het was ook niet de eerste keer dat hij problemen had met de wet, want in 2007 werd de East Coast-rapper opnieuw gearresteerd voor het naar verluidt aanranden van de 14-jarige zoon van Jimmy Rosemond. Zijn debuut en enige album, Thoughts of a Predicate Felon, piekte op nummer twee in 2005 onder Interscope en verkocht meer dan 200.000 exemplaren binnen de eerste week, maar hij werd later van het label geschrapt. Sindsdien heeft Yayo in de jaren 2010 geen enkel volledig album meer uitgebracht, behalve back-to-back mixtapes.

4 Lloyd Banks heeft zojuist zijn eerste soloalbum in meer dan een decennium uitgebracht

Tijdens zijn tijd bij G-Unit werd Lloyd Banks geprezen als de meest productieve songwriter van de groep. Zijn geestige punchlines en bars houden fans verslaafd en het duurde niet lang voordat hij zijn succes als solo-rapper vond dankzij zijn eerste twee albums, Hunger for More en Rotten Apple.

De rapper heeft echter behoorlijk donkere tijden doorgemaakt, in de aanloop naar zijn depressie in de late jaren 2000 en de vroege 2010s. Het hoogtepunt ervan kwam in 2019 toen hij een fan op Twitter antwoordde met de vraag of hij op het punt staat nog een carrosserie vrij te geven in een schokkende en trieste tweet: "Laten we echt zijn. Niemand controleert meer op banken." Gelukkig wist hij terug te vechten en bracht hij in juni 2021 zelfstandig zijn eerste album in 11 jaar uit, The Course of the Inevitable.

3 Young Buck werd een indieartiest

Young Buck voegde zich bij de groep om de vacature te vervullen die Tony Yayo verliet vanwege zijn op dat moment aanhoudende juridische problemen. Helaas duurde zijn tijd bij G-Unit niet al te lang, want hij verliet de groep in 2008 na een vete met 50 Cent. Na het geschil hervormde Buck de zuidelijke tak van G-Unit Records in zijn eigen indie-label, Cashville Records, dat acts als The Outlawz, C-Bo, D4L en meer distribueerde. Zijn laatste album, The Rehab, kwam uit in 2010 en de remix lag in 2019 in de winkels.

2 The Game bracht in drie jaar twee albums uit

The Game zat niet eens in de originele line-up van G-Unit. Dr. Dre en Jimmy Iovine, de hooggeplaatste mensen bij Aftermath en Interscope Records, plaatsten de inwoner van Compton in het collectief, in de hoop meer buzz te creëren voor de rapper en de groep.

De vete was onvermijdelijk en The Game verliet G-Unit officieel in 2005. Hij is nog steeds behoorlijk actief in de rapscene en bracht in 2015 het vervolgalbum uit op zijn klassieke Documentary-album. Zijn laatste twee albums, Born 2 Rap en 30 for 30, werden respectievelijk in 2019 en 2021 uitgebracht.

1 Kidd Kidd waagde zich in management

Ten slotte is er Kidd Kidd die kort bij G-Unit kwam tijdens de reünie van de groep tussen 2014 en 2018. Daarvoor tekende de New Orleans-rapper in 2011 een platencontract bij G-Unit Records uit de jaren 50. Hij maakte deel uit van XXL Magazine's jaarlijkse 'Freshman'-lijst in 2015, maar verliet later de groep om zich uitsluitend te concentreren op zijn eigen label, RLLNR Entertainment.

Aanbevolen: