Wat is er met D12 gebeurd? Hier is alles wat de voormalige groepsgenoten van Eminem hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Wat is er met D12 gebeurd? Hier is alles wat de voormalige groepsgenoten van Eminem hebben gedaan
Wat is er met D12 gebeurd? Hier is alles wat de voormalige groepsgenoten van Eminem hebben gedaan
Anonim

Voordat Eminem in 1999 beroemd werd met The Slim Shady LP, maakte hij deel uit van het in Detroit gevestigde rapcollectief D12. De groep bestond uit zes beste Motor City-emcees en hun gewelddadige alter ego's: Eminem (Slim Shady), Proof (Derty Harry), Denaun Porter (Kon Artis), Swift (Swifty McVay), Kuniva (Rondell Beene) en Bizarre (Peter S. Bizar). De groep heeft verschillende bezettingswisselingen ondergaan, maar hun eerste twee albums, Devil's Night (2001) en D12 World (2004), verkochten miljoenen exemplaren, waardoor ze een van de meest rendabele hiphopgroepen waren tijdens hun hoogtepunt.

Helaas ging het steil bergafwaarts nadat hun de jure-leider, Proof, stierf na een tragische schietpartij in 2006. Sindsdien is het niet meer hetzelfde, want alle leden van de groep 'voelden niet goed om zich te herenigen' zonder Proof. Om het samen te vatten, hier is alles wat ze hebben gedaan.

8 Eminem bereidt zich voor op zijn debuut in de Super Bowl Halftime Show

Kort na de dood van Proof ging Eminem door zijn eigen donkere tijden, gecombineerd met zijn toch al verschrikkelijke verslaving en veelbesproken hiphopvetes. Hij had een bijna-doodervaring nadat hij in zijn badkamer was ingestort, maar slaagde er later in om te vechten en kondigde in 2008 zijn nuchterheid aan.

Meer dan tien jaar later voegde hij verschillende albums toe aan zijn indrukwekkende discografie en brak hij nog meer records, waaronder het feit dat hij de eerste muzikant was die tien opeenvolgende nummer één-albums bezat. Nu, in de laatste fase van zijn carrière, maakt Eminem zich op om op te treden voor het grootste podium van allemaal: de Super Bowl Halftime Show in 2022, samen met zijn mentor Dr. Dre, Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Mary J. Blige.

7 Bewijs overleden in 2006

Er is geen sprake van D12 zonder DeShaun 'Proof' Holton te noemen, de man achter het idee. Hoewel velen Eminem moeten hebben geprezen als de leider van de groep, was het Proof die alle leden aan elkaar plakte. Zoals gezegd stierf de rapper in april 2006 nadat een poolspel misging in CCC Nightclub in Detroit, Michigan.

"Doody, het grootste deel van mijn leven was het alleen ik en jij daar / ik staar continu naar foto's van jou / ik heb nooit zoveel 'ik hou van je' kunnen zeggen als ik wilde, maar ik doe, " Eminem rapt in een uitgelekt nummer 'Difficult' uit 2010. "Ja, ik zeg het nu als je me niet kunt horen/ Wat de f --- goed doet me dat nu?"

6 Bizarre uitgebrachte mixtapes na mixtapes

Hoewel hij nooit een commercieel succes heeft behaald zoals zijn vroege D12-dagen, won Bizarre nog steeds aan kracht onder de underground hiphop-fanbase. Zijn laatste volledige studioalbum, Rufus, kwam uit in 2019, maar hij brengt nog steeds actief mixtape na mixtape uit. Hij ging zelfs samenwerken met zijn voormalige D12-partner, Eminem, op diens Music to Be Murdered By-album op het nummer "Those Kinda Nights".

5 Denaun Porter diende als Eminem's Hype Man en bracht zijn soloprojecten uit

Proofs overlijden liet ook een leegte achter in Eminems carrière als hype-man, en kort daarna vulde Denaun Porter het gat. Hoewel hij de groep aanvankelijk in 2012 verliet, herenigde Mr. Porter zich opnieuw met zijn voormalige bandleden op het nummer 'Bane' van Shady Records' Shady XV-compilatiealbum in 2015. In 2019 genoot de rapper/producer een geweldig jaar na het uitbrengen van twee albums in hetzelfde jaar: Letter to Sydney (instrumentaal) en While You Wait.

4 Kuniva is lid geworden van Twitch

Er zijn veel manieren voor rappers om contact te maken met hun fans, maar voor Kuniva nam hij de streaminggigant Twitch over om games te spelen met zijn fans als DertyKUNIVA, een knipoog naar de persona van zijn overleden vriend Proof. Tot dit schrijven heeft het kanaal meer dan 14k volgers, waarin hij zijn Apex Legends-gameplay vaak uitzendt als hij niet in de studio is. Kuniva is nog steeds actief bezig met het maken van muziek, aangezien zijn nieuwste album, Alpha Underdog, in 2020 op de streamingplatforms verscheen.

3 Swifty McVay bracht 'Detroit Life' uit

Swifty McVay maakt ook nog steeds muziek. Hij had zelfs een kleine reünie met voormalig D12-maatje Kuniva op hun samenwerkingsalbum uit 2020, My Brother's Keeper. Op het nummer "My Why" schreeuwde hij zelfs Em en de laatste Proof voor het plaveien van de wegen van hun carrière. McVay's nieuwste soloalbum, Detroit Life, werd vorig jaar uitgebracht.

"Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit album. Bedankt aan iedereen die de hoes heeft gereserveerd, gedeeld en geretweet. En ik groet iedereen die oprecht met je jongen neukt", ging de rapper naar Instagram.

2 Fuzz Scoota verliet de groep omstreeks 2011 te midden van zijn ruzie met Eminem

Carlos 'Fuzz Scoota' Rabb was ook een van de oorspronkelijke leden van D12. Helaas was hij afwezig tijdens de commerciële piek van de groep vanwege zijn vete tegen Bizarre en Proof. Na diens dood voegde Fuzz zich weer bij D12 en verscheen op de mixtape Return of the Dozen Vol. 2 in 2011. In 2015 bevestigde Kuniva dat Fuzz D12 voor de tweede keer verliet.

1 Bugz werd vermoord in 1999

Voordat Eminem bij D12 kwam, was er de in Detroit wonende rapper Bugz. Hij begon net aan het eind van de jaren negentig als soloartiest in de undergroundgemeenschap van Detroit en als D12-lid voor zijn dood in 1999 door meerdere geweerschoten, waardoor er een ruimte in de band overbleef voor Eminem om te vullen. D12's debuutalbum, Devil's Night, werd uitgebracht ter nagedachtenis aan hem.

Aanbevolen: