The Very Simple Way Lady Gaga landde haar rol in 'American Horror Story

Inhoudsopgave:

The Very Simple Way Lady Gaga landde haar rol in 'American Horror Story
The Very Simple Way Lady Gaga landde haar rol in 'American Horror Story
Anonim

Lady Gaga, 35, alias Stefani Joanne Angelina Germanotta, heeft de afgelopen 15 jaar een succesvolle muzikale carrière achter de rug. In 2018 begon ze de acteerwereld te veroveren met haar Oscar-genomineerde uitvoering in A Star Is Born (2018). Nu eisen fans dat ze een Oscar krijgt alleen voor de trailer van haar aankomende film, House of Gucci. Maar voordat hij op het grote scherm kwam, was de Rain on Me-zanger al klaar om een tv-ster te worden.

In 2015 voegde ze zich bij de cast van American Horror Story voor het 5e seizoen, Hotel. Ze had ook een tweede rol in het zesde seizoen van de show, Roanoke. En als je je afvroeg waarom haar Golden-Globe winnende optreden als The Countess "zo van haar" was, komt dat waarschijnlijk omdat ze zichzelf in de show gooide. Hier is hoe ze terloops de hand reikte naar Ryan Murphy, 55, voor de rol.

Lady Gaga's pre-'AHS' acteerstints

Gaga is geen typische zangeres die actrice werd. Ze begon met acteren toen ze 13 was en beschreef zichzelf als een 'nerdy theaterkind'. Ze studeerde ook 10 jaar method acting in het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in New York City. "Ik hou van lee strasberg", twitterde de pokerface-hitmaker in 2009. "Hij laat me school missen." De 12-voudige Grammy-winnaar maakte ook haar debuut in 2001. Op 15-jarige leeftijd werd ze gecast als Girl at Swimming Pool 2 in de 9e aflevering van The Sopranos' seizoen 3.

In 2005, nadat ze de NYU had verlaten, verscheen Gaga in een MTV-reality-tv-show. Het was een soort spelshow waarbij onwetende deelnemers $ 100 winnen als ze slagen voor een geduldtest. Als diner tikte de Just Dance-zanger als eerste uit de 14 minuten die nodig waren om de prijs te winnen. Ze verloor het toen haar bestelling werd weggenomen en vervangen door een bord met "sh--" erop. Ze werd gediskwalificeerd voor het uitschelden van de serveerster.

Vier jaar na de release van haar debuutalbum The Fame, kreeg Gaga in 2012 een niet-gecrediteerde rol in Men in Black 3. Ze speelde ook La Camaleón tegenover Danny Trejo in de film Machete Kills uit 2013. In hetzelfde jaar deed ze Lady Gaga & the Muppets' Holiday Spectacular en maakte een cameo in Muppets Most Wanted uit 2014.

Een jaar voor haar AHS-debuut verscheen ze met Joseph Gordon-Levitt in Sin City: A Dame to Kill For. Ze maakte een korte cameo als Bertha, een "sympathieke" barvrouw. Fans waren verrast om Gaga zo'n gereserveerd personage te zien spelen dat critici op de hoogte bracht van haar acteerpotentieel.

Hoe Lady Gaga haar 'AHS'-rol kreeg

In een interview in 2016 met Howard Stern, 67, onthulde Gaga dat ze door Bradley Cooper, 46, was gevraagd voor de rol van Ally, terwijl zij degene was die contact zocht met Ryan Murphy voor haar AHS-rol. "Oh, ik heb hem gebeld", herinnert de zanger zich."Ik vertelde hem dat ik in de show wilde zijn en hij zegt: 'Oh oké.'" Ze voegde eraan toe dat ze met Cooper nog steeds auditie moest doen.

"Oh mijn god, het was een droom die uitkwam", zei Gaga over haar Golden Globe-overwinning voor haar AHS-optreden. "Het was een volledige deuropening voor mij en het betekende veel om andere redenen, want, weet je, ik denk dat mensen, wanneer ze me zien als The Countess of de andere uitvoeringen die ik in het verleden heb gedaan, ze denken dat ik het ben, en ik ben het niet."

De Bad Romance-zangeres vertelde ook dat mensen dachten dat haar glamourvampierkarakter gewoon haar acteerwerk was. "Het is iets dat lang duurt om te creëren. Het is iets waar ik aan werk", legde ze uit. "Weet je, de gravin is een personage dat ik - je weet wel - haar stem, de manier waarop ik loop, de kleding, haar openhartigheid, de manier waarop ze is. Het betekende veel voor me dat ik ervoor werd erkend omdat ik denk dat sommige mensen dachten gewoon, oh dat ben ik gewoon."

Waarom Lady Gaga niet terugkeerde naar 'AHS'

Gaga keerde terug naar AHS seizoen 6 als de onsterfelijke heks, Scáthach. Het was een kleiner deel, maar fans hielden nog steeds van haar. Ze wilden haar zelfs op de lange termijn in de show. In haar Netflix-documentaire Gaga: Five Foot Two waren er echter beelden van haar die een verhitte discussie voerde met de leidinggevenden van de show. Ze was emotioneel, ze had genoeg van de veranderingen in haar karakter waarvan ze zei dat ze het niet prettig vond om te doen.

"Als ze wilden dat ik sexy was of als ze wilden dat ik pop was", zei Gaga in een eerdere scène. "Ik heb er altijd een absurde draai aan gegeven waardoor ik het gevoel had dat ik nog steeds de controle had." Op dat moment stond haar relatie met haar toenmalige vriend Taylor Kinney op de klippen. Ze vocht ook tegen chronische pijn door fibromyalgie. Haar ineenstorting op de set deed fans geloven dat dit de reden was dat ze niet terugkeerde naar de show. De echte reden werd echter nooit bevestigd. Ze begon ook met het filmen van A Star Is Born in 2017, dus het kan ook een conflict in het schema zijn geweest.

Aanbevolen: