De waarheid over de relatie van Jesy Nelson met haar voormalige Little Mix-bandleden

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie van Jesy Nelson met haar voormalige Little Mix-bandleden
De waarheid over de relatie van Jesy Nelson met haar voormalige Little Mix-bandleden
Anonim

In 2021 vierde Little Mix 10 jaar samen als band. Voor fans van de Britse meidengroep is het moeilijk te geloven dat het tien jaar geleden is dat ze voor het eerst werden gevormd op The X Factor. De meiden hebben zoveel bereikt tijdens hun tijd samen, en fans hopen dat ze blijven stralen en geweldige muziek blijven maken.

Een pijnlijk punt voor fans toen de groep hun 10-jarig jubileum vierde, was de afwezigheid van Jesy Nelson, het vierde kwartaal van de originele Little Mix die de groep aan het einde van 2020 verliet, waardoor de resterende leden door moesten gaan als een trio.

Jesy is openhartig over hoe pesten een grote rol speelde bij haar beslissing om de band te verlaten, maar ze leek op goede voet te staan met haar voormalige bandleden. Eind 2021 leken de spanningen tussen Jesy en Little Mix echter op te lopen, waarbij sommige fans zich afvroegen of de voormalige vrienden het wel met elkaar eens zijn.

Lees verder om erachter te komen waar Jesy vandaag staat met Little Mix.

De vorming van een kleine mix

Little Mix werd opgericht in 2011 in het seizoen van The X Factor UK van dat jaar. De vier bandleden - Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall en Jesy Nelson - deden auditie voor de show en waren succesvol als soloartiesten.

Maar uiteindelijk besloten de juryleden om ze in een meidengroep te plaatsen. Na een paar weken op rij samen te hebben opgetreden, wonnen de meiden de kijkers en wonnen ze de wedstrijd.

Ze gingen door als een groep nadat de show was afgelopen en brachten hun eerste album 'DNA' uit in 2012, wat hun hit-single 'Wings' opleverde.

Het succes van Little Mix

Little Mix bleef nieuwe fans winnen met elk nieuw nummer dat ze uitbrachten. Ze brachten nog vijf albums uit en werden in 2020 uitgeroepen tot de meest succesvolle groep in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, nadat hun nummer 'Sweet Melody' de top van de officiële Big Top 40-hitlijsten bereikte - hun zesde single om dit te doen.

De band was op de top van de wereld toen Jesy Nelson aankondigde dat ze Little Mix in december 2020 zou verlaten.

Hoe Jesy Nelson Little Mix achterliet

Tegen het einde van 2020 was Jesy Nelson afwezig voor een reeks Little Mix-optredens, waaronder de EMA's, die de band organiseerde. In december kondigde ze op Instagram aan dat ze de band zou verlaten om zich te concentreren op haar geestelijke gezondheid. "Ik moet tijd doorbrengen met de mensen van wie ik hou, dingen doen die me gelukkig maken", deelde ze met fans.

Tijdens haar tijd in Little Mix stond Jesy onder intensief publiek toezicht en werd ze constant aangevallen door trollen vanwege haar lichaamsbeeld en uiterlijk. De ervaring bracht haar ertoe de documentaire Odd One Out te maken, waarin haar ervaring van pesten en lijden met haar geestelijke gezondheid in de openbaarheid werd gebracht.

De drie overgebleven leden van de band steunden publiekelijk Jesy's beslissing om te vertrekken en lieten via Instagram aan fans weten dat ze door zouden gaan als een drietal: We genieten nog steeds erg van onze Little Mix-reis en de 3 van we zijn er nog niet klaar voor dat het voorbij is.”

Little Mix Unfollowed Jesy Nelson op sociale media

Tien maanden nadat ze Little Mix had verlaten, bracht Jesy in oktober 2021 een video uit voor haar eerste solo-single 'Boyz'. De video kreeg kritiek en beschuldigingen dat Jesy aan het blackfishen was - wanneer blanke publieke figuren Black en profiteer van de zwarte cultuur.

Jesy reageerde in een interview met Vulture op de beschuldigingen en zei dat ze van zwarte cultuur en zwarte muziek houdt, maar dat ze zich er "zeer van bewust" is dat ze een blanke Britse vrouw is.

Nadat het interview was gepubliceerd, bleek dat alle voormalige Little Mix-bandleden van Jesy haar op Instagram hadden ontvolgd. Fans speculeerden dat de reactie op Jesy's video Perrie, Jade en Leigh-Anne ertoe bracht deze actie te ondernemen.

Diezelfde maand onthulde Jade in een interview dat de meisjes Jesy "op een vriendelijke, leerzame manier" benaderden over haar video.

Nicki Minaj kwam naar Jesy's verdediging

Nicki Minaj, die samen met Jesy op 'Boyz' te zien is, kwam tussenbeide om de zanger te verdedigen tegen beschuldigingen van blackfishing in oktober 2021. Tijdens een Instagram Live-sessie leek de iconische rapper Jesy's voormalige bandleden te roepen.

“Stop. Als je een solocarrière wilt, meisje, zeg dat dan gewoon', zei Minaj. Je kunt eropuit gaan en je eigen muziek uitbrengen. We gaan je steunen en van je houden. Dat is het. Je hoeft iemand anders niet aan te vallen.”

Een paar dagen na de sessie verschenen er beelden op Instagram van Leigh-Anne's 30ste verjaardagstoespraak, waarin ze in tranen uitbrak en zichzelf leek te verdedigen door te zeggen: Ik ken mijn karakter, jij kent mijn karakter, iedereen die mij ontmoet kent mijn f-king karakter.”

Ze spreken niet over termen, maar er is geen kwaad bloed

Toen Jesy diezelfde maand op de Graham Norton Show verscheen, onthulde ze dat ze helaas niet op gesprek is met haar voormalige bandleden. Het goede nieuws is dat ze heeft bevestigd dat ze nog steeds van ze houdt en dat er geen kwaad bloed zit.

"We praten niet meer", gaf Jesy toe. “Het is triest, maar eerlijk gezegd is er geen kwaad bloed van mijn kant. Ik hou nog steeds van ze aan stukken en wens ze oprecht het allerbeste. Ik hield van mijn tijd met hen, en we hebben de meest ongelooflijke herinneringen samen, maar het is gewoon een van die dingen die tijd nodig hebben, dus wie weet. Voor mij zijn ze nog steeds de ziekste meidenband ter wereld.”

Aanbevolen: