Wat is er met Elizabeth Lail gebeurd? Dit is wat de actrice achter Beck van 'You' heeft gedaan

Inhoudsopgave:

Wat is er met Elizabeth Lail gebeurd? Dit is wat de actrice achter Beck van 'You' heeft gedaan
Wat is er met Elizabeth Lail gebeurd? Dit is wat de actrice achter Beck van 'You' heeft gedaan
Anonim

Als je een fan bent van verdraaide romantische thrillers, is de kans groot dat je bekend bent met You, de serie. De tv-bewerking van de romanreeks van Caroline Kepnes vertelt het leven van Joe Goldberg, gespeeld door voormalig Gossip Girl-ster Penn Badgley. Hij is een vlijmscherpe boekwinkelmanager met een verwrongen en duister verleden die een giftige obsessie heeft over zijn liefdesbelangen en niet aarzelt om obstakels voor hun romance te verwijderen, zelfs als het bloederig wordt. De serie ging in première op Lifetime in 2018 voordat Netflix het voor de volgende twee seizoenen oppikte en het exclusief uitbracht in 2019.

Het eerste seizoen draait om Goldberg met een aspirant-schrijver, Guinevere Beck, gespeeld door Elizabeth Lail. Dat gezegd hebbende, het is alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst van de actrice hebben gehoord. Nu het derde seizoen van You ontploft, is hier alles wat er met Lail is gebeurd sinds haar laatste optreden in de show.

7 kreeg een nominatie voor beste actrice voor haar werk in 'You'

Lail behaalde haar doorbraak in You, waarmee ze in 2018 een Saturn Award-nominatie voor Beste Actrice in Streaming Presentatie vergaarde. De prijs eerde de beste prestatie van een vrouw in een leidende rol. Ze nam het op tegen een handvol grote namen op tv, waaronder Krysten Ritter van Jessica Jones, Natasha Lyonne van Russian Doll en Kiernan Shipka van Chilling Adventures of Sabrina. Sonequa Martin-Green uit Star Trek: Discovery ging uiteindelijk naar huis met de trofee voor haar vertolking van de hoofdrolspeler van de show, Michael Burnham.

6 speelde in de herstart van 'Gossip Girl' in 2020

Dit jaar speelde Lail ook de rol van Lola Morgan, een aspirant-singer-songwriter, in Joshua Safran's zelfstandige reboot van Gossip Girl. In de serie zelf speelt Kristen Bell haar rol als de stem van de alwetende "Gossip Girl"-blogger opnieuw. Zes afleveringen van seizoen 1 gingen afgelopen zomer in première op HBO Max, en de tweede helft debuteerde in november van dit jaar. Het was inderdaad een mooie knipoog naar U, aangezien Penn Badgley een ster is in beide shows.

5 Werd een kattenmoeder

Lail is ook een trotse kattenmoeder. Ze noemde haar kat Jo, een afkorting van Josephine, en een fantastische 'geluksbrenger', hoewel ze wel toegaf dat ze het pluizige wezen vóór You. noemde.

"Ik denk dat het op dit moment een geluksbrenger is", zei ze tijdens een interview met E! Nieuws. "Het moet zo zijn. De wereld heeft zoiets van: 'Deze zijn voor jou. Alle Joes.'" "Hij mediteerde elke ochtend in zijn kleedkamer," herinnerde ze zich haar tijd met het fotograferen van You met Badgley. "(Hij) was erg blij om met mij over de religie te praten."

4 speelde in een bovennatuurlijke horror

In 2019 kreeg Lail de hoofdrol in een bovennatuurlijke horrorfilm. Met de titel Countdown, draait het uitgangspunt van de film om het personage van Lail, een ziekenhuisverpleegster, terwijl ze probeert te voorkomen dat een vervloekte en sinistere mobiele app bijdraagt aan de dood van mensen. De film zelf kreeg lovende kritieken, maar het was ook een commercieel succes, met een wereldwijde brutowinst van $ 48 miljoen tegen een budget van $ 6,5 miljoen voor STX Entertainment. Comedians Tom Segura en PJ Bryne werden ook gecast.

"Het had alle stukjes van de puzzel. Het had afschuw, hart en heel veel sociaal commentaar met de app", herinnerde ze zich tijdens een interview. "Dat was echt een aangename verrassing. Ik vond het grappig toen ik het maakte, maar je weet het pas echt als je het bekijkt. Ik moest de hele tijd lachen."

3 Getrouwd met een kindertandarts

Over haar persoonlijke leven gesproken, Lail trouwde op 24 april van dit jaar met Nieku Manshadi in de adembenemende luxe Amerikaanse boerderij het Hasbrouck House. Vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis nodigde de familie echter slechts 22 gasten uit. Het paar verloofde zich in augustus 2020, tijdens een romantische trip naar Montauk, of in haar eigen woorden, "op de ouderwetse manier".

"We hebben alles gepland met [COVID-19] in gedachten! Ik denk dat we gemakkelijk 200 mensen hadden kunnen uitnodigen als het een andere keer was geweest", vertelde Elizabeth aan Brides. "We besloten niet te wachten en alleen familie uit te nodigen om het voor iedereen veilig te houden. We waren ook de enige gasten op het terrein, wat ons gemoedsrust gaf om in onze eigen kleine bubbel te zijn."

2 Haar rol in 'Ordinary Joe' leverde ook haar kritische lof op

Op het moment van schrijven speelt de actrice de hoofdrol als Jenny Banks, een van de belangrijkste castleden, in Ordinary Joe van NBC. Het drama, geschreven door Matt Reeves, draait om de titulaire held terwijl hij door een aantal levensveranderende beslissingen navigeert na zijn afstuderen aan de Universiteit van Syracuse.

"Het mooie van deze show is dat het gras nooit groener is; het is gewoon anders, en er is geen goed leven of verkeerd leven of het beste leven. Het is gewoon een reeks keuzes die we hebben gemaakt, "ze zei.

1 Klaar voor 'Mack &Rita'

De Texaanse actrice heeft ook een overvloed aan toekomstige projecten in het verschiet. Ze is aangekondigd als een van de hoofdrolspelers van Katie Aselton's komediedrama Mack & Rita, naast Diane Keaton, Taylour Paige, Dustin Milligan, Amy Hill, Lois Smith en meer. De film draait om "een vrouw van in de dertig die wordt getroffen door de bliksem en wakker wordt als 65-jarige, wat niet is zoals ze zich had voorgesteld", aldus Variety.

Aanbevolen: