A Chance Zoom Audition landde Lola Tung haar allereerste rol in Hulu's The Summer I Turned Pretty

Inhoudsopgave:

A Chance Zoom Audition landde Lola Tung haar allereerste rol in Hulu's The Summer I Turned Pretty
A Chance Zoom Audition landde Lola Tung haar allereerste rol in Hulu's The Summer I Turned Pretty
Anonim

Nadat Jenny Han Lana Condor in een Netflix-ster heeft veranderd met haar To All the Boys-trilogie, is Jenny Han opnieuw bezig met de Hulu-serie The Summer I Turned Pretty. Net als de Netflix-films is de show ook een romantisch tienerdrama dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Han. En deze keer draait het om een jonge vrouw en haar zomerse liefdesaffaire met twee broers die ze het langst kent.

De kern van dit verhaal is actrice Lola Tung die de hoofdpersoon Belly speelt. Wat misschien het meest indrukwekkend is aan deze 19-jarige ster, is dat ze nooit een tv- (of film) rol heeft gespeeld voordat ze de hoofdrol in deze rolde. Nog ongelooflijker, Tung kreeg de baan tijdens een auditieproces dat volledig via Zoom plaatsvond.

Lola Tung is net begonnen aan de universiteit toen ze over de show hoorde

Tung groeide op in New York City en ging naar de LaGuardia High School voordat hij naar Pittsburgh ging om naar de Carnegie Mellon University te gaan. Maar zelfs toen ze op school zat, was het al duidelijk dat Tung acteerambities had, aangezien ze actief was in het schooltheater, zozeer zelfs dat ze een manager kreeg nadat ze optrad voor een showcase op de middelbare school.

Toen Han besloot de showrunner van de serie te worden, bracht ze ook enkele wijzigingen aan in het verhaal dat ze jaren geleden voor het boek had geschreven. En toen het op Belly aankwam, die voor het eerst werd gezien als een blanke brunette (gebaseerd op de boekomslag), dacht Han dat ze haar zou schrijven als een Aziatische Amerikaan in de serie. En misschien is dat wat de aandacht van de manager van Tung trok. "Ik zat op school in Pittsburgh in Carnegie toen ze zei: 'Er is een auditie waarvan ik denk dat je er echt goed voor zou zijn'", herinnert de actrice zich.

The Summer I Turned Pretty Audities werden volledig gedaan via Zoom

Toen ze nog geen credits op haar naam had staan, waagde Tung haar kans en deed auditie voor de rol. "Ik dacht:" Oké, ik zal tapes inleveren voor deze auditie, maar ik ben echt gefocust op school omdat het echt belangrijk voor me is, "herinnerde ze zich. "Dus deed ik het in mijn appartement, in Pittsburgh met mijn huisgenoten." Vanaf daar ging het snel vooruit.

“Ik hoorde heel snel daarna over het testen voor de rol van Belly,” zei Tung. “Het hele proces gebeurde via Zoom en was echt geweldig en geweldig. Elke chemie die werd gelezen was via Zoom. Alles. Ik voel me heel, heel dankbaar.”

Wat Han betreft, ze was er vrij snel van overtuigd dat Tung de ware was. "Er was iets met Lola dat me heel speciaal aanvoelde", zei de auteur/showrunner. “Vanaf de eerste keer dat ik haar zag, is er iets zo natuurlijks, puurs en goeds aan haar, dat ik wist dat het een heel mooie buik zou worden waar mensen voor zouden juichen.”

En toen Han en haar team eenmaal klaar waren met het casten van Tung, informeerden ze de jonge ster ook op Zoom. "Ik kreeg te horen dat ik op Zoom ging om gewoon met Jenny en een van de regisseurs, Jesse [Peretz], en een paar andere mensen over mij te praten. Ze wilden gewoon meer over mij weten. Dus ik stapte op de Zoom en verwachtte niet veel, "herinnerde Tung zich.

Sinds ze de rol kreeg, heeft Tung Belly ook een stuk beter leren kennen, en ze besefte hoeveel ze gemeen hebben. “Ze is erg koppig en vastberaden. Ze zoekt alles uit en vindt haar eigen weg en komt tot haar recht. Dat is iets wat ik op dit moment zeker nog steeds in mijn leven doe en waar veel mensen zich mee kunnen identificeren', legde de actrice uit. "Ik ben echt dankbaar dat we zo oud waren en dat ik een beetje van mezelf naar haar kon brengen."

Wat betreft school, Tung had het zo druk gehad met het werken aan de serie dat ze besloot een tijdje vrij te nemen van de universiteit, hoewel ze erin slaagde haar eerste jaar af te maken."Het was echt moeilijk om beide in evenwicht te brengen", vertelde de actrice. "Maar de gemeenschap is zo ondersteunend en ik heb contact met mijn leraren en mijn vrienden, wat echt heel mooi is."

Ondertussen heeft Hulu The Summer I Turned Pretty al vernieuwd voor een tweede seizoen voorafgaand aan de première. En hoewel details daarover op dit moment vrij schaars zijn, heeft Han enkele aanwijzingen gegeven voor wat er daarna gebeurt. "Dit seizoen is een echte boog voor iedereen om te evolueren naarmate de show vordert", plaagde ze. "Dus ook al zit je nu in één team, je zou volgend seizoen van team kunnen veranderen."

Aanbevolen: