Hoe Peyton Elizabeth Lee haar 'Doogie Kamealoha, M.D.' landde Rol

Inhoudsopgave:

Hoe Peyton Elizabeth Lee haar 'Doogie Kamealoha, M.D.' landde Rol
Hoe Peyton Elizabeth Lee haar 'Doogie Kamealoha, M.D.' landde Rol
Anonim

Peyton Elizabeth Lee werd ingehuurd om de rol van het hoofdpersonage te spelen in Disney+'s nieuwe serie Doogie Kamealoha, M. D. Het is een uitdagende rol voor elke jonge acteur, met veel medisch jargon in de serie, maar Lee gaat er heel goed mee om. Het is geen verrassing waarom ze in de rol werd gecast, maar fans vragen zich misschien af hoe haar casting tot stand kwam.

Voorheen in de Disney Channel-serie Andi Mack, is Peyton Elizabeth Lee bekend met de Disney-familie, dus dat gaf haar een geweldige start. Ze heeft ook een vergelijkbare achtergrond als waar een van de uitvoerende producenten naar op zoek was. Naast haar geschiedenis bij Disney, had Lee ook de acteerkarbonades om de rol goed te portretteren en blies de producenten weg tijdens het auditieproces.

Laten we wat dieper ingaan op hoe Peyton Elizabeth Lee in de rol van Lahela terechtkwam.

6 Ze 'blies weg' producenten van de show

Steven Bochco, die de originele Doogie-serie produceerde, is sindsdien overleden, maar zijn zoon, Jesse, is nu producer en regisseur van de nieuwe show. "Peyton blies onze gezichten eraf", vertelde hij aan The S alt Lake Tribune. Voorafgaand aan haar auditie ging Peyton Elizabeth Lee naar de pilot-aflevering van de originele serie kijken, omdat ze de show nog nooit eerder had gezien.

"Het was net iets voor mijn tijd", vertelde ze aan The S alt Lake Tribune. Toen ze auditie deed voor de nieuwe serie, zei Lee: "Ik herinner me dat mijn ouders zo opgewonden waren omdat ze van de show hielden. Ik moest meteen gaan zitten en ernaar kijken."

5 Peyton Elizabeth Lee had een achtergrond waar de producenten naar op zoek waren

Een van de producenten van de nieuwe serie, Kourtney Kang, die ook werkte aan How I Met Your Mother en Fresh Off The Boat, groeide op in Philadelphia met een blanke moeder en een Aziatisch-Amerikaanse vader. Gelukkig voor Peyton Elizabeth Lee groeide ze ook op met een blanke moeder en een Aziatisch-Amerikaanse vader, net als Kang, evenals het personage van Lahela. Kang vertelde The S alt Lake Tribune dat ze opgroeide met het kijken naar de originele Doogie Houser, M. D. en dat ze een "enorme fan was. … En apart, ik heb altijd al een show willen doen over mijn familie en mijn ervaring."

4 Peyton Elizabeth Lee werkte eerder met Disney

Met in de Disney Channel-serie, Andi Mack, had ongetwijfeld een impact op Peyton Elizabeth Lee's auditie voor de rol van Lahela op Doogie Kamealoha, M. D. Lee vertelde Collider dat ze "veel meer ervaring" uit haar tijd bij Andi Mack en dat "er iets zo leuks is aan een beetje ouder zijn en een beetje meer verantwoordelijkheid hebben en meer ervaring hebben."

Lee speelde ook in Disney+'s Secret Society of Second Born Royals. Disney heeft in de loop der jaren zijn acteurs voor meerdere projecten gebruikt en Lee is daarop geen uitzondering. Ze houdt er duidelijk van om deel uit te maken van de Disney-familie, omdat ze graag met haar vrienden op reis gaat naar Disneyland.

3 Ze had ervaring met werken op locatie

Peyton Elizabeth Lee's vorige Disney Channel-serie, Andi Mack, werd gefilmd op locatie in Utah. Ze vertelde The S alt Lake Tribune dat ze daar twee en een half jaar heeft doorgebracht met het filmen van Andi Mack. "Andi Mack en fotograferen in Utah was zo'n ongelooflijke ervaring voor mij. En hoewel Utah en Hawaii natuurlijk in vrijwel alle opzichten ongelooflijk verschillend zijn, is er iets soortgelijks aan de twee ervaringen."

Ze ging verder met te zeggen dat "je alleen je cast en crew daar bij je hebt en je komt heel snel heel dicht bij met wie je werkt. Dat gebeurde in Utah en dat gebeurde echt opnieuw voor mij in Hawaï."

2 Peyton Elizabeth Lee zou een relatie kunnen hebben met Lahela

Lee vertelde Collider dat "Lahela's navigatie tussen twee verschillende werelden erg lijkt op mijn eigen ervaring. Het is duidelijk dat ik geen dokter ben, maar ik ben een acteur. Ik heb een uniek inzicht in hoe het voelt en het is soms erg isolerend om de ervaring van een jong persoon in een professionele omgeving te ervaren en deze verwachtingen, druk en verantwoordelijkheden te hebben die volwassenen hebben, maar nog steeds een kind te zijn. Het gaat over volwassen worden en de uitdaging aangaan, maar het creëert ook ruimte voor jou om kind te zijn. Dat navigeren is iets waar ik behoorlijk veel ervaring mee heb, dat ik heb kunnen gebruiken om Lahela te portretteren."

1 Ze was bekend met surfen

Lee vertelde de Sioux City Journal dat ze haar hele leven "zo'n beetje rond het water en in het water is geweest". Ze voegde eraan toe dat "mijn familie dol is op de oceaan. Mijn vader is een grote surfer. Mijn broer is een grote surfer, dus ik was tot op zekere hoogte bekend met surfen." Toen ze eenmaal op Hawaii aankwam om te filmen, " begonnen we te oefenen en ons voor te bereiden omdat ik er zo goed mogelijk uit wilde zien", zei Lee. Ze voegde er ook aan toe dat Jason Scott Lee, die haar vader speelt in Doogie Kamealoha, M. D., haar hielp met haar techniek in het water. Lee zei dat de lessen "onze relatie hebben ontwikkeld".

Aanbevolen: